Τρίτη 19 Απριλίου 2016

Βραδυνές προπονήσεις 19 & 20 Απρίλη

Ο καιρός θα είναι καλός και τις 2 μέρες (με λίγο βαριά ατμόσφαιρα λόγω σκόνης). Ίσως το βραδάκι της Τετάρτης να δροσίσει λίγο παραπάνω...αλλά ψιλοπράματα...


Το ραντεβού μας για την Τρίτη είναι στις 19.00 @ εκκλησία Αγ.Παρασκευής. Προορισμός η λίμνη Μαραθώνα.


Την Τετάρτη ισχύει βεβαίως η κλασσική μας βόλτα μέχρι τη Σαρωνίδα, και η αναχώρηση είναι 19.00 από το Ble.

Παρακαλούμε μην ξεγιελέστε λόγω της ηλιοφάνειας κατά την ώρα αναχώρησης.
Τα σταθερά φώτα καθώς και τα ανακλαστικά γιλέκα είναι απαραίτητα!


35 σχόλια:

  1. Για λίμνη κόκκινος, κάναμε βουνό το πρωί , αύριο κανονικά ρεπό λόγο γύρο Αργολίδας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θα υπάρχουν πολλοί Βόρειοι σήμερα για Μαραθώνα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η μαχη του Μαραθωνα θα γινει σημερα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλησπέρα,η εκκλησία Αγίας Παρασκευής που είναι;(περιοχή εννοώ,δεν έχω ξαναέρθει)Η μέση ταχύτητα ποιά είναι;Ευχαριστώ πολύ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στην Αγ.Παρασκευή...μετά τον Χολαργό...

      Διαγραφή
    2. Σε ευχαριστώ πολύ,μήπως γνωρίζεις και μέση ταχύτητα που θα κινηθείται;

      Διαγραφή
    3. Για ΜΩΤ δεν ξέρω να σου απαντήσω.
      ...αλλά ας πούμε brevetάδικος και πάνω...

      Διαγραφή
    4. Κάτι τελευταίο,χρειάζεται γιλέκο;

      Διαγραφή
    5. Βεβαίως και φώτα και κράνος.

      Διαγραφή
    6. Φώτα είχα,γιλέκο είχα κράνος φυσικά είχα και διάθεση.Δεν ξέρω αν οι σημερινοί ΄΄τυπάδες΄΄ αντιπροσωπεύουν του ble,ελπίζω πως όχι. Από την Αγία Παρασκευή μέχρι πρίν το φράγμα ήμουν μαζί και σε κάποια σημεία πιό μπροστά και από δυο φίλους. Κάναμε ολιγόλεπτη στάση πρίν το φράγμα και είπαμε ο καθένας με τον ρυθμό του στην ανηφόρα και στάση στην λίμνη ή σε μια πηγή πιο κάτω. Στην λίμνη δεν ήταν κανένας αλλά ούτε και πουθενά αλλού έστω για να πούμε ότι θα συνεχίσει η ομάδα χώρια.Ξαναλέω σε κανένα σημείο δεν εμεινα πίσω εκτος από την ανηφόρα που τα φωτάκια των μπροστινών τα έβλεπα.Μπράβο στους οδηγούς για την απόφαση αυτή και μια συμβουλή θα σας δώσω,μην κάνεις σε άλλους αυτό που δεν θες να σου κάνουν. Καλό βράδυ.

      Διαγραφή
    7. Και κάτι που με ενόχλησε,στην περιγραφή λέτε ότι σταματάτε σε όλα τα κόκκινα,ας μην κοροϊδευόμαστε...

      Διαγραφή
    8. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    9. "Δεν ξέρω αν οι σημερινοί ΄΄τυπάδες΄΄ αντιπροσωπεύουν του ble,ελπίζω πως όχι".
      Αν και δεν ήμουν σε αυτή την βόλτα,αν αυτοι οι τυπάδες δεν σου κάνουν δεν σε υποχρεώνει κανείς να ξαναβγείς βόλτα μαζί τους.

      Διαγραφή
    10. Δεν περίμενα κάτι καλύτερο ... σε ευχαριστώ.

      Διαγραφή
    11. Απλά για να γίνω κατανοητός,όταν έχεις μια ΄΄ανοιχτή΄΄ προπόνηση/βόλτα πιστεύω πώς πρέπει να φροντίζεις για όλη την ομάδα. Νομίζω ότι είμαι αρκετά έμπειρος και εξοπλισμένος που δεν έχω πρόβλημα να ποδηλατήσω οπουδήποτε σε όλες τις συνθήκες.Απλά αυτό δεν το ήξεραν οι σημερινοί φίλοι.Στην θέση μου θα μπορούσε να είναι κάποιος άλλος ποδηλάτης λιγότερο έμπειρος,να τονίσω ότι μιλάμε για νυχτερινή διαδρομή σε ερημική περιοχή. Δεν σου κάνω,κανένα πρόβλημα τουλάχιστον ρώτα με αν μπορώ να συνεχίσω μόνος.Απλά και όμορφα,δεν είμαστε παιδάκια.Εγω την προπόνηση την ευχαριστήθηκα και μαζί με την ομάδα και μόνος μου.Άλλο είναι το θέμα,η ασφάλεια και ο σεβασμός.Δεν θέλω να το κουράζουμε το θέμα,όποιοι κατάλαβαν,κατάλαβαν.

      Διαγραφή
    12. Δεν είναι κακό κάποιος να σχολιάζει κάτι που θεωρεί ότι στη "συγκεκριμμένη" βόλτα δεν του άρεσε. Άλλο αυτό και άλλο οι γενικεύσεις και οι χρήσεις περιττών χαρσκτηρισμών. Αυτά για να μη δημιουργούνται άσκοπες παρεξηγήσεις, ειδικά μεταξύ ανθρώπωνπου δεν γνωρίζοντσι. Ξανά καλό βράδι.

      Διαγραφή
  5. Εγώ όμως από κάποιον που το μεσιμέρι ρώταγε πληροφορίες για τη βόλτα και φίλοι μπλε του απαντάγανε, περίμενα κάτι καλύτερο και τουλάχιστον όχι τέτοιο ύφος σχολίων μετά τη βόλτα. Καλό σου βράδι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε μου δεν έκανα κάτι λάθος,δεν ξέρω γιατί σε ενοχλεί τόσο.Τα γεγονότα αναφέρω,αν δεν σου αρέσουν κάνε κάτι.Αν λέω ψέματα ας το πει κάποιος που ήταν σήμερα στην βόλτα.Δεν νομίζω πάντως να γεννήθηκες Peter Sagan,έχεις περάσει από κάποια στάδια.Για εμένα το επόμενο στάδιο είναι τα brevet και ήθελα να γνωρίσω τους μπλέ.Αυτό είναι όλο,αν δεν διάβασες τα σχόλια μου σου θυμίζω ότι το πρόβλημα προφανώς το έχω με τους σημερινούς οδηγούς,όχι με όλη την κοινότητα των μπλέ. Από ότι φαίνεται είμαι λάθος που αναφέρω κάτι που συνλεβη και κατα την γνώμη δεν αρμόζει στο ύφος και το επίπεδο που διαβάζω στο site σας. Δεν πίστευα να έχω θερμή υποδοχή με το ύφος των σχολίων μου,αλλά δυστηχώς είναι η αλήθεια(νομίζω).Αν έκανα κάτι λάθος και ενόχλησα κάποιον σήμερα ή δεν ήμουν τυπικός με τις οδηγίες που δόθηκαν τότε να ζητήσω συγνώμη.

      Διαγραφή
  6. Καλησπέρα, φιλε enzokou πράγματι σταματήσαμε στην πηγή λίγο μετά το φράγμα για πάνω από 15 λεπτά. Περιμέναμε όλα τα παιδιά. Είχαμε την εντύπωση ότι γύρισες πίσω. Σταματήσαμε και στην στροφή για Σταματά. Μετά την πηγή οι τελευταίοι ανεβαίναμε με πολύ αργό ρυθμό. Μάλλον πρόκειται για παρεξήγηση φιλε μου. Δεν είχαμε καμία πρόθεση να σε αφήσουμε πίσω και πραγματικά λυπάμαι που σχηματίσες τέτοια εντύπωση. Σχετικά με τα κόκκινα έχεις δίκιο :) υπάρχει θέληση να σταματάμε και πρέπει να σταματάμε. Το γιατι στην πορεία αυτό δεν συμβαίνει ποτέ ειναι μια άλλη ιστορία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. η βόλτα μας ειναι ανοικτή κάθε Τρίτη και σε περιμένουμε ώστε να λυθεί η παρεξήγηση από κοντά. Με καλύτερη συννενόηση αυτή την φορά. Θα το χαρακτηρίσω ενα ατυχές γεγονός. Θα είδες και μόνος ότι όλοι οι συμμετέχοντες ήταν καλοί τυπαδες! Σε περιμένουμε φιλε μου. Καληνύχτα !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ για την πρόσκληση,ας το τελειώσουμε ως παρεξήγηση.

      Διαγραφή
  8. Τα κοκκινα που περασαμε ηταν φαναρια απο εξοδους στρατοπεδων/πυροσβεστικης και κατι "χαμενες" διασταυρωσεις με δρομακια οπου παντα κοβαμε σχεδον σταματαγαμε και ελεγχαμε...
    αν καπου εννοιωσες οτι κινδυνευεις ή οτι κατι δεν παει καλα, επρεπε επι τοπου να κανεις την παρατηρηση σου...
    αυτα για τη Μαραθωνος οπου απ οτι φαινετε για να εφτασες μαζι μεχρι το Μαραθωνα δεν ειχες κανενα θεμα ωστε να πεις που παω εγω με αυτους τους παλαβους... "πιστολιαζες" φαναρια και εσυ μαζι τους...

    Οσο αφορα τις στασεις, εγω τοσες στασεις για μια βολτα 60-65χλμ που βγαινει απο την Αγ Παρασκευη και πισω, δεν εχω ξανα δει...
    Σταματησανε στο Μαραθωνα για ανασες, νερο, φαϊ... (τουλαχιστον 5')
    Σταματησανε μετα το Φραγμα στη βρυση/πηγη (οπως ειχε κανονιστει) για ανασυγκροτηση, refill νερα... (γεματο 10')
    Εγινε stop & go στη διασταυρωση για Σταματα μη μπερδευτει κανεις...
    Σταματησανε και στη πλ. Σταματας στην εκκλησια παλι για ανασυγκροτηση, ακριβως γιατι το μερος ειναι απομερο και σκοτεινο, για παν ενδεχομενο...

    Αν οπως λες δεν ειχες μεινει πισω στη λιμνη και ειχες οπτικη επαφη, τοτε πολυ απλα δεν περασες ποτε το φραγμα γιατι η βρυση ειναι 100μ μετα, πανω στο δρομο και εμεις επισης...

    Η αληθεια ειναι οτι ουτε εγω θα ξανα παω με δαυτους... αυτοι δε βγηκαν για ποδηλατο... για στασεις βγηκαν!!!

    http://s31.postimg.org/8nv523ihn/001.jpg

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η στάση είχε κανονιστεί για λίμνη(βέβαια όταν κάναμε την πρώτη στάση δεν είχατε αποφασίσει όπως φαίνεται γιατί κάποιοι έλεγαν λίμνη και κάποιοι πηγή,εγω όταν έφτασα λίμνη δεν μπορούσα να ξέρω αν ήσασταν στην πηγή.Στο φράγμα έκατσα 5 λεπτά με το ρολόι.όσο για τα κόκκινα σου παραθέτω αυτό που είναι στις οδηγίες προς ναυτιλλομένους:

      Κίνηση σε group
      ΟΔΗΓΙΑ: Σταματάμε στα κόκκινα φανάρια. Σε όλα. Και στα πεζο-φάναρα. Ξεκινάμε ΜΟΝΟ όταν ανάψει πράσινο. ΟΧΙ νωρίτερα. Αν είναι εφικτό, οι "μηχανοδηγοί" προσπαθούν να "συγχρονίσουν" το πέρασμα του γκρουπ με το άναμμα του πράσινου (επιβραδύνοντας ΛΙΓΟ, αρκετά πριν). Αν αυτό δεν είναι εφικτό, σταματάμε. Νομίζω δεν μπορώ να το πω πιο απλά... Αν κάποιος δεν συμφωνεί, παρακαλείται να μην μπαίνει καθόλου στο γκρουπ γιατί δημιουργεί αναστάτωση και μπέρδεμα στους υπόλοιπους. Μπορεί να φύγει μόνος του και να κάνει την προπόνησή του μόνος του. Συγνώμη, αλλά η "κατά-περίπτωση" διαχείριση ("έλα, πάμε, δεν περνάει κανείς" κλπ.) απλώς δεν παίζει (μπερδεύει τα πράγματα ακόμα περισσότερο, δημιουργεί σύγχυση και αίσθημα ανασφάλειας, και είναι και παράβαση του ΚΟΚ).

      Δεν είχα πρόβλημα ασφάλειας,απλά ανάφερα κάτι που δεν δίνει καλή εικόνα στους φίλους οδηγούς και μην περιμένεις μετα να σε σεβαστούν.

      Δεν με πείραξε που χώρισαν οι δρόμοι μας,με πείραξε που δεν το κανονίσαμε,δεν είμαι από τους ανθρώπους που τα παρατάνε για να γυρίσω πίσω...Δεν υπάρχει λόγος περαιτέρω συζήτησης,καλά και ασφαλή χιλιόμετρα σε όλους.

      Διαγραφή
    2. Ηξερες λοιπον οτι, ή στη Λιμνη θα στα σταματουσαν ή στη βρυση/πηγη...
      Ok, δεν ηταν σαφες; δεν είχαν αποφασίσει...
      καπου θα σταματουσαν παντως... αυτο ηταν σιγουρο...

      Στη Λιμνη δεν ηταν κανεις... που λες να ηταν;;;

      Μαθηματικα ειναι;;;

      Εφτασες Λιμνη και περιμενες "πεντε λεπτα με το ρολοι" μηπως εμφανηστει καποιος απο αυτους που εβλεπες οτι ηταν μπροστα σου;

      Να κανει τι δηλαδη; να γυρισει να σε παρει απο το χερι να περασεις το φραγμα;;;

      Ενταξει... παραιτουμαι...

      Διαγραφή
    3. Φίλε.το υφάκι σου φύλαξε το για αυτούς που γνωρίζεις,5 λεπτά ξεκούραση έκανα,δεν περίμενα κανέναν να γυρίσει.Αφού έφτασα στην λίμνη και δεν ήταν κανένας επέλεξα να κάνω την δική μου στάση σε αυτό το σημείο(πολύ καλύτερο σε φυσικό κάλος από την πηγή)...Δεν μπορώ να ποδηλατώ χωρίς να υπάρχει αύριο για να φτάσω κάποιους που δεν ήξερα καν αν ήταν 100 μέτρα ή 2 χιλιόμετρα πιο μπροστά μου.Όταν έφτασα στην λίμνη έκατσα πέντε λεπτά και συνέχισα,αν σας έφτανα ή όχι δεν με ένοιαζε πλέον.Στην ανηφόρα αφού είσαι πολύ έμπειρος ποδηλάτης θα ξέρεις ότι όταν είναι δυο με την ίδια δύναμη ο πιο βαρύς δεν φτάνει τον πιο αδύνατο.Τι να κάνω,η μάνα μου με έκανε 1,9 και 100 κιλά.Στην ευθεία που το βάρος δεν παίζει καμία σημασία ήμουν κολλημένος στο γρούπ,αν δεν κάνω λάθος με 50-55 χιλιόμετρα σε κάποια σημεία.Εσυ παραιτήσου...

      Διαγραφή
    4. ειμαι ηδη στο λογιστηριο...

      Διαγραφή
  9. Καλημέρα κι από μένα.
    Βασικά δηλώνω πράσινος για σήμερα.

    Στη συνέχεια να πω πως ο enzokou έχει εν μέρει δίκιο. Άλλα γράφουμε κι άλλα κάνουμε μερικές φορές.

    Η αλήθεια γι αυτό είναι η εξής:
    Το κομμάτι αυτό έχει γραφτεί κυρίως για τις βόλτες της παραλιακής όπου τα γκρουπ των 30+ ατόμων (πολλοί εξ αυτών άγνωστοι μεταξύ τους) είχαν αρχίσει να ξεφεύγουν τελείως σχετικά με την οδηγική συμπεριφορά.
    Σαφώς και τα γραφόμενα είναι σωστά..αλλά ας μην κρυβόμαστε...Η αδρεναλίνη που κυκλοφορεί στο αίμα μας, η βιασύνη, η βλακεία, η σιγουριά (όπως θέλετε πείτε το) μας κάνουν και καμιά φορά παραβλέπουμε τους ίδιους μας τους ''κανόνες''.
    Όμως, άποψή μου είναι, ότι στη Μαραθώνος αυτός ο κανόνας ΔΕΝ έχει εφαρμογή. Οι λόγοι πολλοί, δεν βαριέμαι να εξηγώ, αλλά βαριέμαι να γράφω.

    Στο κεφάλαιο 2 ... οι έμμεσοι χαρακτηρισμοί σου...ομολογώ πως δεν ήταν συμπαθητικοί στην ευαίσθητη όρασή μου.

    Στο κεφάλαιο 3, κι επειδή τυχαίνει να γνωρίζω τους συμμετέχοντες, απλά αποκλείω το γεγονός να σε παράτησαν.
    Στο σημείο όμως αυτό θα πω ότι ακόμα και σε προπονήσεις Τετάρτης έχει τύχει κάποιες φορές να μείνει κόσμος μόνος του. Αυτό όμως δεν γίνεται επίτηδες σε καμία περίπτωση.
    Κι εμένα την προηγούμενη Τετάρτη με ''παράτησαν'' ενώ έκανα πιπί στην ανασυγκρότηση στη Λίμνη Βουλιαγμένης. Ε, δε χάθηκε κι ο κόσμος. Προφανώς και δεν χρειάστηκε να το κάνω θέμα.
    Αν είναι σε κάθε βόλτα/προπόνηση να παρεξηγιόμασταν και να αναλύουμε...τότε σίγουρα η παρέα ούτε θα υπήρχε, ούτε θα είχε δημιουργηθεί ποτέ.
    Κι όπως καμιά φορά λέμε και μεταξύ μας ποδήλατο κάνουμε...όχι πυρηνική Φυσική...

    Επίσης (πάλι άποψή μου εκφράζω βεβαίως) το ότι κάνουμε προπόνηση η οποία ανακοινώνεται σε ένα blog και βεβαίως μπορεί να έρθει ο καθένας, αυτό δεν σημαίνει ότι οφείλουμε να προσαρμοζόμαστε στα μέτρα και σταθμά του εκάστοτε συμμετέχοντα.
    Το αντίθετο θα λεγα. Παράμετροι όπως ρυθμός, συνοχή του γκρουπ, πάτημα στα ανηφοράκια, ή οτιδήποτε άλλο μπορεί να χαρακτηρίσει μία ποδηλατική εξόρμηση, εξαρτώνται από 1000 παράγοντες και δύναται να τροποποιούνται ανά πάσα ώρα και στιγμή, ακόμα και κατά τη διάρκεια της προπόνησης.
    Συμβόλαιο δεν έχουμε υπογράψει για το πως θα είναι ο ρυθμός, απλά προσπαθούμε να είναι πάντα κοντά στον Μ.Ο. των προπονήσεών μας.
    Ναι, ξέρω δεν έθεσες θέμα ρυθμού, αλλά με την ευκαιρία το αναφέρω και αυτό.

    Κατά τ άλλα, απ ότι είδα σου απάντησαν και τα υπόλοιπα παιδιά πως δεν έγινε κάτι εσκεμμένα και βεβαίως αν το επιθυμείς μπορείς να ξαναπάς.

    ή μπορείς αν θες να έρθεις μία Τετάρτη στα νότια. Είμαστε κι εμείς κάγκουρες και ΔΕΝ θέλω σε καμία περίπτωση να έχουν τα πρωτεία οι βόρειοι σ αυτό...χαχαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα ζήταγα συγνώμη για το ΄΄τυπάδες΄΄ αλλά κάποιοι μου αποδεικνύουν ότι δεν υπάρχει λόγος.Δεν μου κάνει εντύπωση,στους καιρούς που ζούμε λίγοι είναι με ήθος. Προσωπικά σε ευχαριστώ που μου απάντησες για τις πληροφορίες της βόλτας.Σίγουρα έχω μπερδέψει κάποια πράγματα ή τα έχω λάθος στο κεφάλι μου.έχω βρεθεί με πολύ πιο αδύναμους ποδηλάτες από εμένα και ποτέ δεν άφησα κανένα πίσω και ας μου χάλασε η μέση ταχύτητα.Μάλλον δεν είμαστε όλοι έτσι.

      Διαγραφή
  10. Καλημέρα κι από μένα.Φίλε μου... συμβουλή:χαλάρωσε λιγάκι η ζωή είναι μικρή.Άλλα είναι τα σοβαρά.
    ΠΡΑΣΙΝΟΣ για σήμερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Φίλε Νίκο νομίζω ότι σε λένε όλα αυτά είναι μια παρεξήγηση όταν σταματήσαμε έξω από τον Μαραθώνα είπαμε ότι θα σταματήσουμε μετά το φράγμα στη βρύση.
    Όταν σταματήσαμε όταν ρώτησα το άλλο το παιδί που είναι κάποιος είπε ότι μάλλον θα γυριζες πίσω.
    Πάντως να ξέρεις ότι δεν το κάναμε σκόπιμα και εγώ προσωπικά σου ζητώ συγνώμη και σε περιμένουμε να τα πούμε από κοντά στην επόμενη βόλτα.
    Για τα κόκκινα φανάρια αυτό είναι άλλη ιστορία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι Νίκο με λένε,καταλήξαμε ότι έγινε παρεξήγηση και εγω προσωπικά το θεωρώ λήξαν.Έκανα 80 χιλιόμετρα με μεση 24 και το ευχαριστήθηκα γιατί συχνά παω μόνος για προπονήσεις χειμώνα καλοκαίρι και είμαι αυτόνομος. Θελω να πω ότι όταν ξέμεινα δεν με ξένισε. Απλά κάποιοι πιο πάνω είπαν ότι ποτέ δεν έφτασα στο φράγμα και κτλ,22:15 περίπου ήμουν Πετρούπολη (πήρα ηλεκτρικό από κηφισιά μέχρι κάτω πατήσια).

      Διαγραφή
  12. Οκ Νίκο σίγουρα έγινε παρεξήγηση
    Πότε ένας της ble δεν εγκαταλείπει κανέναν, το αντίθετο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. http://s31.postimg.org/mt47p764b/20160419_190505.jpg
    http://s31.postimg.org/m0wyc9cjf/20160419_204359.jpg

    ΑπάντησηΔιαγραφή