Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2010

Brevet 300 km / 27-2-2010 / Ελευσίνα - Άστρος Κυνουρίας

Για το επόμενο brevet, μας έχει ήδη προετοιμάσει ο Περικλής με προηγούμενο post του. Οι προπονήσεις έχουν ήδη αρχίσει.... Υπάρχουν όμως κάποια σημαντικά πράγματα που καλό είναι να έχουμε όλοι υπόψη:

Ασφάλεια

Πολλές φορές έχει αναφερθεί ότι ο κάθε συμμετέχων σε brevet θα πρέπει να έχει ως πρώτο μέλημα την ασφάλειά του. Είναι εύκολο να παρασυρθεί κάποιος (ειδικά όταν προσπασθεί να ξεπεράσει τον εαυτό του). Κάποια (ευτυχώς λίγα) δείγματα είχαμε και στο 1ο brevet (Νεμέα).

Στο brevet του Άστρους (300 km / 27 Φεβρουαρίου) η διοργάνωση θα φροντίσει να εξασφαλίσει τα αυτονόητα:
  • Κάθε συμμετέχων θα πάρει σφραγίδα εκκίνησης φορώντας το ανακλαστικό γιλέκο του. Η χρήση ανακλαστικού γιλέκου είναι απαραίτητη. Αν δείτε πώς φαίνεται κάποιος αναβάτης με γιλέκο και κάποιος χωρίς αυτό - ένα σκοτεινό βράδυ στην παραλιακή (για παράδειγμα) - δεν θα ξαναβγείτε από το σπίτι χωρίς ανακλαστικό γιλέκο! Η μέρα με τη νύχτα - κυριολεκτικά! Όσα φώτα και να έχετε, στο ποδήλατο, στο κράνος, στη σέλα και όπου αλλού θέλετε, απλά δεν συγκρίνονται με την ορατότητα που κερρδίζετε φορώντας ένα ανακλαστικό γιλέκο των 3 €! Σε κάθε brevet είναι υποχρεωτικό να έχει ο κάθε συμμετέχων ένα τέτοιο γιλέκο μαζί του. Αλλά μέχρι τώρα δεν γινόταν έλεγχος από τη διοργάνωση. Στις 27/2 θα γίνει! Και μην σκεφτεί κανείς "πονηριές"! Θα σφραγίζονται και τα γιλέκα! Άρα ένα γιλέκο ανά συμμετέχοντα!
  • Επίσης θα ελεγχθούν όλα τα ποδήλατα για την ύπαρξη τουλάχιστον ενός φωτιστικού εμπρός και ενός πίσω! Προσωπική μου γνώμη: ένα μπορεί να αποδειχτεί λίγο! Εγώ έχω πάντα δύο μαζί μου (δύο λευκά μπροστά και δύο κόκκινα πίσω)! Την περασμένη Τετάρτη μάλιστα, μου χρειάστηκε, όταν το πίσω αποφάσισε ξαφνικά να σταματήσει να δουλεύει (παρόλο που είχε καινούριες μπαταρίες!)
Διαδρομή 

Η εκκίνηση θα δοθεί στις 8:00 (και όχι στις 7:00).
Τελικά δεν θα υπάρξουν αλλαγές στη διαδρομή. Είναι ακριβώς αυτή που φαίνεται εδώ.

Το συνολικό μήκος είναι 322 km, αλλά προσοχή: τα όρια δεν προσαρμόζονται ανάλογα - είναι αυτά που ισχύουν για τα 300 km!

2 σχόλια:

  1. Δηλαδη εχουμε 20 ωρες για 322 χιλιομετρα!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θα κανω τους κοντρολιερηδες να υποφερουν (απο την αναμονη) :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή