Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2014

Βέλος - Μια διαφορετική διοργάνωση από το Ble Cycling Club

Με επιτυχία διοργανώθηκε από τη ΜΠΛΕ (Ble Cycling Club) για πρώτη φορά στην Ελλάδα, η ποδηλατική διοργάνωση "Βέλος", στα πρότυπα  του Flèche του ACP.

Το "Βέλος" είναι μια από τις παραδοσιακές μορφές randonneuring. Απαιτεί ποδηλασία επί 24 ώρες, με μικρές μόνο στάσεις και με κάλυψη τουλάχιστον 360 χλμ. Προϋποθέτει τη συμμετοχή ομάδων (3 - 5 ποδηλάτες), με κάθε ομάδα να πρέπει να τερματίσει μαζί! Αφήνει την ελευθερία επιλογής και σχεδιασμού της διαδρομής στην κάθε ομάδα και απαιτεί καλό προγραμματισμό αλλά και ευελιξία! Στο site του Ble Cycling Club υπάρχουν οι λεπτομερείς κανόνες!

Φέτος, η διοργάνωση ήταν “πιλοτική” / αναγνωριστική. Με κάπως πιο “χαλαρούς” κανόνες ως προς τη χάραξη της διαδρομής και ως προς το σχηματισμό των ομάδων. Ώστε να δοθεί η δυνατότητα στους μπρεβετάδες να γνωρίσουν και να εξοικειωθούν με τους κανόνες. 

Οκτώ ομάδες έζησαν την εμπειρία και τερματίζοντας είχαν να πουν μόνο καλά λόγια γι' αυτήν. Ακόμα και οι δύο ομάδες που δεν ολοκλήρωσαν, ήταν ευχαριστημένες με την εμπειρία! 

Οι "Tour de Friends" πέρασαν τόσο όμορφα πάνω στο Μαίναλο, που καθυστέρησαν αρκετά και όταν πια είχαν φτάσει στην Κόρινθο, αποφάσισαν πως είχαν "χορτάσει" και σταμάτησαν!

Οι "Cyclehead" ξεκίνησαν από τα Στύρα, αλλά δεν πρόλαβαν το τελευταίο βραδινό φέρυ από την Αιδηψό και έτσι πέρασαν στην Αρκίτσα το πρωί και επέστρεψαν από εκεί με το ΚΤΕΛ!

Oι υπόλοιπες ομάδες, "5-Thousanders", "Καμένοι", "Team ΑΕΤΟΣ", "The Alley Dogs", "Road It" και "Τα Τσακάλια", ολοκλήρωσαν την προσπάθειά τους, φτάνοντας στο σημείο τερματισμού, στο κέντρο της Αθήνας, όπου τους υποδέχτηκαν οι διοργανωτές και τους κέρασαν ένα "recovery" γεύμα, όπως ακριβώς προβλέπεται από το εθιμοτυπικό των Flèche.


Οι εντυπώσεις όλων των συμμετεχόντων ήταν πολύ θετικές, μια και η διοργάνωση αποτελεί μια από τις καλύτερες εκφράσεις του "ποδηλατοτουρισμού σε ομάδες". Η ΜΠΛΕ, όπως έχει ήδη δεσμευτεί και σύμφωνα με τη γενικότερη στρατηγική της, έχει ήδη συμπεριλάβει το "Βέλος - Γιώργος Βίδος" στο επίσημο πρόγραμμα του 2015! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου