Τμήμα ENFIA


Όπως όλοι πολύ καλά γνωρίζετε το αγαπημένο μας club μας προσφέρει τη δυνατότητα προπονήσεων με βαρύ φόρο πόνου και ιδρώτα της τάξης των 30-35 χιλιομέτρων την ώρα. Υπάρχει βέβαια η τάση για περαιτέρω άνοδο αλλά ο λαός μας αντιστέκεται γερά προς το παρόν. Επιπλέον έχουμε τον ΦΠΑ που κειμένεται στα 24-25 και περιπου 100 χλμ τη βόλτα χωρίς να εξαιρεί νησιά και Πάνεια πλέον μετά απο απαίτηση των θεσμών. Κάτι όμως έλειπε (μέχρι σήμερα) για να ολοκληρωθεί η γκάμα μας. Τι είναι αυτο? Μα τι άλλο από... ENFIA!

Εεεπ, μη φωνασκείτε, είναι ένα μέτρο απεχθές μεν, καθαρά προσωρινό δε. Για κάνα δυο τέρμινα το βλέπουμε μόνο. Μέχρι να ξεπεράσουμε τις τωρινές δυσκολίες. Ή τουλάχιστον έτσι ευελπιστούμε.

Τι είναι λοιπόν η ENFIA, ή (αναλυτικότερα) η ENdurance Fans In Action?
Είναι μια προπόνηση αντοχής (αγγλιστί endurance), που θα χαρακτηρίζεται από τα παρακάτω:
 1. Θα οργανώνεται ως επίσημη προπόνηση των Ble, εφόσον οι συνθήκες το επιτρέπουν,  πχ. δεν έχει λαοφιλές μπρεβέ, δεν έχει ΦΠΑ, δεν βρέχει ή χιονίζει κλπ.
 2. Θα κινείται με μέση ωριαία ταχύτητα 27-28 χλμ στην παραλιακή, ή σε ό,τι αυτό αντιστοιχεί σε κάποια άλλη διαδρομή.
 3. Θα καλύπτει αποστάσεις ολίγον μακρυνότερες των 100 χλμ., αρκετά συχνά.
 4. Θα περιλαμβάνει ανηφόρες, αρκετά συχνά.
 5. Θα περιλαμβάνει καφέ, πάντα.
 6. Θα είναι ανοιχτή σε όλα τα μέλη του club αλλά και καλούς φίλους που θέλουν να κάνουν μια προπόνηση αντοχής με τους όρους του club.
 7. Δεν θα ακολουθεί όσους θέλουν να κινηθούν με γρηγορότερους ρυθμούς. Τυχόν γοργοπόδαροι θα πρέπει να έχουν υπομονή.
 8. Δεν θα περιμένει όσους θέλουν να κινηθούν με αργότερους ρυθμούς. Όσοι δοκιμάσουν και δεν τους βγει να έχουν υπόψη τους ότι μπορεί να χρειαστεί να επιστρέψουν μόνοι τους, αν και στις πρώτες προπονήσεις θα υπάρξει μια ελαστικότητα.
 9. Κατά τα λοιπά, θα ισχύουν όλοι οι γνωστοί κανόνες κίνησης σε γκρούπ, αλλά και ο απόλυτος σεβασμός του ΚΟΚ
Όσο για το ποιοί είναι οι φανταστικοί τύποι (διττόν το νόημα) που τους αποκαλούμε endurance fans;
 • Συνειδοτοποιημένοι ποδηλάτες, λάτρεις αυτού του ρυθμού; 
 • Παλιμπαιδίζοντες «παππούδες» που «πουλάνε» διάρκεια και αντοχή; 
 • Επίδοξοι ή και ματαιόδοξοι σούπερ ραντονέροι που αυτό μόνο ξέρουν να κάνουν; Champions που θέλουν μια πιο ήσυχη Κυριακή ή που έπεσαν, μεταφορικά ή κυριολεκτικά και βρίσκονται σε ανασυγκρότηση; 
 • Ευέλπιδες νέοι στο χώρο που θέλουν να ανέβουν σταδιακά; 
 • Παληκάρια που τα τρώει το laptop;
Το club διαθέτει αρκετούς «ειδικούς» στην κίνηση με τέτοιες ταχύτητες, καθώς και ανθρώπους με πολλές ποδηλατικές εμπειρίες που προσαρμόζονται σ’ αυτές τις συνθήκες εύκολα. Στις πρώτες προπονήσεις ωστόσο το ρυθμό αναμένεται να δίνουν οι λαμνοκόποι Γιάννης Βουκελάτος και Κώστας Βασιλάκης.

Σύντομα κοντά σας με το πρόγραμμα της πρώτης προπόνησης!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου