Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2010

Η εμπειρία του brevet της Νεμέας, μια βδομάδα νωρίτερα

Η εμπειρία του 1ου brevet, πριν από σας για σας! Από ένα πραγματικό brevet-ο-σκυλο! Διαβάστε και ακολουθήστε τις οδηγίες/συμβουλές ΕΥΛΑΒΙΚΑ!

Αναδημοσιεύεται με την άδεια του συγγραφέα. Χίλια ευχαριστώ από όλους μας Έκτωρ!


Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
  #177   Αναφορά  μηνύματος  
Νέα Μηνύματα Σήμερα, 12:13
Το avatar του χρήστη Μπρεβετόσκυλο
Μπρεβετόσκυλο Ο χρήστης Μπρεβετόσκυλο δεν είναι συνδεδεμένος
Ultra endurance cyclist
 
Εγγραφή: 07-05-2008
Φύλο: Male
Μηνύματα: 672
Έχθές δυο ποδηλάτες κάναμε το brevet, για να πάρουμε homologation απο το audax club parisien, καθώς το ερχόμενο Σαββατο θα είμαστε κοντρολιέρηδες! (εγω και ο Χαρης Πλέγας)

Ξεκινήσαμε από το σπίτι του Χάρη και ήμασταν στην Ελευσίνα στις 8.45. 9.00 (και ένα λεπτό για την ακρίβεια), είχαμε ξεκινήσει.
(το brevet, ξεκινά στις 08.00,μη το λησμονήσετε. Καλό είναι να είστε έτοιμοι κάνα τεταρτάκι νωρίτερα, για να σφραγίσετε κάρτες στην εκκίνηση, και οι από την επαρχία, μια ώρα νωρίτερα για παραλαβή καρτών, υπογραφές και παράδοση χαρτιών από γιατρό.)

Το κρύο ήταν πραγματικά τσουχτερό. Το μετεωρολογικό δελτίο του πανεπιστημίου Αθηνών έδινε 3-8 βαθμούς στη διάρκεια της διαδρομής. Βροχή από Χιλιομόδι μέχρι Βραχάτι (τις ώρες που θα περνάγαμε από εκεί).


Τα ρούχα μου:

Κεφάλι: Φούλφεης σκουφάκι.

Πάνω: Ισοθερμικό ζιβάγκο (ορειβατικό), αντιανεμικό εσώρουχο μακρύ, ποδηλατική μπλούζα χονδρή, και από Νεμέα ως το τέλος αδιάβροχο.

Χέρια: Γάντια χοντρά αδιάβροχα

Πόδια: Ορειβατικό εσώρουχο (που στεγνώνει γρήγορα. Βασικά είναι καλοκαιρινό, αλλά βοηθάει πολύ στο «κράτημα» και επίσης δεν έχει ραφές), κολάν μακρύ χοντρό.

Πατούσες: Κάλτσες του σκι ως το γόνατο, παπούτσια, αδιάβροχα καλύμματα.

Δεν κρύωσα καθόλου. Λίγο ζεστάθηκα στο Μελετάκι. Το μόνο που θα άλλαζα, είναι τα αδιάβροχα καλύμματα με κάποια πιο χοντρά και ψηλά (τα δαχτυλάκια ήταν μουδιασμένα στα τελευταία 100 χλμ.

Ξεκινάμε λοιπόν, ανηφορίζουμε απαλά τον δρόμο προς τη Θήβα και στην πρώτη ταμπέλα που λέει «Μάνδρα» κάνουμε αριστερά. Με το που στρίψουμε έχει μια διχάλα και πάμε στην αριστερή πλευρά της. Προσέχουμε τα 4-5 σαμαράκια και τις 2 σχάρες που είναι τοποθετημένες ΜΑΖΙ σε όλο το πλάτος του δρόμου. Ακολουθούμε τις ταμπέλες προς Μελετάκι και Μέγαρα και βγαίνουμε από το χωριό!

Το Μελετάκι μας ζέστανε, ίσως πατήσαμε κι εμείς για να μην κρυώνουμε. Μετά υπήρχε μια ωραία κατηφόρα που δυστυχώς δεν τρέξαμε πολύ διότι ήταν βρεγμένα και γλιστρούσε. (προσοχή εδώ!)
Η φίλη μας η Κακιά (σκάλα) μας βρήκε με δυνατό ρυθμό, Κινέττα, Άγιοι Θεόδωροι και στα διυλιστήρια πήγαμε από μέσα, για να γλιτώσουμε τον αέρα.

Εκεί βρήκαμε άλλους 3 ποδηλάτες εκ των οποίων ο ένας ήταν ο Τριαθλητής Τάσος (ΙRONMAN) ο οποίος από την Κόρινθο και μετά μας συνόδευσε για το υπόλοιπο ταξίδι μας . Εκεί τους ξεπεράσαμε, φτάσαμε στη γέφυρα της διώρυγας οπού θα είναι το 1ο κοντρόλ.(62,5 – 62.7)
Εκεί υπήρξε μια μίνι διαφωνία, καθώς ο Χάρης θέλει το κοντρόλ, μετά από τη γέφυρα στο πρώτο μαγαζί δεξιά, ενώ εγώ, ακριβώς πριν τη γέφυρα, δεξιά, που έχουν τοποθετήσει κάτι σαν προτομές. (θα υπάρξει ενημέρωση για το πριν ή μετά!!!)

Εικονικό «σφράγισμα» και αναχώρηση. Συνεχίζουμε τον δρόμο που είμαστε ευθεία, ως το τέρμα του, βρισκόμαστε παράλληλα με τη νέα Εθνική, στο τέλος του δρόμου πάμε αριστερά για Άργος – Τρίπολη από τον παλιό.
Το πιο απότομο ανηφόρι είναι εκεί, αλλά τελειώνει σχετικά γρήγορα. Μέτα και μέχρι το Χιλιομόδι ο δρόμος είναι απαλά ανηφορικός.

Στο χωριό Άγιος Βασίλειος βλέπουμε μια ταμπέλα «Κέντρο Υγείας Νεμέας»… ΔΕΝ την ακολουθούμε! Σιγά σιγά βλέπουμε στο βάθος δεξιά την εθνική Κορίνθου Τρίπολης.

Και σε λίγο, πριν από τα Δερβενάκια, μετά από μια μικρή και απότομη ανηφορίτσα, βλέπουμε επιτέλους ταμπέλα «Νεμέα». Την ακολουθούμε, περνάμε πάνω από την Εθνική και διεισδύουμε στο χωριό Αρχαία Νεμέα.
Βλέπουμε μια αυτοσχέδια ταμπέλα «Βραχάτι» προς το παρόν την αγνοούμε. Συνεχίζουμε για 50 μέτρα ευθεία και στο πρώτο Καφενείο δεξιά είναι το 2ο κοντρόλ (104,7)
Οι Παππούδες μας υποσχέθηκαν ότι θα φέρουν και τους φίλους τους. Ελπίζω να το κάνουν, φάνηκαν πολύ φιλόξενοι!

Για να μην παγώσουμε ξεκινάμε γρήγορα. Γυρίζουμε 50 μέτρα πίσω και ακολουθούμε τώρα την προς «Βραχάτι» ταμπέλα.
__________________________________________________ _
Εδώ θα κάνω μια παρένθεση :
Θέλω να ευχαριστήσω τον Χάρη για τον σχεδιασμό της διαδρομής!
Είναι ο μόνος άνθρωπος που θα μπορούσε να σχεδιάσει ένα brevet με ΔΥΟ αναβάσεις και ΜΟΝΟ ΜΙΑ κατάβαση. Από τη Νεμέα ως και την παραλία, πραγματικά δε νιώθεις να έχεις κατέβει 350 μέτρα! Κυρίως ευθεία νιώθεις (ειδικά με τον κόντρα αέρα που είχαμε)
__________________________________________________ ________

Ξεκινά λοιπόν η «κατάβαση»… Χωρίς αυτοκίνητα σε παρθένο μέρος, γεμάτο αμπελώνες και μικρά δεντράκια.
Εκεί χρειάζεται προσοχή, καθώς με το που δούμε το πρώτο χωριό, έχει δυο-τρεις ΠΟΛΥ ΑΠΟΤΟΜΕΣ ΣΤΡΟΦΕΣ. Είναι πολύ επικίνδυνες, και δεν φαίνεται ο δρόμος. Μεγάλη προσοχή.

Συνεχίζουμε Χαλκίο και Σουληνάρι είναι τα 2 χωριά που συναντούμε στο δρόμο προς τη θάλασσα.
Στο σημείο πριν από την εθνική (την οποία θα περάσουμε από κάτω) κάνουν κάποια έργα.
Έχει ταμπέλα «παράκαμψη» που δείχνει δεξιά και περνάμε πάνω από ένα ρέμα, μέσω ενός πολύ μικρού γεφυρακίου.
Συνεχίζουμε περνάμε πάνω από τις γραμμές του προαστιακού, και πάμε με σκοπό να βγούμε στην παλιά εθνική, δηλαδή, πάμε προς τη θάλασσα. Έχει τρεις τέσσερις δρόμους που κατεβαίνουν, όλοι βγάζουν. Στην Εθνική δεξιά προς Κόρινθο, Αθήνα.

Προσοχή εδώ, έχει κάποια κίνηση, και γίνονται έργα δεξιά οπότε πάμε ένας ένας.

Περνάμε το Ζευγολατιό, τον Άσσο και το Λέχαιο. Ακριβώς μετά από το Λέχαιο και καμιά εκατοσταριά μέτρα μετά από το κατάστημα « EXPERT», και απέναντι από μια καντίνα είναι το 3ο κοντρόλ (134). Ακριβώς μετά από το σφράγισμα πάμε αριστερά ΜΕ ΠΡΟΣΟΧΗ πάλι.

Ανηφορίζουμε τον δρόμο και κάνουμε δεξιά προς Κόρινθο. Από εκεί και πέρα γυρίζουμε όπως ήρθαμε (χωρίς το Μελατάκι εννοείται!)
Στα Goody’s, κάναμε ένα μεγάλο διάλλειμα για να ζεστάνουμε τον οισοφάγο μας!

Από το Ζευγολατιό και μετά μας είχε κόντρα αέρα μέχρι την Ελευσίνα. Οπότε στη στάση αυτή ήπια για πρώτη μου φορά ένα recovery, που με βοήθησε και θα το ξανακάνω εννοείται!

Μετά από τα διυλιστήρια του Καλαμακίου – Αγίων Θεοδώρων, υπάρχουν κάποιες «περίεργες» ταμπέλες που γράφουν «Αθήνα με διόδια» δεξιά και «Αθήνα χωρίς διόδια» πάλι δεξιά. Και επίσης σήματα υποχρεωτικής πορείας δεξιά. ΤΑ ΑΓΝΟΟΥΜΕ ΑΥΤΑ, πάμε όλο ευθεία.

Η επιστροφή έγινε με πολλές αλλαγές, λόγω του ανέμου.
Ένα φσσς…φσσσσς…….φσσσς… από τούμπουλαρ ακούστηκε στην Κακιά Σκάλα, αλλά είχαμε σχεδόν φτάσει, οπότε δεν κωλώσαμε. Το αλλάξαμε και συνεχίσαμε!

Το recovery όπως είπα δούλεψε για μένα.


Κάπου εδώ να τονίζω πως το χειμώνα ο οργανισμός καίει εξτρά θερμίδες για να διατηρηθεί ζεστός οπότε ΠΡΟΣΟΧΗ στο τι τρώτε και τι πίνετε. Δεν αξίζει να σουρώσει κάποιος και να πάθει και υποθερμία. Και προς θεού… πιείτε ένα τσάι ή ζεστό καφέ και ό,τι φάτε ας είναι ζεστό.

Φτάσαμε σε καλή ώρα, με καλό Μ.Ο. Κάναμε 1 ώρα συνολικά διαλλείματα, τσίσα, φαϊ, εικονικά κοντρόλ, λάστιχο. Δεδομένου το ότι ήμασταν και δυο-τρία άτομα που τραβαγαμε, χωρίς γκρουπ.

ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ, στεγνά και ζεστά ρούχα στο αυτοκίνητο.


Λίστα φαγητού:

Πρωί : 1 πιάτο μακαρόνια

Στο αμάξι προς την Ελευσίνα: 1 μπάρα ενέργειας

Στο 1ο κοντρόλ: 1 μπάρα ενέργειας

Στο 2ο κοντρόλ: 1 τζελάκι

Στα goody’s: 1 τσιζμπεργκερ κι έβαλα κι ένα recovery που έπινα ως τα Μέγαρα.

Άγιοι Θεόδωροι: μίση μπάρα δημητριακών

Ελευσίνα: 1 μπάρα recovery

To βράδυ: 2 χούφτες κάσιους, 1 μερίδα χοιρινό στη γάστρα, σαλάτα κλπ.

Πιο βράδυ: 1 μπύρα (πήγα για ποτό) δεν την κατάφερα όλα.

Πριν Κοιμηθώ: 3 τοστ με μπιφτέκι, τυρί, κέτσαπ , μουστάρδα.

Στη επιστροφή στα Μέγαρα με τον κόντρα αέρα, έψαχνα άλλο ένα τζελ (για γρήγορα, καθώς μέχρι να χώνευα μπάρα θα είχα φτάσει!)

Υγρά: 3χ750μλ νερό. 1χ750μλ recovery (κατά τη διάρκεια)

Επίσης επειδή όταν βρέχει, η έχει κρύο, είναι δύσκολο να βρούμε τις μπάρες και τα τζελάκια στις τσέπες, είτε αγοράζουμε, ένα τριαθλητικό τσαντάκι που μπαίνει πάνω στον οριζόντιο σωλήνα, πίσω από το λαιμό, είτε τις κολλάμε με σελοτέηπ πάνω στον οριζόντιο σωλήνα και ξεκολλάμε και τρώμε. Γιατί αν έχει κρύο δε σταματά κανείς να βγάλει να φάει!!!

Αυτά, για οτιδήποτε ξέχασα θα επανέλθω.

Έκτωρ ο κοντρολιέρης σας (3ο λογικά!)
__________________

'Εκτωρ


είπαν για μένα:
"παιδιά αυτόν τον τύπο με τον χάρτη να τον δέσετε...
Κάνει ποδηλατικές βόλτες ανά την Ελλάδα και ετοιμάζει τα νέα brevets....
Ως Πυθία, αντί για δάφνη, χρησιμοποιεί την ''σούρα''.... για οραματιστεί την νέα διαδρομή."

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Μπρεβετόσκυλο : Σήμερα στις 12:16
Απάντηση με παράθεση
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου