Τρίτη 24 Μαΐου 2011

Ποδηλατώντας για το Χαμόγελο του Παιδιού

Όπως ανέφερα σε προηγούμενο post, έχουμε μια (ακόμα) ευκαιρία να συνδυάσουμε το χόμπι μας με έναν πολύ σημαντικό, κοινωφελή σκοπό. Εξηγούμαι:

Η Adecco είναι μια από τις μεγαλύτερες παγκοσμίως εταιρείες διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού. Λειτουργεί (πρακτικά) ως ενδιάμεσος ανάμεσα σε επιχειρήσεις που αναζητούν στελέχη και σε υποψήφιους (που αναζητούν δουλειά, επαγγελματική καριέρα, κλπ.). Πελάτες της Adecco είναι πάρα πολλές εταιρείες και στην Ελλάδα.

Στα πλαίσια της εταιρικής υπευθυνότητάς της, η Adecco έχει για το 2011 ένα πρόγραμμα ενίσχυσης μη κερδοσκοπικών οργανισμών, μεταξύ των οποίων και το γνωστό σε όλους μας, Χαμόγελο του Παιδιού. Το πρόγραμμα λειτουργεί ως εξής: υπάλληλοι της Adecco και εργαζόμενοι σε εταιρείες-πελάτες της, κάνουν ποδήλατο. Για κάθε 5 χλμ. απόστασης που καλύπτουν με το ποδήλατό τους, 1€ πηγαίνει από την Adecco στο Χαμόγελο του Παιδιού. Το ποσό πολλαπλασιάζεται επί τον αριθμό των ατόμων που αποτελούν το group (δηλ. υπαλλήλους της Adecco και των εταιρειών-πελατών της). Ελάχιστος αριθμός ατόμων (ανά διαδρομή) είναι 3.

Τι σημαίνει αυτό πρακτικά για μας:
Ο Γιώργος - τον οποίο συναντήσαμε πρώτη φορά σε βόλτα προς την Ανάβυσσο πριν από 2 βδομάδες - είναι ο συνδετικός μας κρίκος (δηλ. ο υπάλληλος της Adecco και "πρεσβευτής" στην Ελλάδα για το συγκεκριμένο πρόγραμμα) που με ενημέρωσε για όλα τα παραπάνω. Η Vodafone είναι πελάτης της Adecco.Αυτό σημαίνει ότι ο υπογράφων, ο aluminas (Γιάννης Π.), ο manos (Μάνος Γ.), ο tzeve (Κώστας Τ.), ο root (Διονύσης) κ.ά. είμαστε επίσης μέσα στο "target group". Ο Γιώργος θα μας ενημερώσει και για τις εταιρείες που δουλεύουν κάποιοι άλλοι από την παρέα (αν είναι και αυτές πελάτες της Adecco).

Επομένως, σε κάθε προπόνηση που θα κανονίζουμε, εφόσον ο Γιώργος θα μπορεί (και θα θέλει) να είναι παρών και εφόσον θα είμαστε τουλάχιστον δύο ακόμα από το "target group", θα βγάζουμε μια-δυο φωτογραφίες και ο Γιώργος θα φροντίζει ώστε τα χιλιόμετρά μας να μετατρέπονται σε χρήματα για το Χαμόγελο του Παιδιού!

Ελπίζω να συμφωνείτε μαζί μου ότι αξίζει να επιδιώξουμε να είμαστε όσο το δυνατό πιο πολλοί και να κάνουμε όσο το δυνατό περισσότερα χιλιόμετρα (άλλο που δεν θέλαμε άλλωστε!)

8 σχόλια:

  1. Να έρθετε τρεις μαζί μου στο Θερμο για να μαζέψουμε πολλά χρήματα !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. 3 x 325 = ~1000 km / 5 = ~ 200€

    Χμ... Λέτε;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αν βρείς τρόπο να μας βάλεις στο πελατολόγιό της, έχω μιά απίστευτη απέχθεια στους τύπους αυτούς γενικά, τότε κάτι θα γίνει. Θα τους πήξουμε στο χιλιόμετρο......
    Απ' την άλλη εδώ και καιρό έστειλα τα χρειώδη. Υπάρχει σχετικό θέμα στο cyclist-friends.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Φραγκίσκο,
    Σε ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια σου! Για μένα είναι πολύ σημαντικό γεγονός και μεγάλο κίνητρο. Θα μαζέψουμε πολλά χιλιόμετρα! Είμαι σίγουρος για αυτό. Σκέφτομαι πολύ σοβάρα να συμμετάσχω και στο μικρό Brevet (200Km) αν αυτό είναι εφικτό. θα ήθελα να μάθω περισσότερες λεπτομέρειες.

    Παναγιώτη δεν σε γνωρίζω και δεν κατάλαβα τι εννοείς ακριβώς, άλλα αν είναι να κάνεις πολλά χιλιόμετρα θα σε βαφτίσω πελάτη λες και είμαι ο Ιωάννης ο βαπτιστής! :).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Και η ΙΒΜ είναι πελάτης της Adeco. Count me in.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πράσινος και εγώ.
    Τα λέμε σε λίγες ώρες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Brevet Θήβας...Αντοχή Δελφούς...και πιθανότατα και Χίου...

    Κόσμο - Μάνος - Αλουμινάς ξέρω οτι θα παίξουν σε διάφορα από αυτά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. επίσης επειδή κάποιοι ψάχνονται για το Χαμόγελο του Παιδιού...υπάρχει θέμα στους cyclist_friends...

    στο Θέματα εκτός Ποδηλάτου που θα μπορούσε να αναφερθεί...

    ΑπάντησηΔιαγραφή