Παρασκευή 16 Αυγούστου 2013

Σάββατο στην Πάρνηθα

Το Σάββατο (17/8) ξεκινάμε στις 9:00 από το Σμηνίτη (Τατόι). Προσωπικά θα προσπαθήσω να είμαι και λίγο νωρίτερα, για να προλάβω να πιω έναν πρωινό καφέ στο "Εν 'έτει 1929". Οπότε, αν έρθετε νωρίτερα, ψάξτε με απέναντι!

Πάμε προς πλατεία Βαρυμπόπης, περνάμε μέσα από Θρακομακεδόνες, βγαίνουμε στο τελεφερίκ, ανεβαίνουμε Πάρνηθα, κάνουμε δεξιόστροφα το "γύρο" (πάμε δηλαδή αριστερά στην Αγία Τριάδα), φτάνουμε Μπάφι, πίνουμε καφέ και κατεβαίνουμε!

Η παρουσία-έκπληξη της ημέρας, θα είναι ο ΓΓ (Έκτωρ)! Δηλώστε!

7 σχόλια:

  1. Να γνωρίζετε ότι θα χρειαστεί να το περπατήσετε για καμιά πενηνταριά μέτρα, το λιγότερο. Όχι λόγω κλίσεων, αλλά λόγω του ότι στην πίσω πλευρά, σαν αποτέλεσμα των πυρκαγιών και των κατολισθίσεων, η άσφαλτος έχει πάρει τον κατήφορο και τη θέση του έχουν πάρει να υλικά που κατεβαίνουν από το βουνό. Για καλό και για κακό, μην πατάτε κάτω τα λεπτά σας λαστιχάκια εκεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο χαλασμένος δρόμος δεν ήταν τελικά το πρόβλημα.. Στην κατάβαση, τα παρατεταμένα πλάγια χτυπήματα από το θυελλώδη αέρα κρίθηκαν επικίνδυνα. Γενικά, όμως, δεν ήταν κι άσχημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπράβο σας... θέλει πολύ εμπειρία σε τέτοιες καταστάσεις για να κατεβετε με ασφάλεια. Ευτυχώς που δεν ήρθα!!

      Διαγραφή
    2. Τί θα σου κάναν οι θύελλες εσένα, ρε γίγα;

      Διαγραφή
  3. Μια χαρά ήταν...
    Μόλις τρεις ξεκινήσαμε (Έκτωρ, cosmo κι εγώ) μια και ο Κοσμάς ενημέρωσε τελικά ότι δεν ήταν καλά και δεν ήρθε.

    Ανάμεσα στη Βαρυμπόμπη και τους Θρακομακεδόνες, δυστυχώς, είδαμε καινούρια καμμένα... Μικρή επιφάνεια, ευτυχώς, αλλά ένα ψυχοπλάκωμα το πάθαμε...

    Από το τελεφερίκ και μετά, με τον cosmo ανεβήκαμε όμορφα. Εγώ έκανα το διαλειματικό μου πρόγραμμα, ο cosmo ακολουθούσε (προφανώς) εύκολα και - που και που - έκανε τα δικά του ανοίγματα. Την υπόλοιπη ώρα είχαμε κουβεντούλα :-)

    Στην Αγία Τριάδα, εκτός από το να πούμε μια καλημέρα στον ιερέα και να γεμίσουμε τα παγούρια μας, είχαμε την ευκαιρία να φωτογραφίσουμε ολόκληρη οικογένεια ελαφιών. Κάνοντας το δεξιόστροφο γύρο, περάσαμε δυο σημεία όπου ο δρόμος είναι χάλια, αλλά είναι λίγα μέτρα (κάτω από 100) συνολικά.

    Ο Έκτωρ, που έκανε την αριστερόστροφη διαδρομή, μας περίμενε για το προγραμματισμένο καφεδάκι στο Μπάφι, μαζί με τη συνάντηση-έκπληξη της ημέρας (Γεράσιμο Μαλούτα). Μαζί μας έφτασε στο Μπάφι και ο Πάνος (panos-sig) που έκανε την ανάβαση μόνος του, αφού δεν μας πρόλαβε στην εκκίνηση.

    Μαζέψαμε μπόλικο ήλιο στο Μπάφι (μέχρι και ένα σκακιστικό πρόβλημα χρειάστηκε να λύσω, χαχαχα) πριν ξεκινήσουμε να κατεβαίνουμε. Στο κατέβασμα ο άνεμος ήταν πράγματι - όπως ανέφερε κι ο cosmo - επικίνδυνος σε κάποια σημεία... Πολύ δυνατές ριπές που αποσταθεροποιούσαν το τιμόνι... Αλλά οι "έμπειροι" κατέβηκαν ωραία και στρωτά για να ολοκληρώσουν μια όμορφη προπόνηση στο αγαπημένο μας βουνό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ωραία ήτανε !
      Αν και ξεκίνησα σχετικά οριακά ( 8:15 - δηλαδή είχα για μία διαδρομή 20 χλμ έως Σμηνίτη) κατάφερα να στρίψω λάθος παρόλο που είχα gps μαζί μου...
      Τελικά μετά από 2 μεγάλους κύκλους σας βρήκα πάνω.
      Πήγαινα για http://ridewithgps.com/routes/3119426 και μου βγήκε http://connect.garmin.com/activity/360181916

      PS: το route recalculation πάντα disabled στα garmin από εδώ και πέρα

      Διαγραφή