Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2010

Τα καταφεραμε!!



Πάει και αυτό ,τελικά τα καταφέραμε ,αν και τα πράγματα είχαν ξεκινήσει άσχημα για την ομάδα από την Τέταρτη που ο Πέτρος έπεσε και χτύπησε το χέρι του, άρα μειον μια συμμετοχή ,μετά ένα πρόβλημα με τον Κώστα που θα τον κρατούσε και αυτόν εκτός, βρεθήκαμε το πρωί του Σαββάτου 4 που θα επιχειρούσαν την συμμετοχή σε ένα 300αρι brevet, εγώ ο periklis19,ο cosmo,και ο mgbiker ,μαζι με Ζαφείρη και Ηλία να συμπληρώνουν το groupaki .

Με ωραία διάθεση και μέσα σε μια γιορτινή ατμόσφαιρα με τα γνωστά πειράγματα, περάσαμε τεχνικό έλεγχο και στις 8.00 ξεκινήσαμε ,δεν έχουμε προλάβει να μπούμε για την ανάβαση στο Μελετακι και ακούω τον Περικλή που ήταν λίγα μέτρα μπροστά να φωνάζει για κάποιο πρόβλημα που είχε με τις ταχύτητες, τελικά διαπιστώσαμε ότι είχε σπάσει το σιρματοσχινο από το πίσω derailleur, έτσι έληξε άδοξα το εγχείρημα του και με μειον ένα συνεχίσαμε για το Μελετακι, η ανάβαση βρήκε εύκολα και φτάνοντας στα Μέγαρα μας περίμενε μια μικρή βροχουλα ,στάση για αδιάβροχα και συνέχεια για το πρώτο κοντρόλ στον Ισθμό, ευτυχώς η βροχή κράτησε για λίγο και έτσι παραμείναμε στεγνοί, φτάνουμε στον Ισθμό, μικρή στάση για σφράγισμα, νερά και ξεκινάμε για το επόμενο που θα μας έβρισκε 150 χιλιόμετρα μακριά στο Παράλιο Αστρος.

Σολομός, Χιλιομοδι ,η κλασική πλέον στάση στον γνωστό φούρνο και χωρίς να το καταλάβουμε έχουμε φτάσει στο Αργος ,που η κίνηση των αυτοκινήτων να έχει σχηματίσει ουρά εκατοντάδων μέτρων πριν την είσοδο στην πόλη, φτάνουμε στους Μύλους, ένα λάστιχο στο Κιβερι για τον Μανο που αλλάχτηκε σε χρόνο ρεκόρ (περίπου 5 λεπτά, βελτιωνόμαστε Πέτρο!!)και φτάνουμε στο Αστρος τρισημηση ώρες πριν κλείσει το κοντρόλ, σφράγισμα, νερά, recovery(periklis19),κρουασάν από τα παιδιά του κοντρόλ και δρόμο για το Λυγουριο.

Ξανά πίσω στους Μύλους, Ναύπλιο και κατά τις 17.00 είμαστε στα 200 χιλιόμετρα σφράγισμα και ξεκίνημα για το πιο δύσκολο κομμάτι της διαδρομής, από Νέα Επίδαυρο μέχρι Αμονι,20 χιλιόμετρα ανηφόρας που πηρέ μιάμιση ώρα για μας και ίσως λιγότερο από μια για το φαινόμενο που λέγεται Μανος(mgbiker),φτάνοντας στη κορυφή, εκεί που είναι η Ταβέρνα ξέρεις ότι έχει τελειώσει το μεγαλύτερο μέρος της δοκιμασίας.

Άφιξη στον Ισθμό όπου μας περίμενε ο Περικλής(είχε έρθει με την μηχανή του),προτελευταίο
κοντρόλ ,γρήγορο σφράγισμα και έφοδο στα goody's για μακαρονάδα, κόκα κόλα και πολύ γέλιο από Periklis19,cosmo,και mgbiker.

Η ώρα είναι 21.30 και ξεκινάμε για το τελευταίο σκέλος, Ισθμός-Ελευσίνα η διαδρομή κύλισε ομαλά και χωρίς απρόοπτα μια μικρή στάση πριν τα Μέγαρα για να βοηθήσουμε ένα φίλο που είχε αλλάξει λάστιχο αλλά δεν είχε αρκετό αέρα(thanks στις αμπούλες του Ζαφείρη) και 23.55 φτάνουμε στον τερματισμό.

Η χαρά και η ικανοποίηση που αισθάνεσαι φτάνοντας στο γνωστό παγκάκι και ο πάντα χαμογελαστός Χάρης(ευχαριστούμε)σε κάνουν να ξεχνάς όλη την κούραση και την ταλαιπωρία που έχεις περάσει.

320 χιλιόμετρα σε 16 ώρες, ένα καινούργιο ρεκόρ για μένα ένα πρώτο για τους υπολοίπους.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στα παιδιά που ποδηλατισαμε μαζί από την αρχή και μέχρι το τέλος.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλα τα παιδιά των κοντρόλ, που με καλή διάθεση και χαμόγελο, βοηθήσαν εθελοντικά την όλη μας προσπάθεια, ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Χάρη γιατί χωρίς αυτόν δεν θα μπορούσαμε και εμείς να κάνουμε το κέφι μας.

Ραντεβού στις 27 Μάρτη στον Πύργο.




12 σχόλια:

  1. Πολλά συγχαρητήρια σε όλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Έλα να βγεί το πρόγραμμα προετοιμασίας γιά το 450άρι .........
    Γιά τον μικρό Περικλή εγχειρίδιο συντήρησης ποδηλάτου.

    Συγχαρητήρια σε όλους. Είσασταν άψογοι, ψαλιδείστε λίγο τις στάσεις. Ο φούρνος στο Χιλιομόδι είναι αχρείαστος -εκτός κι αν έχει κάποιο κρυφό ενδιαφέρον-.
    Πρόταση : ενσωμάτωση στο γκρούπ Μαλούτα. Στο Αμόνι έσπασε σε δύο και ξαναενώθηκε στον Ισθμό.
    Ο ρυθμός του σας ταιριάζει. Στο Αμόνι με σουρωμένο τον Σπύρο Πετρόπουλο και λαβωμένο τοπν Σπύρο Αβδέλαρο, ανεβήκαμε με Βασίλη, Δημήτρη και τους προαναφερόμενους στον ρυθμό τους (που ήταν πιό αργός από του Πέτρου την προηγούμενη φορά) προστατεύοντας τους από τον αέρα.

    Τίπ : το ξαναλέω καιρός γιά ανηφόρες. Έτσι Σάββατο πρωί Χασιά ή Πάρνηθα, Κυριακή τα γνωστά.
    Εναλλακτική λύση ο λεγόμενος δυτικός γύρος σε δύο παραλλαγές :
    1η : με αυτοκίνητο στον Σμηνίτη στην Δεκέλεια. Δεκέλεια -> Ανω Λιόσια -> Χασιά -> Σκούρτα -> Άγιος Θωμάς και :
    παραλλαγή 1 : Ριτσώνα -> Χαλκίδα -> Ωρωπός -> Κάλαμος -> Καπανδρίτι -> Τατόι -> Δεκέλεια
    παραλλαγή 2 : Αυλώνας -> Μαλακάσα -> Άγιος Μερκούριος (μεγάλη η χάρη κι η κλίση του) -> Κατσιμίδι - Δεκέλεια.

    Προσφέρομαι εθελοντής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κατ' αρχήν συγχαρητήρια σε όλη την ομάδα! Νιώθω περήφανος ως μέλος της είτε είμαι στο δρόμο μαζί σας είτε παρακολουθώ εκ του μακρόθεν τα "κατορθώματά" σας.

    Για τις 27 Μαρτίου δηλώνω πράσινος (αφού κατάφερα να κανονίσω τις "υποχρεώσεις" αναλόγως).

    Οι προτάσεις Παναγιώτη για το επόμενο ΣΚ με βρίσκουν σύμφωνο. Ας αρχίσουμε το Σάββατο με Πάρνηθα/Χασιά και Κυριακή ό,τι συμφωνήσουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ειμαι μεσα για οτι θελετε το Σαββατο,την Κυριακη εχει χρονομετρο στο Κοπηλατοδρομιο και open κατηγορια για οποιον ψινεται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μπράβο σε όλους μας για την καλή προσπάθεια.. ήταν πραγματικά μια αξέχαστη εμπειρία! Λυπήθηκα πολύ με τον Περικλή ο όποίος δεν μπόρεσε να ακολουθήσει λόγω της ατυχίας που είχε με την ντίζα.. Χάρηκα όμως ιδιαίτερα όταν λίγο πριν τον Ισθμό με πλησίασε στο σκοτάδι με την μηχανή του εμψυχώνοντάς με να συνεχίσω δυνατά !Ευχαριστώ τον periklis19 για την ικανότητά του του στην γρήγορη αλλαγή σαμπρέλας, τον Ζαφείρη και τον Ηλία για την ευχάριστή παρέα τους και τον Δημήτρη ο οποίος έφαγε την μακαρονάδα στον Ισθμό και καρδάμωσε (πήγαμε την Κακιά Σκάλα μπάλα..).

    Άντε με το καλό και στο επόμενο..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μας μπερδεψες...ο pc997 στην αλλαξε,ο periklis19 ηταν καπου στην Αθηνα εκεινη την ωρα...(χα χα χα)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ας μην βιαζόμαστε με προγράμματα σήμερα.
    Δευτέρα πρωί είναι, μετά από μιά κοπιαστική εβδομάδα.
    Αν μετρήοσυμε τα χλμ από Σάββατο σε Σάββατο θα βγούν γιά εμάνα προσωπικά 700 χλμ σε οκτώ ημέρες. Ούτε pro να ήμασταν.
    Δεν τα βρίσκετε μπόλικα;

    Ας ρολάρουμε λοιπόν σήμερα γιά να λυθούν λίγο τα πόδια, η κλασσική νυχτερινή την Τετάρτη και ανάλογα με την κατάσταση των ποδιών μας βλέπουμε γιά το Σάββατο.
    Όμως το Σάββατο αυτό δεν ενδείκνυται γιά Δυτικό Γύρο ( να υπολογίζετε γύρω στα 100 - 150 χλμ και 1400 - 2600 υψομετρικά, ανάλογα με την παραλλαγή).

    Τα ξαναλέμε.
    Ερώτηση : θα τρέξει κανείς στο χρονόμετρο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Εγω, ο Φρανκι και ο μικρος Περικλης!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Μπράβο σε όλους! Διαβάζω τις περιγραφές και ζηλεύω που δεν ήμουν μαζί σας! Αυτα ομως ειναι προσωπικες επιλογές...

    Ελπίζω να αναπληρώσω το κενο που θα δημιουργηθει με την "απροπονησια" μου και να πάμε ολοι μαζι για το καρπενησι (4000μ υδ).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Εφόσον έχουμε (κάποιοι) σκοπό να τρέξουμε στο χρονόμετρο, χρειαζόμαστε συμβουλές από τους πιο έμπειρους.
    - Τι πρέπει να κάνουμε μέσα στη βδομάδα, από προπονήσεις; Φαντάζομαι η μεγάλη Σαββατιάτικη δεν "παίζει".
    - Τι να προσέξουμε;
    - Υπολογίζω λιγότερο από 30 λεπτά (15 χλμ. είναι). Με πόσους σφυγμούς δουλεύουμε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Φαντάζομαι ότι δεν έχεις κάνει πολλά χλμ το Σαββατοκύριακο. Αν όχι :

    Δευτέρα 30-45' εργόμετρο χαλαρά.
    Τρίτη εργόμετρο, τι ακριβώς θα σου πώ μετά.
    Τετάρτη η κλασσική νυχτερινή.
    Πέμπτη κάθεσαι.
    Παρασκευή κάθεσαι.
    Σάββατο μεγάλη βόλτα παραλιακή με χαλαρούς ρυθμούς.

    Να προσέξεις την θέση σου στο ποδήλατο.

    Ο χρόνος είναι λογικός έως υπερβολικά μετριοπαθής. Επειδή η διαδρομή είναι κυκλική ο αέρας θα είναι κατά το ήμισυ αντίθετος.
    Θα πάρετε μαζί σας εργόμετρο και θα κάνετε ζέσταμα γιά 20-30', ώστε να έχετε τελειώσει 10' πρίν ξεκινήσετε.
    Αν έχεις ζεσταθεί καλά, το 90% της ΜΚΣ μπορεί να κρατηθεί γιά 30'. Μετά θα σε βοηθήσουν οι άλλοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΩΩΩπππ, ακουω κι εγω... μαλλον θα ειμαι και εκει... Τι τις εχω τις μπαρες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή