Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2012

Αγωνιστικά και Οργανωτικά θέματα

Τώρα που έκανα τις διαλειμματικές μου, έκανα το ντουσάκι μου, έφαγα το φαγάκι μου και τέλειωσα και με το διάβασμα των παιδιών, μπορώ να κάτσω να γράψω και μερικά "οργανωτικά"...

Αγωνιστικές δραστηριότητες
Θυμίζω ότι το Ble Cycling Club δεν είναι αγωνιστική ομάδα. Μπορεί να μας αρέσουν οι αγώνες (οι κάποιοι από τους αγώνες), μπορεί να θέλουμε να πηγαίνουμε όλα και πιο γρήγορα, πιο μακριά, αλλά αγωνιστική ομάδα ποδηλασίας δεν είμαστε και δεν θέλουμε να γίνουμε!
Αυτό φυσικά ΔΕΝ σημαίνει ότι θα απέχουμε από τις αγωνιστικές εκδηλώσεις! Όπως γνωρίζετε ίσως, στην Ελλάδα, οι αγωνιστικές εκδηλώσεις ποδηλασίας δρόμου μπορούν να "χωριστούν" σε δυο μεγάλες κατηγορίες: όσες διοργανώνονται από την ΕΟΠ και όσες διοργανώνονται από την ΠΕΠΑ.


  Διοργανώσεις ΕΟΠ
Με ελάχιστες εξαιρέσεις (όπου υπάρχει κατηγορία OPEN στην προκήρυξη) για να πάρετε μέρος χρειάζεστε δελτίο ΕΟΠ. Δηλαδή χρειάζεται να γραφτείτε σε κάποιο αθλητικό σύλλογο που έχει τμήμα ποδηλασίας και είναι αναγνωρισμένος από την ΕΟΠ. Γνωστοί (μας) σύλλογοι (αλλά υπάρχουν πολλοί περισσότεροι) είναι η ΑΕΚ, ο Κρόνος Νίκαιας, ο Aiolos, ο Ερμής Μαρκοπούλου και ο Α.Ο.Παγκρατίου (όπου έχει δελτίο ο υπογράφων).
Διευκρινίζω ότι ακόμα και όταν έχετε δελτίο ΕΟΠ, μπορείτε να πάρετε μέρος μόνο στους αγώνες που έχουν αγώνισμα στην κατηγορία σας (οι περισσότεροι από μας είμαστε κατηγορία Masters και αυτό (θα) γράφει και το δελτίο. Το πρόγραμμα των αγώνων της ΕΟΠ μπορείτε να το δείτε εδώ, αλλά λάβετε υπόψη σας ότι αλλάζει συχνά και ότι κάποιοι από τους αγώνες δεν πραγματοποιούνται, ελλείψει κονδυλίων...

  Διοργανώσεις ΠΕΠΑ
Η ΠΕΠΑ διοργανώνει (εκτός από τα γνωστά μας brevet) ΚΑΙ αγώνες. Σε όλους τους αγώνες της ΠΕΠΑ μπορείτε να πάρετε μέρος, χωρίς να είναι απαραίτητη η ύπαρξη οποιουδήποτε δελτίου. Θα μπείτε στην κατηγορία OPEN (που υπάρχει πάντα). Εναλλακτικά μπορείτε:

  1. Να εκδώσετε δελτίο ΠΕΠΑ (εφόσον είστε πάνω από 30!). Με τον τρόπο αυτό αποκτάτε κάποια πλεονεκτήματα: 
    1. Καταγράφονται οι "βαθμοί" σας σε κάθε αγώνα και παίρνετε "κατάταξη" στη συνολική, ετήσια βαθμολογία της ΠΕΠΑ. Σημειώστε ότι στην περίπτωση αυτή, δεν τρέχετε στην OPEN αλλά στην ηλικιακή κατηγορία σας, ανταγωνιζόμενοι με τους υπόλοιπους της κατηγορίας σας (π.χ. Masters A (30 - 40 ετών), Masters B (40 - 50 ετών) κλπ.). 
    2. Σας κοστίζει λιγότερο η συμμετοχή σε κάθε αγώνα (συνήθως είναι 10 € για την OPEN, αλλά 5 € για τις κατηγορίες ΠΕΠΑ). 
    3. Έχετε δικαίωμα συμμετοχής στη Σπαρτακιάδα χωρίς έξτρα κόστος (αλλιώς είναι κάπου 40€).  
    4. Έχετε δικαίωμα ψήφου στα δρώμενα της ΠΕΠΑ. 
  2. Να συμμετέχετε στους αγώνες της ΠΕΠΑ με το δελτίο ΕΟΠ που έχετε. Σ' αυτή την περίπτωση, μπαίνετε στην κατηγορία σας (δεν μπορείτε να μπείτε στην OPEN), αλλά δεν έχετε τα υπόλοιπα πλεονεκτήματα που ανέφερα πιο πάνω. 
Συμπερασματικά, αν έχετε σκοπό να πάρετε μέρος σε αγώνες, πηγαίνετε να βγάλετε τουλάχιστον ένα δελτίο (αν όχι δύο!).
  Εμφάνιση σε αγώνες
Σε ό,τι αφορά τα της αμφίεσης σε αγώνες:
  • Αν είστε σε αγώνα της ΕΟΠ (προφανώς με δελτίο ΕΟΠ όπως είπαμε) είστε υποχρεωμένοι να φοράτε την εμφάνιση της ομάδας σας. 
  • Αν είστε σε αγώνα ΠΕΠΑ μπορείτε:
    • Να φοράτε την εμφάνιση της ομάδας σας (αν έχετε και αν σας αρέσει να τη φοράτε!)
    • Να φοράτε την εμφάνιση του Ble Cycling Club (έχει υπάρξει σχετική συνεννόηση και δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα)
    • Να φοράτε ό,τι άσχετο ποδηλατικό γουστάρετε, αρκεί να ΜΗΝ έχει διαφήμιση. Υπάρχουν περισσότερες λεπτομέρειες που μπορώ να σας πω επ' αυτού, αλλά μάλλον δεν χρειάζεται (αν παρ' όλα αυτά κάποιος χρειάζεται διευκρινήσεις, μπορεί να με ρωτήσει...) 
Οργανωτικά του Ble Cycling Club
Πριν από λίγο καιρό σας ενημερώσαμε για την ίδρυση του Ble Cycling Club (Μπλε Ποδηλατική Λέσχη Ελλάδος), του πρώτου randonneur club στην Ελλάδα, που γεννήθηκε μέσα από μια παρέα φίλων που πήραν το χόμπι τους λίγο πιο σοβαρά!
Το καταστατικό του συλλόγου κατατέθηκε στις 11/1/2012. Η δικάσιμος από το Πρωτοδικείο ορίστηκε για τις 21/5/2012 και μόλις γίνει (λίγο μετά) η επίσημη ανάρτηση του συλλόγου στους σχετικούς πίνακες του Πρωτοδικείου, θα έχουμε πλήρη νομική μορφή. 
Στο μεταξύ, υπάρχουν 20 ιδρυτικά μέλη και 5 από αυτά αποτελούν την "Προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή". Η Διοικούσα Επιτροπή και τα ιδρυτικά μέλη δραστηριοποιούμαστε ήδη και οργανωνόμαστε ώστε ο σύλλογος να μην παραμείνει μια νομική οντότητα και ένα site, αλλά να είναι ένας ζωντανός οργανισμός που θα προσφέρει στο χώρο της τουριστικής (και όχι μόνο) ποδηλασίας (Πιστέψτε με, είναι πάρα πολλά αυτά που πρέπει να γίνουν!). Σε λίγες μέρες, θα είμαστε σε θέση να σας πούμε περισσότερα, καθώς και να δεχτούμε νέα (επιπλέον των 20) μέλη στο σύλλογο μας! Μείνετε συντονισμένοι!  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου