Πέμπτη 24 Δεκεμβρίου 2015

On-line παρουσία (και λίγη ιστορία)

Όταν τελειώνει μια χρονιά, μας πιάνει (όλους νομίζω) μια τάση για τακτοποίηση και ξεκαθάρισμα. Και κατά την τακτοποίηση, βρίσκεις πράγματα που σου θυμίζουν τα παλιά και αρχίζεις την αναπόληση (όταν γερνάς, αυτό το τελευταίο συμβαίνει όλο και περισσότερο!)

Οπότε, στη συνέχεια, θα προσπαθήσω να κάνω μια τακτοποίηση των θεμάτων που αφορούν την on-line παρουσία του Ble Cycling Club και την on-line επικοινωνία των μελών του. Και βέβαια, κατά τη διαδικασία, δεν θα αποφύγω και λίγη αναπόληση (για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νέοι!)


Το blog (brevetolatres.blogspot.gr)

Αυτό εδώ το blog, είναι - ιστορικά - το πρώτο σημείο συνάντησης της ΜΠΛΕ. Μπορείτε να το καταλάβετε και από τον τίτλο του: brevetolatres ήταν το προσωρινό όνομα της ιδρυτικής παρέας, το 2009. Αργότερα, το 2011 ξεκινήσαμε να φτιάξουμε το σύλλογο (ιδρυθήκαμε επίσημα τον Ιανουάριο του 2012) οπότε και καταλήξαμε στο επίσημο όνομά μας. (αναπόληση mode: off)

Είναι ένας εύκολος και γρήγορος τρόπος επικοινωνίας μεταξύ μας. Χρησιμοποιείται τόσο από μέλη όσο και από μη-μέλη, κυρίως για να προγραμματιστούν οι επόμενες συναντήσεις μας.

Θα πρέπει να θυμάστε ότι είναι ανοιχτό στο κοινό (δηλ. οποιοσδήποτε μπορεί να διαβάσει και οποιοσδήποτε - πρακτικά - μπορεί να γράψει στα σχόλια). Νέα posts μπορούν να ανεβάσουν μόνο οι "διαχειριστές" (είμαστε τρεις) και οι "συγγραφείς" (επιπλέον δύο). Διατηρούμε τη δυνατότητα να σβήσουμε σχόλια (αλλά στα τόσα χρόνια δεν έχει χρειαστεί να το κάνουμε ποτέ!)


Το site (www.blecyclingclub.gr)

Είναι πολύ πιο "στατικό". Εκεί θα βρείτε το πρόγραμμα των brevet και όλες τις επίσημες πληροφορίες σχετικά με αυτά. Να είστε βέβαιοι  ότι η σχετική σελίδα (των brevet) στο site μας είναι το πρώτο σημείο όπου θα αναρτηθεί έγκυρη και επίσημη πληροφορία για κάποιο brevet της ΜΠΛΕ. Ο Έκτωρ φροντίζει γι' αυτό!

Το υπόλοιπο site θέλει ακόμα πολλή δουλειά (το ξέρουμε!), αλλά πρέπει να βρούμε τον απαραίτητο χρόνο να ασχοληθούμε με αυτό (δύσκολο, αλλά το προσπαθούμε!)....


Facebook  - Η σελίδα Ble Cycling Club Community 

Είναι η "δημόσια παρουσία" μας στο Facebook. Να θυμάστε ότι είναι εκεί, βασικά για να δείχνει στους "έξω" ποιοι είμαστε! Μπορείτε να ανεβάζετε φωτογραφίες, video κλπ. που πιστεύετε ότι είναι ενδεικτικά της παρουσίας του συλλόγου μας στο δρόμο και πιθανόν να παρακινήσουν κι άλλους να έρθουν για ποδήλατο μαζί μας.
Επειδή ακριβώς αποτελεί τη "δημόσια εικόνα" μας, τα μέλη του ΔΣ προσέχουμε να είναι εντός των προδιαγραφών που οι ίδιοι ως Club έχουμε θέσει και συζητήσει στις Γενικές Συνελεύσεις μας. Αυτό όμως δε σημαίνει ότι θέλουμε να είναι μια αποστειρωμένη σελίδα. Αν έχετε κάτι που πιστεύετε ότι θα συνεισφέρει στην εικόνα του Συλλόγου μας, ανεβάστε το εκεί!


Facebook - Η (κλειστή) ομάδα Ble Cycling Club

Όσοι έχετε λογαριασμό facebook, είστε μέλη της ΜΠΛΕ και είστε "φίλοι" με τον υπογράφοντα (Fragkiskos Vellis) είστε ήδη μέλη της ομάδας αυτής. Οι υπόλοιποι πρέπει να βεβαιωθείτε ότι πληρείτε τις τρεις αυτές προϋποθέσεις.

Αυτή τη στιγμή, η ομάδα αυτή έχει 75 μέλη. Είναι άλλοι 9 που δεν έχουν facebook account και άλλοι 6 που έχουν λάβει αίτημα φιλίας από μένα. Μόλις το αποδεχτούν, θα γίνουν και μέλη αυτής της ομάδας. 

Όταν χρησιμοποιείτε αυτή την ομάδα, θα πρέπει να θυμάστε ότι σας "ακούει" όλη η ΜΠΛΕ (και μόνο). Επομένως, αν θέλετε να κανονίσετε μια ad-hoc προπόνηση με Ble μέλη μόνο, τότε μπορείτε να "ρωτήσετε" εκεί. Αλλά επειδή πολλοί από τους καλούς ποδηλάτες που έρχονται μαζί μας στις προπονήσεις, δεν είναι μέλη της ΜΠΛΕ, καλό είναι να θυμάστε ότι αυτοί (τα μη μέλη) σας ακούν μόνο αν μιλήσετε σε αυτό εδώ το blog!

