Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2012

Στον Ισθμό

Με "μισή" καρδιά ξεκίνησα το πρωί να πάω στη Μαγούλα...
Να οδηγήσω πάνω από μισή ώρα, για να ξεκινήσω να κάνω ποδήλατο, να γίνω μούσκεμα από την αναμενόμενη βροχή... Ευτυχώς, καμιά από αυτές τις σκέψεις δεν ήταν αρκετή να με κρατήσει σπίτι.

Οκτώ άτομα ξεκινήσαμε στις 9:00. Ζέσταμα μέσα στη Μάνδρα, ανάβαση Μελετάκι με άνεση και συνέχεια στην παλιά Εθνική με δεξιόστροφο ρολόι. Λίγες μόνο ψιχάλες στο Μελετάκι και μετά... τίποτα! Ιδανικός καιρός για ποδήλατο που μας έκανε να μη θέλουμε να σταματήσουμε!
Στην αρχή σκεφτήκαμε να κάνουμε στάση για καφέ και αναστροφή στα "Πευκάκια", τη γνωστή "bike friendly" καφετέρια στους Αγίους Θεοδώρους. Όμως όλοι θέλαμε "λίγο ακόμα ποδήλατο"! Έτσι φτάσαμε στον Ισθμό χωρίς καλά-καλά να το καταλάβουμε. Στάση για ένα γρήγορο καφεδάκι και ... ξεκινάμε την επιστροφή.








Ούριος άνεμος και ...παντόφλα στο σπίτι αποδείχτηκαν θαυματουργοί παράγοντες καθορισμού της μέσης ταχύτητας! Όπως χαρακτηριστικά είπε ο Χρήστος (και επαλήθευσαν κάποιοι - ονόματα δε λέμε, οικογένειες δε θίγουμε) "η παντόφλα είναι ο καλύτερος προπονητής"!
Πάνω από 29 km/h μ.ω.τ. για ολόκληρη την επιστροφή! "Δίχως αύριο"! Δεν παραπονιέμαι όμως! Η ομάδα έχει ανέβει και το δείχνει! Απλώς, μια προπόνηση tempo που την είχα προγραμματίσει για την Κυριακή, την έκανα μια μέρα νωρίτερα!
Ήμασταν στη Μαγούλα στις 14:15, απόλυτα ικανοποιημένοι, αφού καλύψαμε 120 χλμ σε 4,5 ώρες, απολαύσαμε το τοπίο, χωρίς να βραχούμε και βέβαια... περάσαμε καλά με την εξαιρετική παρέα των Περικλή Δ., Περικλή Π., Πέτρο, Χρήστο, Γιάννη, Αλέξανδρο, Βαγγέλη και υπογράφοντα!
Είμαι σίγουρος, ότι και σήμερα (Κυριακή) όσοι κινήθηκαν στην ίδια περιοχή, απόλαυσαν εξίσου τη διαδρομή και τον ακόμα καλύτερο καιρό.

5 σχόλια:

  1. Ζηλευω που δεν ηλθα. Καλα να περασετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οι 8 που τολμησαμε ο καιρός μας έκανε το χατήρι , περάσαμε τέλεια και γράψαμε και 120 χιλιόμετρα ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. απλά ήταν όλα τέλεια...!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. πολύ όμορφα! (και) ο Periklis είχε κέφια και πήγαμε-ήρθαμε σαΐτα..... ανίδρωτα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. τέλεια παρέα,όμορφη βόλτα για μία ακόμη φορά!!
    @christos:ευχαριστώ για τις συμβουλές!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή