Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου 2011

Βραδινό στροφάρισμα - Brevet-ο-αποθεραπεία

Σήμερα ήμασταν τέσσερις:

  • Γιάννης (greek miners)
  • Χρήστος (chris)
  • Αλέκος 
  • υπογράφων
Ο Παναγιώτης θυμήθηκε (ευτυχώς γι' αυτόν!) ότι η σημερινή ημερομηνία είχε κάποια ιδιαίτερη σημασία και απουσίασε δικαιολογημένα. Τον Περικλή Δ. τον έφαγε η δουλειά, ο Γιάννης (aluminas) προτίμησε τις ...ομορφιές του spinning, κ.ο.κ.

Ο καιρός ήταν υπέροχος: καθαρός ουρανός, λίγο κρύο. Ο αέρας φάνηκε απειλητικός κάποια στιγμή, αλλά ευτυχώς διατηρήθηκε σε αποδεκτά επίπεδα! Είχαμε την ευκαιρία να μάθουμε γαλλικές ποδηλατικές εκφράσεις (ο Γιάννης υποσχέθηκε να τις συγκεντρώσει και να μου τις στείλει, ώστε να αρχίσει η εκπαίδευση των PBP συμμετεχόντων). 

Προσωπικά αισθανόμουν ιδιαίτερα δυνατός και τα ανηφοράκια τις παραλιακής έβγαιναν με δίσκο. Φαίνεται ότι η δουλειά στην αίθουσα με τα βάρη έχει αρχίσει να φέρνει αποτέλεσμα...

Για το ΣΚ έχω "προσωπικό" πρόγραμμα (τρέξιμο, spinups, κλπ.) στριμωγμένο ανάμεσα σε διάφορες οικογενειακές υποχρεώσεις. Βέβαια ο καιρός προβλέπεται δύσκολος, αλλά αν υπάρχει πρόθεση να κανονιστεί κάτι...πείτε το.

11 σχόλια:

  1. Χάρηκα που περάσατε καλά.

    Εγώ έκλεισα 32 χρόνια.
    Αν το ξεχνούσα θα με περνούσε με το σπαθί του ΤάιΤσι που της είχα κάνει δώροο.
    Το Σάββατο είναι γιά τζάκι.
    Η Κυριακή ενδείκνυται, αλλά μέχρι τότε τα λέμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Για βγαλτε προγραμμα...

    (Παναγιωτη δεν ξερω ποια ευχη ταιριαζει στην περιπτωση σου!!!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Να τα χιλιάσω αγόρι μου.
    Καλώς ή κακώς δεν μπορώ να την βαρεθώ.
    Ίσως επειδή αλλάζει συνεχώς, είτε επειδή είναι μόνιμη μαθήτρια;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ένας εφιάλτης για μένα είναι να μου πετάει το όνιξ από τον τέταρτο όροφο μετά από καβγά. Μπρρρ.. Ευτυχώς, παναγιώτη, απέφυγες τέτοιον κίνδυνο!
    Για πάντα αρμονία εύχομαι και να βγαίνεις όποτε θέλεις για ποδήλατο.
    Πάντως, εγώ κατάφερα να μειώσω τα 85 της τετάρτης σε 49,4 αυτή τη φορά. Το τελευταίο μπάνιο, μετά το μπρεβέ, είχε αποτέλεσμα να πλυθεί το εσωτερικό του κέντρου. Κελαηδούσα σε όλη τη διαδρομή. Έφτασα μέχρι βάρκιζα και αναστροφή άδοξα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αγαπητοί συναγωνιστές της Νεμέας και επίδοξοι κατακτητές της Βρέστης.

    Στα πλαίσια της προετοιμασίας σας και επειδή δεν έχω το κουράγιο παρά να σας υποστηρίξω πνευματικώς (και μόνο) υποσχέθηκα να στείλω στον Φραγκίσκο τις σχετικές ποδηλατικές εκφράσεις ώστε να τις αναρτήσει. Επιπλέον, ιδιαίτερα μαθήματα θα παραδίδονται κάθε Τετάρτη 18:45-19:00 στην στάση του Ble.
    Συμπληρωματικά θα αναφέρω και μερικές ιστοριούλες έτσι για να σας τονώσω το ηθικό (αμ δε..).

    Πρώτο θεματάκι λοιπόν για απόψε:

    Η Βρετάνη (Bretagne γαλλιστί, Breiz στα βρετονικά) την οποία και θέλετε να κατακτήσετε είναι διάσημη για τα calvaires της. Τα calvaires είναι κάτι μεγάλοι πέτρινοι σταυροί κάτι σαν τα δικά μας εικονοστάσια όπου τα έστηναν παλαιότερα στον τόπο όπου ετελεύτησε κάποιος. Επίσης calvaire σημαίνει μαρτύριο και “route du calvaire” η “οδός του μαρτυρίου”, είναι δε άκρως ποδηλατική έκφραση.

    Για παράδειγμα στην περίπτωση που το brevet της Νεμέας θα τελείωνε στην κορυφή της Πεντέλης (λέμε τώρα) ένας καθώς πρέπει Γάλλος ποδηλάτης θα αναφωνούσε Oh la la, quel calvaire (Σημ. μτφ. Ω λα λα, τι μαρτύριο – το ω λα λα παρατίθεται αυτούσιο).

    Το πρόβλημα με αυτά τα calvaires είναι ότι ενώ την μέρα είναι γραφικά, την νύχτα μπορεί να σε αγριέψουν ιδιαίτερα εάν πέσει το φως του ποδηλάτου επάνω τους. Γι’αυτό θα πρέπει οι συναγωνιστές του peloton να είναι προετοιμασμένοι ώστε στην περίπτωση που κάποιος αγριευτεί και τραβήξει μεγάλο braquet (52X11) μετά από καμιά 800 χλμ ώστε να σωθεί να προφτάσουν να τον κρατήσουν ώστε το επόμενο μνημείο να μην είναι το δικό του.

    Άντε καληνύχτα και επανέρχομαι με άλλα επίκαιρα.
    A bientôt – votre mineur de fond – ο μεταλλωρύχος σας

    ΥΣ: Βάλτε keyword στο Google “calvaire Breton” για να δείτε εικόνες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Γιάννη ευχαριστούμε.
    Όπως θα διαπιστώσεις, δημιούργησα ξεχωριστή σελίδα (Paris-Brest-Paris), όπου θα μεταφέρεται η γνώση σου, ώστε να παραμείνει συγκεντρωμένη και δομημένη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Κανείς για Σάββατο;
    τίπουτις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Σάββατο βρουχές, κρύου, αήρας, άρα mtb ή εργόμετρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Στον καιρό έπεσα μέσα διάνα !!!!!!!
    Χα χα χα χααααααά.

    Ελπίζω να τα πούμε αύριο το πρωί.
    Λέμε με τον Σπύρο Σούνιο και επιστροφή από Άγιο Κωνσταντίνο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ελπιζω να μη βρεχει

    θα ειμαι εκει

    ΑπάντησηΔιαγραφή