Ελπίζω να ξεκαθάρισα (κάπως) τα πράγματα και είμαι σίγουρος ότι θα συνεχίσουμε να επικοινωνούμε με (ακόμα περισσότερη) αποτελεσματικότητα!

Καλά μας Χριστούγεννα και Ευτυχισμένο 2016! 

15 σχόλια:

  1. Καλά Χριστούγεννα σε όλους τους φίλους, ανεξαρτήτως αποχρώσεως (μπλε η μη).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Χερετιζουμε το συντροφο Αλεξανδρο και την προτροπη του για αποχρωματισμο!!!

    Καλα Χριστουγεννα σε ολους!!!

    Aς ειναι αυτα τα Χριστουγεννα, το τελος του γαυροκαπελοματος των εορτων και του ντεμεκ αγιου, φερεφωνου της Coca Cola και αμεσο οργανο του ιμπεριαλισμου...

    Φονιαδες των Γιορτων Αμερικανοι!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είδατε που έγραψα πιο πάνω ότι μέχρι τώρα δεν έχει χρειαστεί να διαγράψουμε τίποτα και ποτέ από αυτό εδώ το blog;
      ε... ο Γιαννόπουλος έχει αποφασίσει να δοκιμάσει τα όριά μας... χαχαχα

      Διαγραφή
    2. ...ξανά Ωρε!!!!! ρε Γιαννόπουλε τί έκλαμψη ήταν αυτή;
      Ρε μπας κι'έχεις πιεί κανά καλό κρασί;
      Δώσε και σ'εμάς ρε φίλε!

      Διαγραφή
    3. Γνωρίζουμε πολύ καλά τις τακτικές φίμωσης αλλά είμαστε εδω για να αντισταθούμε, θα μας βρείτε απέναντι σε κάθε μορφή εκφοβισμού και τραμπουκισμού της ελευθερίας του λόγου... που λέει και ο λόγος άλλωστε...

      Προσωπικά δε, θα με βρείτε επίσης αρωγό στον αγώνα για μια πιο Κίτρινη BLE ποδήλατοτουριστική λέσχη, δεσμεύομαι για τους συντρόφους και συναγωνιστές που όλα αυτά τα χρόνια καταπιέζονται μέσα στα γαλάζια, λαχανί ακόμα και κόκκινα jersey που τους επιβάλουν διοικήσεις και τα ΔΣ του κεφαλαίου και της πλουτοκρατίας!

      Χωρίς εσένα γρανάζι δεν γυρνά,
      Ποδηλάτη μπορείς χωρίς αφεντικά!!!
      (απ τη ζωή βγαλμένο και αυτό)

      Θα τα πούμε από του χρόνου... κύριοι!

      Διαγραφή
    4. Σύντροφε καταναλωτή (δεν είναι δικής μου έμπνευσης ο τίτλος, αλλά εύστοχος) γιαννόπουλε, ο σύγχρονος σοσιαλισμός αποκτά το κίτρινο χρώμα στη νέα εποχή. Έχοντας γευτεί την απογοήτευση από τα άλλα χρώματα, είναι ο καιρός με μπροστάρη εσένα, τον αγνό αγωνιζόμενο, να τρως τον αέρα για το γκρου, να συντρίψουμε το κατεστημένο που υπηρετεί τα κεφαλαιοκρατικά συμφέροντα. Να ανατρέψουμε τα σχέδιά τους.
      Το εικονίδιό σου κουρεύτηκε; Λίγο διαφορετικό μου φαίνεται.

      Χρόνια πολλά, υγεία, δύναμη, χωρίς ατυχήματα.

      Διαγραφή
  3. Χρόνια πολλά σε όλους, υγεία πάνω από όλα και αγάπη!!!! Ξέρω ότι ακούγεται κοινότοπο αλλά ένας άνθρωπος που ξέρει να αγαπά είναι ευτυχισμένος και μέσα στην ευτυχία είναι ΟΛΑ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Στην υγειά μας ρε παιδιά!!!

    Καλά χριστούγεννα σε όλο τον κόσμο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μη το πατωσεις το μπουκαλι, να πιει και κανας αλλος...

      Διαγραφή
  5. χρονια πολλα σε ολους!!!!με υγεια!!!!!καλες γιορτες να εχουμε!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πολλές Ευχές και από εμένα, για όλους τους φίλους και τα μέλη τής Λέσχης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Χρόνια Πολλά με υγεία σε όλους! !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Εξαιρετική η βόλτα σήμερα,ξεκίνημα 6 άτομα από μπλέ για σαρωνίδα,μείναμε οι 4 και τί να σας πω....τέτοια μέρα ούτε το καλοκαίρι,με μία απίστευτη λαδιά(στι θάλασσα)και μια λιακάδα ότι έπρεπε για να μη κρυώνεις!
    Καφεδούμπα στη σαρωνίδα και επιστροφή.
    Τελικά ο χειμώνας έχει και τα ωραία του αρκεί να μην κάθεσε στο σπίτι.

    Χρόνια πολλά σε όλους και ειδικά στους χρηστάδες μας (DS,γιατρουδάρα)και εύχωμαι τα καλήτερα σε όλους μας.
    Αύριο να έχεται καλή βόλτα,εγώ θα λείπω εκτό αθηνών,ίσως τα πούμε την κυριακή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή