Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2013

Απολογισμός

Τελευταίο brevet της χρονιάς χθες (Σάββατο), και αρκετοί Ble έδωσαν το "παρών". Περιμένουμε νέα τους στα σχόλια!

Κάποιοι πήγαν για 10 χλμ. τρέξιμο... 50 λεπτά για 10 χλμ από τον Πέτρο... Για άλλους δεν ξέρω, αλλά περιμένουμε σχόλια!

Ο υπογράφων συνέχισε τη (συστηματική) προπόνησή του, εν' όψει των στόχων του για το 2014 (αλλά θα τα πούμε κάποια άλλη στιγμή αυτά ;-) )

Πιάνουμε δουλειά (ως ΜΠΛΕ) για τη διαχείριση και τη διοργάνωση των brevet του 2014, αλλά και συνεισφέρουμε ενεργά στη δημιουργία του Audax Randonneur Grece, του φορέα συντονισμού και διαχείρισης των αγαπημένων μας brevet, πρόταση του υπογράφοντα που αγκαλιάστηκε τόσο από την ΠΕΠΑ, όσο και από τους μπρεβετάδες γενικότερα!

Για όλα αυτά και πολλά περισσότερα, θα σχολιάζουμε από εδώ, αλλά και από πολλά, επόμενα posts!

22 σχόλια:

  1. Ξεκινησαμε με Περικλη junior για την Κορινθο με σκοπο αν βρεχει να μην παμε καθολου η οταν θα ξεκιναγε η βροχη να σταματησουμε,ετσι και εγινε στο Χιλιομοδι μετα απο 130 χιλιομετρα πηραμε το δρομο της επιστροφης προς την Κορινθο,μαζι μας ηταν και ο Manty που και αυτος ειχε το ιδιο σχεδιο στο μυαλο του,μετα απο 40 λεπτα βρεθηκαμε στην ζεστασια ενος πολυ μοδατου σουβλατζιδικου που γιορτασαμε το κλεισιμο της brevetαδικης χρονιας.

    Τωρα τα της οργανωσης,ηταν απο τις πιο υπερπαραγωγες που εχουμε δει μεχρι τωρα με παρα πολλους εθελοντες και σημανση σε ολη την διαδρομη,το οτι ο διωργανωτης εχει καταστημα ποδηλατων και ειναι dealer της Honda στην Κορινθο λεει κατι.

    Περιμενουμε την Νεμεα με αγωνια και πολλους Μπλεδες στη εκκινηση !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Έχω μαζέψει πολλές απουσίες τον τελευταίο καιρό, γιατί διασκεδάζω τους λαικούς αγώνες των 10.000 κάθε Κυριακή, κυνηγώντας τον φίλο μου λαγό Σταύρο ο οποίος συστηματικά κατεβαίνει κάτω από τα 50 λεπτά!Προγραμματίζω ωραίες ορεινές βόλτες με φίλους και το καινούριο μου ποδηλατάκι, βάζω και λίγο τρίαθλο στον προγραμματισμό μου και ελπίζω να μπορώ να ακολουθώ μετά από όλα αυτά το Ble σίφουνα στις προπονήσεις του χειμώνα...
    Κατα τ' άλλα πολλές απουσίες παλιών την Τετάρτη απογευματινή, αλλά και πολλά καινούρια φρέσκα άτομα που τραβάνε super !
    @Φράνκυ:Εάν τραβάς μπροστα έτσι αυτή την περίοδο, τι μας ετοιμάζεις για αργότερα;;; εεε;
    @Βρεγμένους Κορίνθιους:πείτε κάνα νέο...καλή η διαδρομή;
    @Εναλλακτικούς χωμάτινους:να οργανωθούμε σε κάνα βουνό εε;
    @Όλους:Ρίχτε προτάσεις για οτιδήποτε εναλλακτικό είναι στο ύφος της ''transition period'' που προτείνει και περιγράφει ο DS μας, έτσι ώστε να μη βαρεθούμε το αγαπημένο μας ποδήλατο και να κάνουμε διασκεδαστική προετοιμασία...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το transition τελείωσε για μένα. Είμαι στο base και δηλώνω έτοιμος για MTB ;-)

      Διαγραφή
  3. ... νομίζω ότι θα μου κακοφαινόταν αν έκλεινε η ποδηλατική χρονιά χωρίς μια καλή βροχή.... συνηθισμένος από όλες τις άλλες χρονιές...!!!

    Εχθές όμως στην Κόρινθο είχε και πολύ λάσπη... έκανα 208 χλμ ποδήλατο και τώρα θα κάνω 208 λεπτά να καθαρίσω την Ιταλίδα. Αλλά δεν μου παραπονέθηκε ούτε στιγμή.
    Από την αρχή - νιώθοντας ότι έχω αρκετές δυνάμεις - ξεκίνησα με σταθερό ρυθμό την ανάβαση προς το 1ο κοντρόλ.
    Στις κατηφόρες ένιωσα σιγουριά (εκτός από τα 1α 100μέτρα που τα είδα όλα.. ΓΚΡΕΜΟΣ κατηφόρα με απίθανα μεγάλη κλίση).
    Το Αμμώνι ήταν ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΤΙΚΟΤΑΤΟ, το είχα καημό να το ξαναποδηλατίσω, το κατά-ευχαριστήθηκα....
    Η θέα από τον περιφεριακό του Λουτρακίου απλά μαγευτική. Πρέπει να την ξανακάνουμε, ως ΜΠΛΕ παρέα (*)

    Μετά τον γνωστό φούρνο και την καυτή στριφτή τυρόπιτα, με τις πρώτες χοντρές ψιχάλες να έχουν κάνει εμφάνιση, απλά φόρεσα αδιάβροχο, άναψα φώτα και έφυγα μόνος μου ξέροντας τι έχω να αντιμετωπίσω.
    Δεν ξαναγκρουπαρίστικα, είχα δυνάμεις, έκανα ελάχιστες στάσεις (περίπου 1 λεπτό στον Αγ. Βασίλειο και 6-7 λεπτά στο Ξυλόκαστρο).
    Στην επιστροφή από Ξυλόκαστρο προς Κόρινθο, με τον αέρα στην πλάτη, ξέροντας καλά την διαδρομή, πήγαινα με 32ΜΩΤ για πολύ ώρα. Ευτυχώς η κίνηση ήταν αμελητέα, τα παγούρια μου γεμάτα, ο καιρός "καλός" και το ντύσιμό μου το κατάλληλο για την περίσταση.

    Τερματισμός στις 10.00 ώρες, με πολύ κέφι και πολλές δυνάμεις ακόμα.
    Πήρα μια χοντρή κρυολουσία, έχασα την ζελατίνα με τα χρήματά μου... δεν θα είχα ούτε ψιλά για διόδια επιστροφής... τελικά την βρήκα - μετά από 20λεπτά ψαξίματος... στο κοντρόλ του τερματισμού.... Ναι, με περίμενε εκεί....!!!!!

    Πάει και αυτή η brevet-οχρονιά, του χρόνου ελπίζω να είμαστε καλά και να έχουμε χρόνο να κάνουμε την τρέλα μας.
    .
    .
    .
    .
    .
    Λασπουριά μέχρι το κόκκαλο, από πάνω μέχρι κάτω, ακόμα και με το πίσω φτερό ΓΙΝΑΜΕ ΧΑΛΙΑ.... τα παγούρια ήταν τόσο χάλια που έπρεπε να τα πλύνω στο Ξυλόκαστρο για να ξαναπιώ νερό....
    .
    .
    .
    (*) πρόταση για επόμενη βολτόνηση ως γκρουπ, (γιατί όχι και ως εξόρμηση της ολομέλειας της λέσχης): Μαγούλα - Ισθμός - Λουτράκι - Μαγούλα. Σαββατιάτικη προπόνηση και αν θέλετε και καφεδάκι στην γνωστή bike-friendly καφετέρια στους Αγ. Θεοδώρους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πετρο πρεπει να'χω χασει επεισοδια .... εχω μεινει στον ισπανο!
      απο πότε εχεις ιταλιδα ??

      Διαγραφή
    2. Έγινε άνθρωπος κι αυτός Παύλο....!!!

      Διαγραφή
  4. Original μπρεβετας ο Πέτρος! Και με την Ιταλίδα στα καλύτερα της... ποιος τον πιάνει! Εύγε Πέτρο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μπρεβετ Κορινθου.
    Χτες η ημέρα ξεκίνησε από το Βραχάτι όπου είχα διανυκτερεύσει και καβάλα 13 χιλιομετράκια έφτασα στην εκκίνηση. Εκεί χαμός ,κόσμος ,μουσική ,ασθενοφόρο να περιμένει ,απίστευτη οργάνωση!
    Κατά τις 8 και κάτι φεύγουμε , βουρ για την πρώτη ανάβαση ,η κλίση απίστευτη το 25αρι πίσω έπεσε μικρο αλλα σε ένα μισαωρακι φτασαμε στον Αι Γιαννη.Κατευθειαν μπανανα και χωρις καθυστερηση φυγαμε για Λουτρακι. Η κατηφορα γκρεμος, τα φρενα ζεματισαν, το Λουτρακι ηρθε γρηγορα ,το περασμα από την περιφερειακη του γεμιζει την μνημη με αμφιθεατρικη θεα από ψηλα. Στο κοντρολ σφραγισμα, γεμισμα τα παγουρια ,μπανανα ,μπαρα και δρομο.
    Επομενος στοχος Αρχαια Κορινθος με γκουπακι 3 ατομων ,μετα τον Ισθμο και με ουριο ανεμο ταχυτητα 35 + και ρολογακι αλλαγες φτανουμε τσακα τσακα Αρχαια .Περασμα μεσα από τον πεζοδρομο και παμε προς τα φαναρια.Τζελακι και παμε για την τελευταια ανηφορα της ημερας.
    Μπαινουμε Χιλιομοδι ,ουφ τελος για σημερα ,Αγ,Βασιλειος προς τον πυλων.Σφραγισμα καρτας και αεροπορια για την γεφυρα με τα νερα.Φτανοντας εκει παγωσα και είπα στον συναδελφο περνα πρωτος να δω το βαθος του νερου (γελια)…! Τελος παντων παει και αυτό. Πιο κατω ενώ εχουν βαλει ταμπελες προσοχη κτλ στην εξοδο από ένα γεφυρακι σε ένα εγκαρσιο σκαλοπατι του δρομου ,μπαμ κλαταρισμα του τριτου της παρεας. 10αλεπτη καθυστερηση και παμε παλι δυνατα.
    Μπαινουμε στα χωρια της Βοχας ,πρωτη φορα βλεπω τοσους εθελοντες σε κάθε διασταυρωση και την κυκλοφορια εκοβαν αλλα και αποκλειεται να χαθει καποιος, νιωσαμε για λιγο σαν να τρεχουμε στο τουρ δε φρανς.
    Φτανουμε Μελισι οι πρωτες ψιχαλες εφτασαν,σταματαμε αδιαβροχα αλλα μετα από λιγο σταματησαν, φτου γαμωτο τσαμπα τα βαλαμε, φτανουμε Ξυλοκαστρο ,νερα τελευταιο τζελακι και παμε για τερματισμο.
    Στην επιστροφη αρχισαν παλι οι ψιχαλες που στο Μελισι εγιναν βροχη.Οι καλτσες αυτοματως εγιναν σφουγγαρια με νερο όπως και ο ποπος.Λασπη λασπη.Το κολητηρι πηγε περιπατο γιατι η ροδα του μπροστινου πεταγε 5 μετρα νερα.
    Και τελος ,φτασαμε Κορινθο παπιά δωσαμε τις καρτες και αφου τουρτουριζα ηρθε ο αδελφος μου και με μαζεψε μιας και δεν αντεχα ψυχικά να γυρισω σπίτι καβάλα.
    Ευχαριστουμε τον Παναγιωτη Θεωχαρη για την πρωτοφανη αψογη διοργανωση και ολους τους εθελοντες που ηταν πραγματικα πολλοι.
    Ραντεβου του χρονου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Λοιπόν ήταν ένα πολυ ενδιαφέρον brevet! Αψογη η οργάνωση, παρά πολλοί οι εθελοντές, τα αυτοκίνητα συνοδείας, οι άνθρωποι στις διασταυρώσεις, ολα εξαιρετικά! Απο την άλλη, ο καιρός ήταν ... άλλο θέμα! Μετά τις πρώτες (γερές) αναφορές, φτάσαμε γρήγορα στο πρώτο control και φύγαμε σχεδόν αμέσως για Λουτρακι. Μια χαρα η διαδρομή, εξαιρετικη η παρεα, με Αγγελο Καπετανοπουλος, το γιο του Ορεστη, τον Λευτέρη το Μηλιοφυτη αλλα και τον Λαζαρο, τον Γιάννη, τον Βαγγέλη και τον Δημήτρη και ολα πήγαιναν καλα ως το δεύτερο control. Εκεί, δυστυχώς καθυστέρησαμε και μας έπιασε η βροχή 20 χλμ πριν το επόμενο control. Και μιλάμε για πολυ βροχή! Τα αδιάβροχο έκαναν καλή δουλειά αλλα το νερό ήταν τόσο πολυ που καλα καλα δεν έβλεπες μπροστά! Τέλος πάντων, φτάσαμε στο control και αναγκαστικά φύγαμε αμέσως για να μην μας ξαναπιασει αλλα κάπου εκεί άρχισε η λάσπη! Ευτυχώς που είχα δει ένα βίντεο στο YouTube για cyclocross γιατί αλλιώς θα είχα πραγματικά ξαφνιαστει για τις αντοχές μιας κούρσας σε τέτοιες συνθήκες! Ηταν μια ευχάριστη έκπληξη. Το ποδήλατακι μου τραβαγε άψογα παρά τη λάσπη και δεν κόλλουσε πουθενά! Αφού το περάσαμε κι αυτο, βγήκαμε πια στον μεγάλο δρόμο για Ξυλοκαστρο και το τελευταίο control στα 170 χλμ. Εκεί, λίγο πριν, χάλασε το γκρουπ, ψιλοχαθηκαμε, είχε και κόντρα αέρα, έμεινα και μόνος μου, με έπιασε κι η πείνα και ψιλοεπηξα, αλλα τα κατάφερα. Σε λίγα λεπτά αφότου σφραγισα το γκρουπ ξαναενωθηκε, κάτι καλαμακια και σοκολάτες έδωσαν την απαραίτητη ενέργεια και φύγαμε σφαίρα για τον τερματισμό με εξαιρετικά καλό και γρήγορο ρυθμό! Ούτε τα 3 κλαταρισματα που πάθαμε σε αυτο το κομματι της διαδρομής μας χάλασαν το κέφι και λίγη ώρα μετά τερματισαμε με σπριντακια λίγο πριν την Κόρινθο!
    Καλα να είμαστε και του χρόνου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. πολλά μπράβο σε όλους!! μια πολύ γεμάτη χρονιά έφτασε στο τέλος της. καλή υγεία σε όλους και καλή ξεκούραση, σωματική και ψυχική!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. .... Ακου DS, εσυ ΜΗ ξεκουραζεσαι και πολυ .... εχεις υποχρεωσεις το 2014 .... να οδηγήσεις ολους του επιδοξους αγωνιαριδες, που δεν ειναι και λιγοι !!

      Διαγραφή
  9. μπράβο ρε παίδες,καλή ξεκούραση λοιπόν και καλή επάνοδο με περισσότερα και καλήτερα,θα τα πούμε την τετάρτη από κοντά.
    Για μένα έχει ξεκινήσει ήδη η προπόνηση μιας και δεν σταμάτησα εκτός ολίγων ημερών,σε πολύ χαλαρούς ρυθμούς και χωρίς βαριά πατήματα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Μπράβο σε όλους τους "κορίνθιους" για την με κάθε τρόπο συμμετοχή τους.
    Εγώ από το Σάββατο ξαναεντάχθηκα στις βόλτες μας.
    Άντε και καλή νέα ποδηλατική περίοδο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. @Πέτρο Π: Θέλω να βλέπω το ρόκαρόλλα δυνατό, με πυγμή και πείσμα, σα να είναι φτιαγμένος από πέτρα. Μάλλον αυτό περιγράφεις για το μπρεβέ που έκανες. Μπράβο.
    @Πέτρο Χ&όσους άλλους: Η παρακρατική οργάνωση των χωματοκουρσάδων λειτουργεί υποτονικά, αλλά δεν παύει να υπάρχει και να αναπνέει. Αν το θέλεις πραγματικά, θα σου δωθεί ο τρόπος για να τη γνωρίσεις στην πράξη. Μόνο να είσαι έτοιμος.
    @Μακ και διευθυντή: Βλέπω φέτος να μη σας βλέπουμε, παρά μόνο στην εκκίνηση.
    @τον εαυτό μου και όλους: Είτε αγωνιζόμενος σε αγώνες, είτε σε μπρεβέ, είτε οργανωτικά, εύχομαι κλείνοντας αυτήν τη χρονιά (που και για μένα πήγε συμπαθητικά) την επόμενη να κάνει ο καθείς αυτό που τον ευχαριστεί και όπως του αρέσει. Γρήγορα, λιγότερο ανταγωνιστικά, σβέλτα, τουριστικά, αλλά χωρίς απογοητεύσεις. Το ποδήλατο είναι για εμάς διέξοδος, γυμνάσιο, ψυχαγωγία και ας παραμείνει έτσι. Κινούμαστε σε διαφορετικό δρόμο από τους περισσότερους συνομιλίκους μας και εύχομαι να τον συνεχίσουμε για πολλά χρόνια ακόμα. Υγεία στο σώμα και το πνεύμα. Αμήν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Λάσπες, στο δρόμο λάσπες και βροχη, δεν ξέρω γιατί τρέχω.... στοιχακια από λαϊκό άσμα. Βάλε κι ένα λάστιχο μετά από περιποιημενη λακουβα κρυμμένη στα νερά, βάλε και δύο λάστιχα του φίλου Σπύρου που μ' έσωσε με την σούπερ τρόμπα του, η παλιουρα ξέρει ν' αλλάζει λάστιχο μέσα σε 8 λεπτά παρακαλώ, τίποτα δε στάθηκε ικανό να μας σταματησει. Εντάξει, λίγο αργά, 11 ώρες και κάτι, αλλά τι πειράζει? Η παραλιακή διαδρομή στον Κορινθιακό απολαυστική και στεγνή. Όλη η περιπέτεια καταπληκτικη. Να ζήσουν τα brevets!!! Και όσοι τα στηρίζουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Η διοργάνωση του brevet άγγιξε ήταν άριστη. Η διαδρομή είχε κάποια πονηρά και επικίνδυνα σημεία, όπως οι σχάρες πριν την πρώτη ανάβαση και η απότομη κατηφόρα μετά το πρώτο κοντρόλ. Αλλά το κερασάκι ήταν η λάσπη που φάγαμε στην κατάβαση από τον Άγιο Βασίλειο μέχρι τον παραλιακό δρόμο πριν το Κιάτο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Φίλος που ήταν μαζί έχει αρχίσει να πιστεύει ότι στα Brevet πρέπει να υπάρχει κάποιος να μας δείχνει κάθε διασταύρωση;;;
    Έχοντας πάρει σαφές οδηγίες από τον Κώστα (Διαμαντή ) να του παραδώσω τα κλειδιά της διοργάνωσης φρόντισα να κλείσω το control του Αγ. Βασιλείου αλλά και του Ξυλόκαστρου. Από εκεί μέχρι την Κόρινθο όμως κάτι έγινε και υποψιάζομαι ότι δεν έμεινα τελευταίος.
    Ευχαριστήθηκα βροχή και λάσπη. Την επόμενη φορά όμως θα πρέπει να βρω μπροστινό φτερό γιατί το cyclocross φροντίσει να σηκώνει τις λάσπες σε τέτοιο ύψος ώστε να μπορείς να τις χρησιμοποιείς σαν συμπλήρωμα διατροφής αν αναπνέεις με το στόμα....
    Αργεί πολύ η Νεμέα Παπαστρούμφ ;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αξιος,αξιος!!!Φιλε Νικ το cyclocross kona βρεθηκε στο στοιχειο του!!!Βροχη οκ αλλα η λασπη ειναι κοματι δυσκολο.Σκεφτομαι οτι εχασα που το εχασα!!!

      Διαγραφή
  15. Συγχαρητήρια σε όλους για συμμετοχή και τερματισμό.
    "Γίνανε άντρες" μερικοί ακόμα, βιώνοντας χειμερινές συνθήκες ποδηλασίας!
    Μερικά γενικά (και σκόρπια προς το παρόν - αλλά θα επανέλθω πιο συστηματικά) σχόλια από μένα:

    1. Οι ανηφόρες (π.χ. του Ble brevet στις 2/11) και οι βροχές (π.χ. του Κορινθιακού brevet) είναι ο πραγματικός κόσμος της ποδηλασίας. Οι βόλτες σε ηλιόλουστη Παραλιακή και τα 200 χλμ. σε flat διαδρομές της Αττικής είναι το ...teaser για τους καινούριους! Ελπίζω να το καταλάβατε τώρα και να μείνετε μαζί μας για πολλά ακόμα σκληρά, αλλά όμορφα χιλιόμετρα!

    2. ΥΠΑΡΧΕΙ διαφορά ανάμεσα σε ένα sportive και σε ένα brevet. Tα Ble Challenge είναι (ή μάλλον "θέλουν να γίνουν όταν μεγαλώσουν") sportive. Το Κορινθιακό brevet έχασε λίγο τον προσανατολισμό του...
    - Πινακίδες και εθελοντές να σου δείχνουν το δρόμο και να σε βοηθάνε σε κάθε διασταύρωση είναι sportive. Δεν "επιτρέπονται" σε brevet.
    - Παρουσίαση της διαδρομής σε αμφιθέατρο την προηγούμενη του αγώνα είναι ΚΑΛΟ sportive. Δεν προβλέπεται σε brevet. Υποτίθεται ότι πρέπει να ΞΕΡΕΙΣ και να ΜΠΟΡΕΙΣ να διαβάσεις roadbook για να πάρεις μέρος σε brevet.
    - Φαγητό και νερό κάθε λίγα χιλιόμετρα από εθελοντές στο δρόμο, είναι sportive (και μάλιστα καλό), αλλά τυπικά ΔΕΝ προβλέπεται σε brevet. Εκεί πρέπει να είσαι "αυτάρκης". Μόνο στα control έχει καθιερωθεί να υπάρχει τροφοδοσία (κι αυτό επειδή παραδοσιακά τα controls έμπαιναν σε βενζινάδικα, super market ή άλλα σημεία που μπορούσε κανείς να βρει κάτι για ανεφοδιασμό).

    3. Στις (εξελιγμένες ποδηλατικά) Ευρωπαϊκές χώρες ο διαχωρισμός ανάμεσα σε brevet και σε sportives είναι σαφής. Και τα δυο είδη έχουν τους φανατικούς τους και προφανώς, πολλοί ποδηλάτες συμμετέχουν και στα δύο είδη διοργανώσεων. Στην Ελλάδα, κάνουμε ακόμα τα πρώτα μας βήματα και είναι λογικό να έχουμε πιο συγκεχυμένα όρια...

    4. Όλα τα παραπάνω, προφανώς ΔΕΝ τα λέω για να υποβιβάσω την επιτυχία του Κορινθιακού brevet! Το αντίθετο! Τα παιδιά στην Κόρινθο έκαναν εκπληκτική δουλειά και προσπάθεια και αξίζουν όλα τα μπράβο (και τα έχουν και από μένα προσωπικά, κι ας μην μπόρεσα να συμμετάσχω). Αυτό που λέω είναι ότι μάλλον, αυτό που διοργάνωσαν θα πρέπει στο μέλλον να γίνει sportive... Επίσης λέω ότι θα ήταν ωραίο, να μάθουμε (όλοι) λίγο την ιστορία, την παράδοση κλπ. των διοργανώσεων που αγαπάμε, υποστηρίζουμε και συμμετέχουμε.

    Και πάλι μπράβο σε όλους, διοργανωτές και συμμετέχοντες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή