Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2012

(Παγωμένη) Βραδινή Τετάρτης

Βάλτε ό,τι πιο ζεστό έχετε (θα έχει παγωνιά) και ξεκινάμε (κατά τα γνωστά) στις 19:00 από το Ble.

Ισχύουν οι γνωστοί (ελπίζω) κανόνες!

28 σχόλια:

  1. Θα φέρω τη μπλούζα του Mac. Μήπως θα έρθει και ο George_Orf να φέρω και τη δικιά του;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φραγκίσκο συγνώμη που δεν απάντησα έγκαιρα αλλά το pc τα έχει παίξει κ λόγω γονάτου δεν βγαίνω έξω(κάνω στο εργόμετρο χαλαρά) οπότε δεν πολύ μπαίνω γιατί ''ξενερώνω''....αν πιάνει χώρο στείλε μου το κιν σου να κανονίσουμε να έρθω να την πάρω. Ευχαριστώ πολύ..

      Διαγραφή
    2. @george Κανένα πρόβλημα. Όποτε επανέλθεις ;-)

      Διαγραφή
  2. πράσινος για αύριο, αν και μόνο που το σκέφτομαι παγώνω....
    για σκ απ' ότι βλέπω ο καιρός καλός θα είναι, οπότε αν θέλετε την ίδια του περασμένου Σαββάτου, είμαι μέσα... την ψιλοβαρέθηκα την παραλία και θα 'χει και αέρα μπόλικο οπότε καλύτερα στα βουνά....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Είχα ακούσει ότι όταν κάποιος έχει άδεια από τη δουλειά, μπορεί να κάνει περισσότερο ποδήλατο. Έτσι, βγήκα σήμερα να το διαπιστώσω. Το μεσημέρι έφυγα για παραλιακή, για να ανέβω από ανάβυσσο τον άγιο κωνσταντίνο και να πέσω στο λαύριο, να γυρίσω προς σούνιο και να επιστρέψω όλο παραλιακά. Διαπιστώσεις:
    α. Οι σκύλοι υπακούν στον κανονισμό (που σήμερα έμαθα) που ορίζει ότι μία ώρα πριν τη δύση του ηλίου δεν περνάει κανείς χωρίς να τον γαυγίσουμε και να τον κηνυγήσουμε με τη μέθοδο της ενέδρας
    β. Ο ουρανός τόσο κατά τη διάρκεια της μέρας και μετά το ηλιοβασίλεμα, όσο και όταν μαυρίσει εντελώς, ήταν υπερπαραγωγή με τα χρώματα και τα αστέρια που αποκάλυψε (Ναι, έκανα προπόνηση με κούρσα κι όμως, σήκωσα το βλέμμα και κοίταξα τον ουρανό!)
    γ. Το κρύο δεν αστειεύεται. Ακούστε σοβαρά τη συμβουλή του φραγκίσκου περί ρουχισμού για αύριο. Δεν υπάρχει περίπτωση να νιώσετε ότι ζεστένεστε πουθενά, φορώντας μόνο ένα χειμερινό μπλουζί. Χρειάζεται τουλάχιστον καλό αντιανεμικό και βάλτε κάτι ακόμα. Και στάσεις υποτυπώδεις, αυστηρά.
    Καλή προπόνηση από τον cosmo.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. πράσινος μετά από 10 ημέρες αποχής και για το Σάββατο ωραία θα ήταν να περνάμε τα βουνά να παίζαμε κια λίγο χιονοπολεμο!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Παιδια εγω βγηκα χθες μεχρι Βουλιαγμενη αλλα το κρυο δεν παιζοτανε. Σημερα αποτεινω ηρωικους χαιρετισμους απο Ασπρα Σπιτια οποτε τα λεμε μαλλον το Σαββατο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τα λέμε το βράδυ.
    Καλό μας ξεπάγιασμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Θα πασαλειφτώ ολόκληρος με θερμαντική και θα δώσω το παρόν.
    Τόση βροχή φάγαμε. Χρειάζεται και λίγο κρύο για να δέσει η κομπόστα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. πρασινος για αποψε ...
    @ ευχαριστω φραγκισκο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Μήτσο δεν ξέρω αν δένει η κομπόστα έτσι...αλλά εγώ θα φέρω μαζί μου και την κουβέρτα μου....

    Καταπράσινος......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φέρε μία διπλή... Αν είναι να κάτσουμε ζευγαράκι...
      Ομορφάαααντρα μου!!!!

      Διαγραφή
  10. Παρά το τσουχτερό κρύο, καμια 25αριά μαζευτήκαμε. Υποδειγματικός ρυθμός από τον Παντελή (Αϊβατίδη) και το μόνο απρόπτο ήταν ένα φουίτ στην επιστροφή για το οποίο σταματήσαμε όλοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Κι αναρωτιόμαστε με τον Βασίλη που είσαστε !!!! (χαχαχά).
    Οι δυό μας επιστρέψαμε από Σαρωνίδα κι ευτυχώς γλυτώσαμε τα κρυοπαγήματα.
    Η μέση θερμοκρασία σχεδόν στους 5 βαθμούς, δεν βοηθούσε καθόλου να μην ξεπαγιάσω με τα ανοιξιάτικα κολάν και μπατζάκια.
    Τέλος καλό, όλα καλά...., αν και γιά να ζεσταθούν τα δάκτυλα των ποδιών πέρασε τουλάχιστον μισή ώρα -ακόμη και μετά το πλύσιμο ήταν μουδιασμένα-.

    Πράγματι ο ρυθμός του Παντελή ήταν υποδειγματικός. Μόνο εκεί στα ανηφοράκια 1 χλμ λιγότερο θα ήταν καλά.

    Γιά το Σάββατο ας κοιτάξουμε προσεκτικά τον καιρό. Συνήθως η μακρπρόθεσμη πρόβλεψη του www.meteo.gr είναι καλή, αν συνδυασθεί με τις βραχυπρόθεσμες προβλέψεις του www.freemeteo.gr.
    Προσωπικά σκέπτομαι κάτι σαν Κόρινθο από Μελετάκι και ίσως Χιλιομόδι και προαστιακή επιστροφή -γιά να προπονήσω και τον νεώπα Δημήτρη-.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ωραία και χθες. 'Η τιμή του Παντελή αποκαταστάθηκε'!! στα μάτια όλων. Τόσο, που κάποιοι στο τέλος βαρέθηκαν και έκαναν μπρατ....
    Για Σ (βρε Παναγιώτη στο μυαλό σου είμαι βρε παιδί μου..) προτείνω- δεδομένου του ότι και κάποιοι παραπονέθηκαν ότι όλο τα ίδια κάνουμε, αλλά και του ότι πολλοί θα ήθελαν να το δουν πριν την 'μεγάλη' μέρα- να πάμε με αυτοκίνητα μέχρι Ελευσίνα.
    Με ποδήλατο μέχρι Ελευσίνα δεν προτείνετε... βέβαια κάποιοι (ποιοι άραγε;;) ίσως να το τολμήσουν.
    Στην έξοδο λοιπόν για Μάνδρα-Θήβα(σίγουρα) αμέσως μετά το Praktiker(ίσως), στο φανάρι της εξόδου κάνουμε αριστερά για Ελευσίνα. Στα 300-400 μέτρα στο δεξί χέρι έχει χώρο στάθμευσης (κάποιο κτίριο του ΟΑΕΔ αν θυμάμαι καλά) και παρκάρουμε.
    Στη συνέχεια ανεβαίνουμε (με ποδήλατο) το μελετάκι για να πάμε Κόρινθο- (αν θέλετε) περνάμε και την παλιά ξύλινη γέφυρα στα Ίσθμια- και επιστρέφουμε από Ισθμό και παλιά Εθνική και Κινέτα και Αγ.Θεοδώρους (τη διαδρομή του brevet με λίγα λόγια).
    Χιλιόμετρα περί τα 100 χρόνος περί τις 4 ώρες.
    Ετσι και θα αλλάξουμε παραστάσεις και θα κάνουμε και το μισό brevet. Τώρα για τον καιρό ας μιλήσουν οι μετεωρολόγοι.
    Τέλος προσφέρετε και μία θέση επιβάτη μετά του εξοπλισμού του, από παλιά παραλιακή στο ύψος μοσχάτου προς Ελευσίνα και τούμπαλιν, με το τετράτροχο μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. @christo:το ραντεβού μας θα είναι στον προαστιακό της Μαγουλας και για αυτούς που θα θελήσουν να έρθουν με τον προαστιακό ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. οκ. Περικλή από εμένα κανένα πρόβλημα.
    Για να κάνω και τον μετεωρολόγο.... 3 διαφορετικά μοντέλα συμφωνούν για βροχή από 09:00-10:00 ή μετά τις 12:00 στην περιοχή που θα κινηθούμε. Άρα δεν θα τη γλιτώσουμε οπότε πάρτε ρούχα. Η θερμοκρασία από την άλλη, καλή...
    Την Κυριακή βέβαια ο καιρός θα είναι τέλειος!! αλλά πολλοί δεν θα είναι σε θέση, οπότε με βλέπω για καμιά παραλία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και μάλλον μιλάμε για καλή βροχούλα όχι απλές ψιχάλες...
      Εγώ θα το αποφασίσω τελευταία στιγμή αν θα ακολουθήσω ή όχι.
      Πολύ νερό φάγαμε το τελευταίο Σάββατο, ΑΛΛΑ δεν με πολυανυσηχεί αυτό ... ΌΣΟ η επικινδυνότητα των δρόμων και η καγκουριά των γρήγορων... Ειδικά αυτή η παλιά Εθνική ρε παιδί μου...

      Διαγραφή
  15. Κύριε σχεδιαστά διαδρομών,

    για Σάββατο μια και θα είμαστε κατά κεί μεριά, μήπως μπορείτε να εξετάσετε και μία παραλλαγή πρός Βίλλια, Πόρτο Γερμενό, Ψάθα, και γενικα Γεράνεια που λένε ότι είναι πολύ ωραία?

    Προσωπικά δεν έχω πάει ποτέ από εκεί, μόνο την παραλιακή της Κακιάς Σκάλας με τα brevets.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ συνάδελφε,
      πραγματικά οι εν' λόγω διαδρομές Γεράνεια αλλά και όρος Πατέρα, είναι πολύ όμορφες όπως τις φρεσκάρισα και πέρυσι το καλοκαίρι.
      Νομίζω ότι με βροχή όμως δεν θα είναι καθόλου απολαυστικές.
      Ετσι προτείνω να κρατήσουμε την όρεξή μας για άλλες εποχές.
      Επίσης χρειάζονται άπειρες ώρες εάν ξεκινήσει κανείς από Ελευσίνα οπότε θα είναι καλύτερα να πλησιάσουμε με τα αυτοκίνητα όσο περισσότερο δυνατόν.
      Ο γύρος Βιλλίων Ψάθας Αλεποχωρίου με έναρξη και τέλος τη Μάνδρα είναι περί τα 85 χλμ. με αρκετά υψομετρικά τουλάχιστον 5 ώρες με τις στάσεις για γκρουπ μεσαίας δυναμικότητος.
      Ομως θα το έχουμε στο πίσω του μυαλού μας για μελλοντική χρήση.
      Τέλος υπέροχες διαδρομές μπορεί να κάνει κανείς και από Λουτράκι αλλά χρειάζονται ακόμα περισσότερες ώρες και από ότι φαίνεται οι περισσότεροι φεύγουν 'σκαστοί' και από το σπίτι αλλά και μετά την προπόνηση.

      Διαγραφή
  16. Α Ν Α Κ Λ Α Σ Τ Ι Κ Α Γ Ι Λ Ε Κ Α - (ΛΩΡΙΔΕΣ)


    Επειδή αρκετοί από σας με ρωτούν για τις ανακλαστικές λωρίδες σκέφτηκα να σας βάλω εδώ τα λινκς (από ebay. Κόστος κοντά στα 10 ευρώπουλα...:

    http://www.ebay.com/itm/High-Visibility-Crossing-Guard-Safety-Vest-Vests-Large-/270711665316?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item3f07ac32a4

    http://www.ebay.com/itm/High-Safety-Security-Visibility-Reflective-Vest-Gear-/400244680781?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item5d3071284d#ht_2021wt_1110

    http://www.ebay.com/itm/Running-Walking-green-vest-high-Visibility-Reflective-Safety-Vest-wholesale-/250897424153?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item3a6aa6df19#ht_4816wt_1139

    http://www.ebay.com/itm/Reflective-Safety-Running-Walking-Vest-black-high-Visibility-vest-Large-size-/250966974408?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item3a6ecc1fc8#ht_8399wt_1139

    http://www.ebay.co.uk/itm/Safe-Guard-Hi-Viz-Vest-1-Size-Adult-Reflective-Bands-Brace-High-Visibility-/190628539538?pt=UK_BOI_ProtectiveGear_RL&hash=item2c6258ac92#ht_2677wt_1110

    http://www.ebay.co.uk/itm/Asics-Running-High-Visibility-Reflective-Vest-One-Size-/160685389431?pt=UK_WSJL_Wholesale_GL&var=&hash=item6b1c7e173a#ht_2608wt_1139


    Καλά ψώνια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Βλέπω να μη σας ακολουθώ στη διαδρομή που σοφά ορίστηκε για αυτό το σαββατοκύριακο, ώστε να εξοικιωθούν οι ευέλπιδες μπλέδες με σημαντικό μέρος του ερχόμενου μπρεβέ, όπως και να αλλάξουν παραστάσεις οι έχοντες τη σχετική εμπειρία.
    Όμως για μένα, που συμπεριλαμβάνομαι στη δεύτερη κατηγορία, είναι πολλές οι ώρες που θα χρειαστούν για την ολοκλήρωση του εγχειρήματος και από αυτές οι περισσότερες εκτός ποδηλάτου. Θα κινηθώ κάπου σε πιο συνηθισμένα μέρη.
    Ρούχα πάρτε παραπάνω (μία πρόχειρη αλεπού στην πίσω τσέπη ποτέ δε βλάπτει). Λιγότερα μην πάρετε, γιατί αυτό είναι που σας στερεί τις επιλογές όταν τις χρειάζεστε.
    Η ιδέα του χορηγού μας είναι άκρως ενδιαφέρουσα (για κάτι εντελώς καινούριο) και ελπίζω να υλοποιηθεί κάποια μελλοντική στιγμή. Η καθοδήγηση του ακριβού μέλους των θρυλικών μπλέδων χρήστου, όμως, εγγύηση. Καλή προπόνηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Με Σπύρο και Αλέκο αποφασίσαμε να προπονήσουμε τον Δημήτρη σε καλύτερες καιρικές συνθήκες.
    Γι' αυτό θα κινηθούμε στην ίδια διαδρομή την Κυριακή, οπότε και ο Σπύρος θα μπορέσει να ακολουθήσει και την βροχή θα γλυτώσουμε.
    Να περάσετε καλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή