Τρίτη 21 Μαΐου 2013

Ποδηλατική δράση - Άθλος και Brevet Θήβας

Είμαστε πολλοί και είμαστε δραστήριοι - ποδηλατικά!

Από την Πέμπτη μέχρι την Κυριακή, έχουμε 6 μέλη που συμμετέχουν στον Άθλο.
Το Σάββατο, έχουμε πολλούς που θα συμμετέχουν στο brevet της Θήβας.

Την Τετάρτη, θα γίνει η κλασσική βραδινή προπόνηση, ξεκινώντας στις 19:00 από το Ble.

Το Σάββατο, όσοι μείνουν στην Αθήνα, θα θελήσουν να κανονίσουν μια πρωινή προπόνηση.
Την Κυριακή, ίσως κάποιοι από τους μπρεβετάδες να βγουν για στροφάρισμα αποθεραπείας.

Για όλα αυτά, και για ό,τι άλλο προκύψει, ας μείνουμε (και) εδώ συντονισμένοι, να προσέχουμε στους δρόμους και να περάσουμε όλοι καλά!

45 σχόλια:

  1. Πράσινος για σήμερα, σε αυστηρά ήπιο ρυθμό για να ξεπιαστούν τα πόδια μου από το τρέξιμο, ώστε αν μπορέσω να είμαι σε ανεκτή κατάσταση για να πάω το Σάββατο Θήβα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πρασινος κι εγω.Αλεξανδρε δωσε ωρα στο γνωστο σημειο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σταύρο επειδή δεν θέλω να γράψω πολλά χιλιόμετρα (όντας πιασμένος), Θα κατέβω μάλλον με το ΙΧ. Αν αλλάξει κάτι θα σε ενημερώσω εγκαίρως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πράσινος για σήμερα.
    Κλέους / Ράφα? θα κατεβείτε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ο κλεους ειναι στην Μαδριτη!!!


      μαλλον θα τον αντικαταστησω......


      Διαγραφή
  5. Καλημέρα σας ,
    Σε τι ρυθμό θα είναι η σημερινή βραδινή προπόνηση ;
    Κάνω αυτή την ερώτηση γιατί είμαι απο το μαραθώνιο Θεσσαλονίκης ( 21/4/2013 )και τα πόδια ακόμα δεν είναι και στα καλύτερα τους...Θα πρέπει να δηλώσω κάπου ότι θέλω να έρθω ; είναι πρώτη φορά που θα βρεθώ με την ομάδα σας και δεν γνωρίζω την διαδικασία.
    Ευχαριστώ
    Καράμπαλης Νίκος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μια χαρά θα είσαι. Εγώ έκανα την Κυριακή που πέρασε 25 χλμ ορεινό και θα κατέβω για προπόνηση ενεργητικής αποκατάστασης, ενόψει του Brevet της Θήβας που θα γίνει το επόμενο Σάββατο.
    Οπότε μην φοβηθείς, γιατί εγώ τουλάχιστον θα πάω χαλαρά (αν και πιστεύω θα υπάρχουν και άλλοι χαλαροί λόγω του brevet).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Όχι, δεν χρειάζεται να το δηλώσεις κάπου.
    Απλά 19.00 να είσαι στο BLE με κράνος, φώτα μπρος-πίσω και ανακλαστικό γιλέκο. Επίσης ρίξε μια ματιά στις οδηγίες που υπάρχουν στο σχετικό link πάνω δεξιά (οδηγίες προς ναυτιλομένους).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Δεν μπορεσα τελικα γιατι προεκυψε εκακτο ραντεβου στις 5μιση....Θα βγω αυριο απογευμα να ανεβω μια Παρνηθα μεχρι το ρανταρ..Αν ψηθει κανεις ας πει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Καλή βραδινή Τετάρτης, με κάτι ψιχάλες που μας αρέσανε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Καλό δρόμο στους φίλους που συμμετάσχουν στον Άθλο. Πιστεύω ότι είναι μοναδική εμπειρία, που φέρνει λίγο σε pro tour με stages και συνοδεία.
    Να περάσετε καλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ελπίζω να μην έχω ξεχάσει κάτι σημαντικό...
    Θα βρούμε ΚΑΙ βροχή λέει...
    Το πρωί ξεκινάμε με Καραγιάννη, Καραλή και Σούλη, για να είμαστε (με αυτοκίνητο) στις 9:30 στα Μέγαρα. 10:30 η εκκίνηση...
    Να μας σκέφτεστε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Καλό δρόμο παίδες.
    Να το ευχαριστηθείτε και να κάνετε πετάλι και για μας που θα θέλαμε αλλά...δεν μπορέσαμε να ακολουθήσουμε.

    Βροχή τουλάχιστον εν ώρα ποδηλασίας δεν θα δείτε.
    Άντε να πέσει καμιά ψιχάλα αύριο το βράδυ. Αλλά στα @@@ σας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Διασκεδάστε το όσο μπορείτε. Οι σκέψη μας θα είναι μαζί σας. Πιείτε και ένα καφεδάκι στην υγειά μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. μπράβο Μάγκες του Αθλου!!! καλά χιλιόμετρα και χορτάστε πετάλι!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Καλη δυναμη παιδια!
    Να ξαναθυμησω οτι σημερα λεω να ξεκινησω απο τελεφερικ και να παω μεχρι Ρανταρ στην Παρνηθα.Κατα τις 6μιση θα ειμαι εκει.Οποιος εχει ορεξη,ερχεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Καλή επιτυχία!! Να πάνε όλα καλά εύχομαι και να το χαρείτε!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Καλό δρόμο στα παιδιά που ξεκινήσαν τον Άθλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. καλο δρομο παιδια καλα να περασετε!!
    περιμενουμε νεα και εντυπωσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Η πρώτη μέρα έφτασε στο τέλος της!
    174 χιλιόμετρα με 28μ.Ω.τ και 7 μποφόρ κόντρα για 100 χιλιόμετρα!
    To be continued...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Αεροπλανακια!Μπραβο παιδια!Καλημερα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Σήμερα αρχίζουν τα (ακόμα πιο) δύσκολα. Βρέχει κι έχουμε 170 χλμ.με 2700 υψομετρικά να κάνουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Σαν το φετινό Giro δηλαδή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Υπομονή μπόρα είναι θα περάση από αύριο κατακαλόκαιρο,να το χαρείτε και να φορτώσετε ασφαλή και ευχάριστα χιλιόμετρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Τέλος και η Τρίτη μέρα!!!
    Το μόνο που θα πω είναι ότι η Ελλάδα είναι πανέμορφη!!! Απίστευτες εικόνες που θα μείνουν για πάντα μέσα στο μυαλό μας!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Bravissimo John!Εμεις ειμαστε χαζοι που δεν το εκμεταλευομαστε να κανουμε 10 διεθνεις διοργανωσεις και να τα σπανε!Βλεπεις εδω αθλητισμος ειναι μονο το ποδοσφαιρο...

      Διαγραφή
  26. Ανοιξτε θεμα να γραψουμε για τη Θηβαααα!Χαχαχαχα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Τελευταία μέρα του Άθλου σήμερα...
    Χθες λιώσαμε στην ανάβαση και απολαύσαμε πανέμορφη θέα.
    Σήμερα είναι κάπως πιο εύκολα τα πράγματα. Αλλά οχι και πολύ. 40 χλμ θα ανεβαίνουμε πριν αρχίσουμε να κατεβαινουμε. Σε συνδυασμό με τη μαζεμένη κούραση...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Καλημέρα σε όλους,θήβα λοιπόν τη να σας πω,για τα 7μποφώρ αέρα που μας πέθανε?παρεπιπτώντος ότι είχα ακούση για την ΑΓΙΑ ΑΝΝΑ ήταν λίγα πιο δύσκολη ήταν προσωπικά ταλαιπωρήθηκα από γκράμπα σε όλη την ανάβαση,εμ όταν μου τα λέγανε δεν τους άκουγα καλά να πάθω,τέλος πάντων συγχαρητήρια στα παιδιά της διοργάνωσης μέχρι και διαγράμηση στο δρόμο είχαν για να μην χανόμαστε.θέλω να εκφράσω την συμπαραστασή μου στον παναγιώτη το φίλο του Στάυρου που είχε ατύχημα και εγκατέληψε ελπίζω να μην έχει χτυπήση άσχημα το μάθαμε στο τέλος πως έγινε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Άλλη μία ωραία Θήβα, υπόδειγμα οργάνωσης και φιλοξενίας!
    Και καλή τροφοδοσία, και ενημέρωση, και σηματοδότηση, και αναμνηστικά, και μοντέλες στο μέσον της Αγίας Άννας για τροφοδοσία και...
    Πολύ καλή η εκπροσώπηση από το club.Αν και δεν έγινε καμία προσυνεννόηση καταφέραμε και φτιάξαμε ένα ωραίο γκρουπάκι για όλη σχεδόν τη διαδρομή και πρέπει να έγινε και κάτι αντίστοιχα καλό πίσω μας (για πείτε, για πείτε).
    Η σταθερή παρέα ήταν εγώ, ο Γιάννης Τσίγκας (πολύ φορμαρισμένος), ο Σταύρος (σταθερή αξία), ο Junior (μεγάλη έκπληξη), ο Άλεξ (φανερά καταβεβλημένος) και κάποιοι άλλοι που μας επέλεξαν για βοήθεια (το μοναδικό πελοτόν που εγώ τουλάχιστον είδα).
    Δεν μ¨αρέσει η γκρίνια, αλλά το τι είδαν τα ματάκια μας δεν περιγράφεται.Κάποιος σταμάτησε στη μέση του δρόμου μέσα στο πελοτόν επειδή χτύπησε το κινητό του, κάποιος άλλος φρέναρε απότομα επειδή του έπεσε το Garmin με αποτέλεσμα να πέσει επάνω του ο Παναγιώτης που ελπίζω να μη χτύπησε άσχημα, και ο Σταύρος να περνάει πάνω από τη ρόδα ενός πεσμένου...φτηνά τη γλυτώσαμε...
    Θα το ξαναπώ λοιπόν, για την δική μας ασφάλεια, ότι θα πρέπει να επιλέγουμε τις ρόδες που ακολουθούμε, να καταλαμβάνουμε τις μπροστινές θέσεις και να επιβάλουμε το ρυθμό μας και τους κανόνες μας (μερικές φορές και η γκρίνια είναι απαραίτητη), να μην επιτρέπουμε σε άγνωστους να μπαίνουν ανάμεσά μας (εφ¨όσων βέβαια έχουμε φτιάξει δικό μας πυρήνα)κλπ, κλπ...
    ...χρειάζεται να τη πατήσουμε χοντρά;
    Στα δικά μου τώρα, μία από τα ίδια τα περυσινά.
    Δηλαδή μέχρι το 100 μούρλια, στο 140 είχα χορτάσει ποδήλατο, στην Αγία Άννα σερνόμουν και έβριζα, την κατάβαση της Αγία Άννας την έκανα με το Γιάννη μαλλιοκούβαρα και την ευθεία μέχρι την θήβα αφήσαμε τον αέρα να μας σπρώχνει με γρήγορες αλλαγές και το κοντέρ κολλημένο πάνω από τα 40!
    Εάν εξαιρέσουμε τα της γκρίνιας, ωραίο το Brevet με ωραία παρέα, ωραίες στάσεις, κοψίδια και γελάκια!

    Ανυπομονώ να μάθω νέα από τους Άθλους!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Αντιγραφω απο το cyclist για να μην τα ξαναγραφω! :P

    Εξαιρετικη διοργανωση παιδια.Με πολυ καλη Ble παρεα και αρκετα δροσερο καιρο ξεκινησαμε κι εμεις.Η απροσεξια αρκετων στο δρομο ομως (καποιος στο 10χλμ σταματησε να σηκωσει το κινητο του μεσα σε γκρουπ 60+ ατομων) οδηγησαν λιγο πιο κατω στην πτωση και εγκαταλειψη του φιλου Παναγιωτη.Δηλαδη οταν θελεις να κανεις κατι και εισαι με το αμαξι ή το μηχανακι σου,ετσι σταματας μεσα στο δρομο?Μπορει...Τι να πω...

    Η Ριτσωνα ηταν πραγματικο παιχνιδακι και δεν το περιμενα ειναι η αληθεια και κατηφορισαμε γρηγορα ξανα στον καμπο.Λατρεμενα τα ανεβοκατεβασματα διπλα στην εθνικη οπου εδιναν πολυ ομορφο ρυθμο και τεντωμα στα ποδια εκει που χρειαζοταν.Ο αερας πανταχου παρων με σοφη επιλογη τον σχηματισμο αμαξοστοιχιας αλλα παρολα αυτα οι High 5 παρασυρθηκαμε να ξεκολλησουμε στην παλια εθνικη Θηβων και να φτασουμε με γοργο ρυθμο ως το Μελισοχωρι οπου το καφενειο αδειασε με συνοπτικες διαδικασιες απο αναψυκτικα.Δρομο για Δομβραινα και τελευταιο regroup.Παιρνω τα μαντζουνια μου,βαζω το ipod τερμα και ακολουθω τη συνταγη που με ειχε ανεβασει αρκετα δυνατα στο Δομοκο,στο 600αρι.Τελικα δουλευει.Ξεκολλησα απο τα παιδια και εφτασα στην κορυφη απο την αρχη της ανηφορας σε κατι λιγοτερο απο 50 λεπτα.Ομορφη η εκπληξη στα μισα,αλλα δε σταματησα (μονο ενα νερο στο περασμα τσιμπησα) καθως δεν ηθελα να αποσυντονιστω.Μπηκα στο χωριο (πανεμορφη η πρασινη κορυφη του βουνου),περασα το control και ηρθε το παιδι με τη μηχανη και με μαζεψε πισω.Μου φωναζαν να σταματησω αλλα που να ακουσω με το παρτυ που γινοταν??Περιμενα τους υπολοιπους Ble γυρω στα 15 λεπτα και μολις ηρθαν τιμησαμε με τον stavros kara ενα κοκορετσακι ετσι για τα καλα της Ρουμελης!Κατηφορα μετα και συντηρητικα για μενα γιατι δεν το εχω με τα κατηφορικα και τον εταιρο ble akatsiros που δεν ηταν και στα φορτε του χθες.Ο αερας στον καμπο αριστος συνεργατης και με 40αρες φτασαμε στις 5μιση στη Θηβα.

    ΥΓ)Εξαιρετικη η διοργανωση και η σημανση
    ΥΓ2)Η Αγια Αννα ειναι ο,τι πιο δυσκολο και ο,τι πιο ομορφο έχω κανει ταυτοχρονα.Στην κορυφη ενιωσα πιο γεματος απο ποτε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Ολα εντάξει στη Θήβα λοιπόν... πολύ καλή φιλοξενία και διοργάνωση από ανθρώπους με όρεξη και μεράκι!! πάντα τέτοια....
    χαίρομαι που γυρίσαμε όλοι γεροί και όρθιοι... τα περί γκρουπ και ροδών τα έχουμε χιλιοπεί. μεγάλα παιδιά είμαστε, ο καθένας ας κάνει το κουμάντο του.... θα αφιερώσουμε και το Σεπτέμβρη μια συνάντηση μέσα στο Ελληνικό για να φρεσκάρουμε τα περί γκρουπ... ελπίζω αυτή τη φορά να έρθουν περισσότεροι...
    εγώ έπρεπε να είμαι Αθήνα 5 η ώρα και έτσι έπρεπε να σας παρατήσω (δεν κάναμε και κανά μέτρο μαζί δηλαδή...ουσιαστικά χαίρεται και αντίο σας ήταν...)... όλα πήγαν καλά και το πρόγραμμα τηρήθηκε....
    χαθήκαμε το ξέρω... αλλά να ξέρετε ότι είμαι από πάνω σας σαν σύννεφο και τα παρακολουθώ όλα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Λοιπόν όσον αφορά τις εντυπώσεις μου από το χθεσινό brevet,
    συνοψίζονται στη φράση "Δεν έπρεπε να πάω".
    Από την Παρασκευή το βράδυ ήμουν σε δίλημμα, καθότιν ένιωθα ότι ακόμα δεν είχα ξεκουραστεί από το 25αρι ορεινό τρέξιμο της Κυριακής, αλλά λίγο το ξερό κεφάλι μου και πολύ περισσότερο ότι είχα ήδη κανονίσει με τον Σταύρο και τον Παναγιώτη (το παιδί που είχε το ατύχημα, ευτυχώς μόνο με λίγες εκδορές και μικρες υλικές ζημιές), δεν αποφάσιζα να μην πάω.
    Έτσι, ξεκινάμε το πρωί και περί το 7Οο χλμ καταλαβαίνω ότι κακώς βρισκόμουν στο brevet, διότι στη Ριτσώνα παρότι δεν με δυσκόλεψε ιδιαίτερα, συνειδητοποίησα ότι πέραν της σάρξ που ήταν αδύνατη και καταβεβλημμένη και το πνεύμα ήταν απρόθυμο. Αισθανόμουν ψυχικά άδειος και χωρίς κάποιο κίνητρο, που πιστεύω ότι είναι και το χειρότερο.
    Έτσι, όταν ξαναπερνούσαμε κοντά από τη Θήβα και πηγαίναμε προς Αμπελοχώρι, αν δεν είχα τον Σταύρο που έπρεπε να τον γυρίσω Αθήνα, πιστεύω θα έπαιρνα τον δρόμο για Θήβα, γιατί δεν έβρισκα κάποιο νόημα σε αυτό που έκανα.
    Στην Αγ. Άννα η συνέχεια ανάλογη, ενώ πέρσι την ανέβηκα σχετικά άνετα (αν και ήταν μόλις το δεύτερό μου brevet), φέτος ήμουν άκεφος και με ταλαιπώρησε. Σε κάποια δε κομμάτια της μου θύμιζε τους δρόμους που έτρεχα την προηγούμενη Κυριακή και αυτό μου έριχνε πιο πολύ την ψυχολογία. Με αυτά και τα άλλα, έφτασα στην κορυφή κάνοντας δύο δίλεπτες στάσεις, με πιο δύσκολο το κούμπωμα των πεταλιών στην ανηφόρα.
    Τη συνέχεια την ανέφερε ο Σταύρος Jr. Κάνοντας μόνο 5 λεπτά στάση στην Αγ. Άννα, κατεβήκαμε παρέα με τον Σταύρο και στις ευθείες προς Θήβα πήγαμε με 40άρες, λόγω του ευνοικού αέρα.
    Σκεφτόμουν να πάω στο 3Χ200 της Τρίπολης. Μετά το χθεσινό όμως, συνειδητοποίησα ότι το σώμα μου με τον ημιμαραθώνιο της Αθήνας και το προχθεσινό ορεινό, έφθασε πλέον στα όριά του κα πλέον μπαίνω σε φάση ξεκούρασης και συντήρησης. Αν θα πάω Τρίπολη (που κι αυτό παίζεται λόγω της ζέστης που θα έχουν τα βουνά) θα κάνω μόνο ένα 200άρι.
    ΥΓ1. Άλλη φορά θα ακούω το σώμα μου.
    ΥΓ2. Έχω αφήσει μια εκκρεμότητα για του χρόνου με την Αγ. Άννα (μεγάλη η χάρη της).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Σταύρο(jr)είσαι μόνος σου ένα πάρτι ρε φίλε δε παίζεσε με τίποτα,πέθανα μόλις σε διάβασα,θα συμφωνήσω απόλυτα με τον (pit)και θα προσθέσω ότι όταν μέσα στο γκρούπ βλέπουμε τον μπροστινό μας να είναι κουκουρούκου καλό θα είναι να τον προσπερνάμε και να τον αφήνουμε στην ουρά του γκρούπ,πάμε να διασκεδάσουμε όλοι μαζί και πρέπει να επιστρέφουμε όλοι μαζί,φαντάζομαι τώρα τη ψυχολογία θα έχει ο παναγιώτης μετά το χθεσινό.Αλέξανδρε άμα συνεχίσης έτσι να μην αφήνης καμία διοργάνωση μαραθωνίου θα καταλήξης να κάνης θεραπεία με υπερβαρικό οξυγόνο,κόψε λίγο!!!!Χρήστο(ds) μαζεψέ μας μια μέρα μαζί με το γιάννη(τσίγκας)να μας κάνετε σεμινάριο πως θα αποφέυγουμε τις κακοτοπιές προς γνώση και συμόρφωση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Χάρηκα που ξαναγύρισα μετά από δυο χρόνια στο μπρεβε της Θήβας και που γνώρισα από κοντά και ποδηλατήσαμε με άλλο ένα μέλος των μπλεδων τον Δημήτρη τον Κιάμο. Λόγο αέρα χωρίστηκαν οι δρόμοι μας και με τον Κοσμά που κάναμε κάμποσα χιλιόμετρα μαζί, μένοντας πίσω.
    Άντε να έρθει η μέρα που όλοι μαζί θα τερματίζουμε τα μπρεβε…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Χαίρομαι που περάσατε καλά στη Θήβα...

    Εμείς περάσαμε υπέροχα στον Άθλο. Όπως είπε και ο σχεδιαστής του, μετά και την 4η μέρα, έχοντας ξεπεράσει τα 650 χλμ και τα 7,000+ υψομετρικά, "γίναμε άντρες"!

    @pit: Διαβάζω για την Αγία Άννα και χαμογελάω. Αν έβριζες εκεί, καλά έκανες και δεν ήρθες στον Άθλο (χαχαχα - θα ξέμενες από βρισιές - χαχαχα)

    @alexandros: Πολύ σωστά το είπες/κατάλαβες (έστω κι αν δεν το ακολούθησες): το πνεύμα ΠΡΕΠΕΙ να είναι πρόθυμο και η σάρκα θα ακολουθήσει. Είναι ο λόγος που ΔΕΝ πήγα στο 600άρι, αλλά πήγα στον Άθλο (παρόλο που φοβόμουνα ότι θα χρειαζόνταν να περπατήσω/κάνω μπετούγια - τελικά δεν χρειάστηκε τίποτα από τα δύο γιατί το πνεύμα μου ήταν πρόθυμο και προετοιμασμένο).

    Είμαι στο γραφείο με full δουλειά και αύριο ταξίδι στο εξωτερικό. Ελπίζω να μπορέσω αύριο στο αεροπλάνο να μαζέψω τις σκέψεις μου, να τις γράψω και να τις μοιραστώ μαζί σας!

    Keep cycling

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. λάικ Φράνκι, και του χρόνου!!!

      Διαγραφή
    2. Χαίρομαι που περάσατε καλά!!!
      Χαχα το ένστικτό μου με προστατεύει φίλε!...μμ! κατά 95% τουλάχιστον...

      Διαγραφή
    3. Αυτό το 5% όμως θα σε έβγαζε κερδισμένο...!!!

      Διαγραφή
  36. Σημερα θα κατεβει κανεις για λιγο στροφαρισμα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή