Σάββατο 10 Ιουλίου 2010

Πάρνηθα

Λίγοι και καλοί σήμερα από τους brevet-ο-λάτρες, λίγοι (και καλοί υποθέτω) και οι ποδηλάτες που συναντήσαμε στο δρόμο...

Συνάντηση στη Λεωφ. Καραμανλή, και ξεκινάμε την ανάβαση... Ανάβαση προς το τελεφερίκ, ανάβαση μέχρι την Αγ. Τριάδα, γύρος του βουνού από τους δρόμους που ο cosmo ξέρει σαν την παλάμη του, και επιστροφή / κατάβαση από την Αγ. Τριάδα. Όχι τόσα πολλά χιλιόμετρα, 46 για μένα, αλλά μπόλικα υψομετρικά, 1140 μέτρα έγραψε το Garmin.

Σίγουρα άξιζε τον κόπο! Υπέροχο το βουνό (όπου δεν είναι καμένο), πολύ καλή παρέα ο φίλος cosmo, καλή θερμοκρασία (σε αντίθεση με τη ζέστη της παραλιακής). Τα είπαμε αναλυτικά με το φίλο Δημήτρη (στις ανηφόρες, γιατί στις κατηφόρες πηγαίναμε "μπάλα" :-)), κατάφερα να αντισταθώ στις πιέσεις του να πάρω ΜΤΒ και να τον ακολουθήσω στις ορεινές του εξορμήσεις, και μετρήσαμε (η αλήθεια είναι) μπόλικες σαύρες, τις οποίες - όπως έμαθα - ο Δημήτρης δεν συμπαθεί ιδιαίτερα ;-). Συναντήσαμε οδοιπόρους, πυροσβέστες, ιερείς και άλλους. Συναντήσαμε και μερικούς ποδηλάτες...

Κάναμε λοιπόν μια καλή προπόνηση δύναμης, την ίδια ώρα που ο Περικλής (PC997) είναι αραχτός σε μια εξέδρα και παρακολουθεί αυτοκίνητα να περνάνε από μπροστά του... Βαρετό ε; Το γεγονός ότι τα αυτοκίνητα που περνάνε από μπροστά του είναι Formula 1 και ότι η εξέδρα στην οποία κάθεται βρίσκεται σε ένα Βρετανικό χωριό που ονομάζεται Silverstone, μήπως το κάνει κάπως πιο ενδιαφέρον; Γεια σου ρε Αρχηγέ, να περάσεις καλά και να έρθεις να μας διηγηθείς την εμπειρία σου!

8 σχόλια:

  1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @Cosmo: Κάνεις ΜΤΒ και δεν έχεις ακόμη προσαρμοσθεί στην ιδέα της συνύπαρξης με σαύρες και φιδάκια;
    Προσωπικά αν με θλίβει κάτι, κάθε καλοκαίρι στην Πάρνηθα, είναι το θέαμα των τόσων (σκοπίμως) πατημένων φιδιών στην άσφαλτο. Γιατί κανείς εξοντώνει κάτι που φοβάται, και όχι το ανάποδο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. @yardbird: Δε θα προσαρμοστώ ποτέ, απ'ό,τι φαίνεται. Είτε στον υμηττό, είτε στην πάρνηθα, με τρελλαίνει να βλέπω να περνάνε από κοντά μου. Είναι ο λόγος που είχα αποφασίσει (πράγμα που δεν έκανα) ότι θα σταματούσα το mtb τον ιούνιο, μέχρι το φθινόπωρο.
    Είναι κάτι παραπάνω από σίγουρο ότι δεν τα πάτησα εγώ!! Ούτε πατημένα δε θέλω να τα βλέπω.

    Frankie, σου εξομολογούμαι ότι βαριόμουν στην ιδέα να πάρω το κουρσάκι σήμερα. Αλλά τελικά, περάσαμε πολύ καλά, λόγω της δικής σου ποιοτικής παρέας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @cosmo: Είχα μια ανησυχία ότι θα λαχανιάσω και δε θα μπορώ να σου μιλάω, αλλά φαίνεται ότι τα πολλά χιλιόμετρα του Ιουνίου έχουν βοηθήσει τη φυσική κατάσταση! Έτσι καταφέραμε να επαληθεύσουμε για μια ακόμα φορά ότι η ποδηλασία δρόμου είναι ομαδική!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μάλλον αμοληθήκαμε στις παραλίες...
    Μια ώρα εργόμετρο έκανα σήμερα, και έλιωσα.
    Το ΣΚ είναι η σειρά μου να είμαι εκτός Αθηνών, οπότε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Κάτι ετοιμάζεται για Παρασκευή στο ΣΕΦ, στις 20:00. Εγώ είμαι εκτός Αθηνών, αλλά μίλα με Περικλήδες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή