Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2012

Ιστορικά και άλλα...

Μερικά σημαντικά στοιχεία, για να έχουμε όλοι "common understanding" όπως λέμε και στην corporate γλώσσα!

Τα brevet στην Ελλάδα
Τα brevet (ή audax όπως αναφέρονται σε άλλες χώρες) είναι διοργανώσεις που γίνονται υπό την αιγίδα του Audax Club Parisien. Το συγκεκριμένο club έχει "εκχωρήσει" την αρμοδιότητα των σχετικών διοργανώσεων για την Ελλάδα, στο Χάρη Πλέγα και - κατ' επέκταση - στην ΠΕΠΑ. Ο Χάρης λοιπόν είναι η ψυχή των brevet στην Ελλάδα. Είναι ο άνθρωπος που με το μεράκι και τη διάθεσή του, βοήθησε να "θεριέψουν" αυτές οι διοργανώσεις. Φυσικά, μαζί του ακολούθησαν κι άλλοι που συνεισέφεραν σημαντικά. Κάποιος ακόμα που (εγώ ξέρω ότι) βοήθησε και βοηθάει είναι ο Έκτωρ Μπαρδάκος. Ο Έκτωρ έχει σχεδιάσει πολλά brevet, έχει γράψει roadbook κλπ. Δεν θα ήθελα να αδικήσω κάποιον, είναι  σίγουρο ότι υπάρχουν κι άλλοι που  έχουν βοηθήσει. Ο Χάρης θα μπορούσε να μας πει περισσότερα. Εγώ αναφέρω μόνο όσα προσωπικά γνωρίζω.

Στις χώρες με ποδηλατική παράδοση και παιδεία, οι κατά τόπους ποδηλάτες οργανώνονται σε ομάδες  και συλλόγους. Πέρα από τους αθλητικούς συλλόγους (που υπάρχουν και στην Ελλάδα - λέμε τώρα),  στο εξωτερικό οργανώνονται και σύλλογοι που έχουν μη αγωνιστικό σκοπό, όπως για παράδειγμα την τουριστική ποδηλασία. Ένα είδος τέτοιων club είναι και τα randonneur club, που ενώνουν όλους όσους ασχολούνται με το randonneuring. Μια τέτοια λέσχη είναι και το Ble Cycling Club (Μπλε Ποδηλατική Λέσχη Ελλάδος), η πρώτη του είδους της, στην Ελλάδα. 

Ο μπαμπάς, ο νονός και το παιδί
Ο Χάρης και ο Έκτωρ είναι και οι δυο ιδρυτικά μέλη του Ble Cycling Club. Ο Χάρης μάλιστα είναι αυτός που πρώτος ανέφερε την ιδέα ότι η παρέα μας (Ble) θα μπορούσε να εξελιχτεί στο πρώτο randonneur club στην Ελλάδα (όπως και έγινε!). Άρα δικαιωματικά είναι ο "μπαμπάς" της λέσχης μας. 
Αντίστοιχα, θεωρώ "νονό" του club τον Παναγιώτη Κοκκαλιάρη. Επίσης ιδρυτικό μέλος σήμερα, είναι ο πρώτος που μας αποκάλεσε "μπλέδες", αναφερόμενος σε κάποια συνάντησή του μαζί μας στο δρόμο. Το "παρατσούκλι", που μετεξελίχθηκε στο επίσημο όνομα του club, βγήκε από το σημείο που συνήθως συναντιόμαστε για να ξεκινήσουμε την προπόνησή μας και προφανώς ήταν πολύ πετυχημένο, αφού επικράτησε εύκολα του original "brevetolatres" του οποίου την ατυχή (όπως ιστορικά αποδείχτηκε) έμπνευση είχε ο υπογράφων!

Το "παιδί" (η λέσχη) - όπως ήδη έχω πει και σε άλλο post - έχει πλέον ιδρυθεί και σιγά-σιγά θα μεγαλώσει. Στόχος θα είναι να παραμείνει μια καλή, ποδηλατική παρέα, με μέλη που θα ενστερνίζονται τη φιλοσοφία και τη λογική που μέχρι τώρα έχει χτιστεί. Θα προσπαθήσει να βοηθήσει σε όποιο επίπεδο μπορεί, στην προώθηση της ποδηλασίας και του ποδηλατο-τουρισμού. 

Οι αγώνες
Τα των αγώνων, τα έχω πει και σε πρόσφατο post. Κάποιοι από τους Ble έχουν και αγωνιστικές βλέψεις! Τιμή μας και χαρά μας να βλέπουμε και την Ble μπλούζα σε αγωνιστικές διοργανώσεις, από όσους το επιθυμούν! Το σημαντικό είναι να γίνει κατανοητό, ότι δεν υπάρχουν πλάνα να γίνει το Ble Cycling Club αθλητικός σύλλογος. Οπότε όποιοι επιθυμούν κάποιου είδους δελτίο, θα πρέπει να απευθυνθούν είτε στην ΠΕΠΑ, είτε σε κάποιον από τους υπάρχοντες συλλόγους.


34 σχόλια:

  1. Μας καλυψες απόλυτα !

    Τι σχόλιο να κάνουμε ?!?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φραγκίσκο, πολύ καλές πληροφορίες!!
      Μήπως πρέπει να ενταχθούν σε μόνιμο link (πχ 'ποιοι είμαστε');;

      Διαγραφή
  2. Νοιώθοντας την ανάγκη να απολογηθώ και για να 'δείξω' και ότι έχω καταλάβει, Θα ήθελα να βεβαιώσω τους διαβάζοντες (μέλη και μή) ότι το δελτίο αθλητή ποδηλασίας που έχω στον Ερμή, παιδιόθεν, (έτσι γράφεται;) μου είναι υπέρ αρκετό.
    Η φετινή πρόθεση ενασχόλησής μου και με τους αγώνες, πηγάζει από την επιθυμία μου να συναναστραφώ ανθρώπους που γνώριζα στο παρελθόν και θα ήθελα να δω και σήμερα, από πλήξη, αλλά και από την έμφυτη ανάγκη μου για εξερεύνηση.
    Στις βόλτες μας, η προτροπή μου για ορολόγια, 'αλλαγές' και διάφορα άλλα 'αγωνιστικά', προέρχεται από την πάλι έμφυτη επιθυμία μου να μοιραστώ τις 'γνώσεις' μου, (να κάνω τον δάσκαλο με άλλα λόγια), αλλά και την έμφυτη (πάααλι...;;) λειτουργία μου, αυτή της 'πρόωρης' πλήξης.
    Επίσης έχω μάθει να σέβομαι τον 'μπαμπά' μου και τον 'νονό' μου αλλά ταυτόχρονα να θέλω και να τους ξεπεράσω.... (μπαμπά, νονέ ακούτε....;;;)
    Τέλος, και κατά τη γνώμη μου πάντα, όσο ταχύτερα το 'μπλε σάικλινγκ κλαμπ' μπλεχτεί σε 'διοργανώσεις', (πχ. να διοργάνωσει το πρώτο του ετήσιο μπρεβέ, να διοργανώσει ετήσιες (εννοώ κάθε χρόνο), ευρείας κάλυψης, βόλτες και εξορμήσεις σε μέρη που μας αρέσουν και μπορούν οι φίλοι μας (παλιοί και νέοι), να ποδηλατίσουν μαζί μας),
    τόσο γρηγορότερα αλλά και αποτελεσματικότερα θα προσεγγίσει τους στόχους του (αν τους έχω καταλάβει σωστά).
    Τώρα βέβαια θα μου πείτε ότι όλα αυτά τα έχετε ήδη σκεφτεί πριν από 'μένα....
    Σεβόμενος λοιπόν τους πάντες και τα πάντα εδώ μέσα, προτρέπω στην πραγμάτωση όλων αυτών των στόχων εδώ και τώρα, με ρυθμούς αντιμνημονιακούς και τρελού έρωτα!!! (Pit ουουυυυ)....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. oυουυυυ και 'συ παλαβιάρη!
      Ρε 'συ τέτοιες σκέψεις κάνω και 'γω για διοργανώσεις και εξορμήσεις!
      Αντε να πέφτουν στο τραπέζι προτάσεις, ιδέες, προθέσεις κλπ, κλπ...
      Μήπως μας τρώει η μαυρίλα και δεν διαθέτουμε ελάχιστο από τον ελεύθερο χρόνο μας (αν τον έχουμε), για να φτιάξουμε spots απόλαυσης???
      ΜΕΣΑ σε όλα (σχεδόν)...

      Διαγραφή
    2. Χρήστο τη αποκλειστική διοργάνωση των brevet την έχει ο ´μπαμπάς´Χάρης και μόνο αυτός ,εμείς φυσικά μπορούμε να βοηθήσουμε υποστηρικτικά σε όλα τα brevet και με αρχη σε αυτο της Αττικης που εκει θα είναι έντονη η παρουσία μας σε όλα τα control και όπου αλλού χρειαστεί .

      Διαγραφή
    3. Περικλή φίλε μου, έχω την εντύπωση ότι τη διοργάνωση ενός μπρεβέ μπορούν να την κάνουν όλοι (αρκεί φυσικά και να μπορούν...). Τα μπρεβέ διοργανώνονται από τον εκάστοτε διοργανωτή, υπό την αιγίδα του 'μπαμπά'.
      Πχ. χαλκίδα (διοργανωτής Βολιώτης) Θήβα (διοργανωτής ο τοπικός σύλογος των ορειβατών κλπ)
      Αλλά πάλι μπορεί να κάνω και λάθος.... ο 'νονός' που είναι ο 'νονός'....;;

      εξάλλου και ο Εκτωρας αναφέρθηκε τελευταία, σε κάτι σχετικό στο cyclist, αν κατάλαβα καλά βεβαίως.......

      Διαγραφή
    4. Σωστά τα λέτε (και οι τρεις!)
      Ο Christos μιλάει για σχεδιασμό brevet: Το σχεδιάζεις, κανονίζεις την υποστήριξη (φαγητά, control κλπ.), και υπό την αιγίδα του Χάρη, μπαίνει στο πρόγραμμα. Λάβετε υπόψη ότι το πρόγραμμα του 2013 είναι ήδη υπό σκέψη/σχεδιασμό (φαντάζομαι ότι ο Έκτωρας θα μπορεί να μας πει περισσότερα). Φιλόδοξο ίσως, αλλά εφικτό! Ας το κρατήσουμε στα υπόψη!

      Σχετικά με το brevet της Αττικής, έκανα ήδη μια καλή συζήτηση με το Χάρη χθες (είπαμε: Ble - Ανάβυσσο ήμασταν οι δυο μας μπροστά ;-)) και έχω συγκεκριμένα νέα. Θα τα πούμε από κοντά...

      Διαγραφή
    5. .... Χρήστο, με βρίσκεις απόλυτα σύμφωνο με τα γραφόμενα σου για βόλτες και εξορμήσεις σε μέρη που μας αρέσουν και μπορούν οι φίλοι μας (παλιοί και νέοι), να ποδηλατήσουν μαζί μας ... άλλωστε λίγο πολύ το είχαμε συζητήσει
      στο bevet στην επιστροφή μας προς Ελευσίνα

      αγωνιστικές προθέσεις δεν υπάρχουν, αν όμως ακολουθήσουν και άλλοι μπλέδες ακολουθώ και γω ...

      άσχετο .... ας μου πει κάποιος αν θεωρούμαι μέλος των ble και ποιά είναι όλα τα μέλη ιδρυτικά και μη ?!?!?!

      Διαγραφή
    6. Παύλε: Αυτή τη στιγμή υπάρχουν μόνο ιδρυτικά μέλη και αυτά είναι 20. (Όσο απαιτούνται κατ' ελάχιστον, για την ίδρυση. Προφανώς, αν ήσουν ένα από αυτά θα το ήξερες :-)). Η εγγραφή νέων μελών θα αρχίσει άμεσα, και εννοείται ότι θα είσαι (αφού το επιθυμείς) από τους πρώτους!

      Θα δώσω περισσότερες λεπτομέρειες σε λίγες μέρες. Παρακαλώ για λίγη υπομονή!

      Διαγραφή
    7. Ναι Φραγκίσκο ομορφάντρα μου brevet το 2013 με την υπογραφή των μπλε (υπό την αιγίδα μπλα μπλα). Στην αγαπημένη διαδρομή του Περικλή.... άνοιξη και όλα ανθισμένα!!!!
      Ναι Παύλο λεβέντη μου να 'ρθεις και να εσύ κανένα Πεποαγώνα να πάρεις κανένα σωβρ@!!#... εεε... μπαρδόν, να σημετάσχεις εναρέτως ήθελα να πω...
      Ναι Ιωάννη ένδοξε πάροχε, ο χαρακτήρας αυτός και η καλή ψυχή μας θα τα κάνει όλα αυτά πράξη.
      Η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει. Ζήτω το έθνος.

      Διαγραφή
  3. Αγαπητοί φίλοι,

    όπως είχα γράψει καποτε το Ble CC άν και από σεμνότητα θέλει να ονομάζεται τουριστική λέσχη έχει χαρακτήρα περισσότερο αθλητικό παρά περιηγητικό.

    Και για να εξηγούμαι:

    Στην Γαλατία υπάρχει σαφής διάκριση μεταξύ cyclosportif - χαρακτηρισμός που ενέχει την έννοια του ερασιτεχνικού αν μή τι άλλο αθλητισμού - και cyclotourist που είναι περισσότερο περιηγητικού χαρακτήρα.

    Πιστεύω πως η προπονησούλα που κάνουμε διαφέρει αρκετά από ποδηλασία με στάση για ψήσιμο λουκάνικων και πικ νικ με camembert στα Βόσγια οπότε ο χαραχτηρισμός που αποδίδω στους Μπλέδες είναι cyclosportif.

    Το πρόβλημα είναι πως αρκετές φορές τα clubs cyclosport παρεκλίνουν του αρχικού τους στόχου αφού αναλώνονται σε άκρως ανταγωνιστικές διαδικασίες που καταλήγουν σε ένα είδος ανούσιας υπεροψίας (γαλλιστί frime) η οποία είναι καταστροφική για το πνεύμα κάθε veloclub.

    Προσωπικά είμαι πολύ χαρούμενος που πρίν από ενάμιση χρόνο συνάντησα τους Μπλέδες και εντάχθηκα στην ομάδα τους γιατί πάνω απ'ολα είναι καλά παιδιά μέ ένα κλίμα μη (ή θεμιτά ελαφρώς) ανταγωνιστικό. Αυτό το κλίμα είναι η προστιθέμενη αξία του Ομίλου κι αυτό πρέπει με κάθε θυσία να διατηρηθεί.

    Αυτή είναι και η ταπεινή αποψη του σπονσωρος.

    Φιλιά πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Γιάννης το κάλυψε πλήρως το θέμα. Το ζήτημα "cyclo-tourism" vs. "cyclo-sportif" μας απασχόλησε αρκετά κατά την ίδρυση. Ο λόγος που προτιμήθηκε το πρώτο είναι ακριβώς αυτός που περιγράφει ο Γιάννης (σεμνότητα και διατήρηση "χαρακτήρα").

      Διαγραφή
  4. Μια και τα έχω φορτώσει στον κόκορα σήμερα συνεχίζω....
    Σκεφτόμουν και μια καθιερωμένη ετήσια βόλτα αφιερωμένη στις κυρίες....
    Με ρυθμό της αρεσκείας τους, λίγα χλμ. και πικ νικ προσφορά του κλαμπ σε ειδιλιακή τοποθεσία...
    Μια συμβολή του μπλε σαικλινγκ κλαμπ προς το γυναικείο φύλο.
    Τις βγάζω στη φόρα (τις ιδέες) για να τις 'πατεντάρω'... μη μας τις κλέψει κανείς!
    Α... και κανένα κοψίδι ride να κάνουμε... όλο περνάμε έξω από ταβέρνες και ποτέ δε σταματάμε...
    κι έχω κι άλλα....
    αλλά λίγη υπομονή που λέει κι ο αρμόδιος....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ Χρήστο,

      Σε ότι αφορά την πρώτη πρόταση είναι πραγματικά συγκινητικό να αντιλαμβάνεσαι πως στην ζωή αυτή υπάρχουν ακόμη ιδεολόγοι!!!!!

      Σε ότι αφορά την etape des grillades είναι πολύ πολύ ενδιαφέρουσα. Προτείνεται η διαδρομή

      Μπλέ - Βλάχικά - Καλύβια - Πλατεία Νέας Πεντέλης - Σταματα - Τελεφερικ (μέσω λεωφόρου Καραμανλή) - Χασιά (όπου και κατάθεση των όπλων) μετά τρελλης οινοποσίας. Κάθοδος ελεύθερη ή υποβασταζομένη εις Μπλέ και τέλος διαδρομής.

      Για να δούμε εαν υπάρχουν θιασώτες....

      Διαγραφή
    2. Μέσα!!
      Είσαι σίγουρος όμως ότι θα μπορούμε να σηκώσουμε τα πιρούνια..... σαν πολύ δύσκολο μας το 'βγαλες το εταπ...

      Διαγραφή
    3. Τα πιρουνια μια χαρα θα σηκωθουν... εμεις δεν θα μπορουμε να σηκωθουμε μετα απο τα κοψιδια!!!

      ολες οι ιδεες σας μου αρεσουν! ΝΑΙ σε ολα!!!

      Διαγραφή
    4. Μπράβο βρε Χρήστο πολύ ωραία η ιδέα σου για τις κυρίες

      Διαγραφή
    5. Κανενας προχωρημενος για kopsidi ride το Σάββατο?

      http://www.mapmyride.com/routes/view/69461234/?open_ive_done=1&new_route=1

      Εχει λίγο κινηση αλλα τι να κανουμε...

      Διαγραφή
    6. Είμαι μέσα σε όλα ότι θέλετε αρκεί να μαζευτούμε. Θα έχει πολύ καλή μέρα αλλά στα βουνά θα κάνει πολύ κρύο. Είναι και 140... ρε συ Γιάννη που τα βρίσκεις.
      Δεν πειράζει όμως θα βάλουμε σως....

      Διαγραφή
  5. αυτό με τα .....κοψίδια με συγκίνησε........

    Σπουδαίες οι θέσεις και οι απόψεις.....
    Για όλα αυτά που μπορούμε να ονειρευόμαστε, να γράφουμε....και μετά να υλοποιούμε....είμαστε ξεχωριστοί...... και είμαστε οι ble.......

    Για όλα αυτά η ομάδα έχει αποκτήσει ξεχωριστή θέση στις καρδιές όλων μας.....

    Θέτω στόχο τα 50 Μέλη....σύντομα....
    Μπαμπα, γιε και νονέ.....κανονήστε...ο στόχος ανεπίσημα ετέθει...

    Συναδελφάκι Σπόνσωρ μου έλειψες.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καλημέρα φίλοι μου.
    Καταρχήν λόγω εισαγωγής πολύ προσφιλούς μου προσώπου στο νοσοκομείο (όπου περνάω αρκετό από τον χρόνο μου) απέχω από τις τελευταίες δραστηριότητές σας.
    Η ανάγνωση των θεμάτων και των σχολίων σας επιβεβαιώνει την επιλογή μου να ακολουθώ την παρέα σας (όσο είναι δυνατόν) στις προπονητικές σας εξορμήσεις. Με χαρά διαπιστώνω ότι, με αφορμή την κοινή σας αγάπη για το ποδήλατο, εξωτερικεύονται σκέψεις και εκφράζονται απόψεις (με λίγα λόγια επικοινωνούμε), πράγματα απολύτως απαραίτητα στο γκρίζο τοπίο της καθημερινής μας ζωής (είναι στιγμές που πιάνω τον εαυτό μου να γελάω με τα σχόλια φίλων).
    Όσον αφορά τον χαρακτηρισμό του club, προσωπικά πιστεύω ότι δεν έχει και μεγάλη σημασία, αφού δεν απαγορεύεται σε ένα cyclo-sportif club ενίοτε να καταναλώνει και κανένα κοψίδι (καθαρά για λόγους αποκατάστασης!!!).
    Εκείνο που θα είχε για μένα σημασία (όσο μου επιτρέπεται η διατύπωση της γνώμης μου, αφού προς το παρόν είμαι απλά ένας φίλος των ble), είναι η με κάθε τρόπο διαφύλαξη του υπέροχου κλίματος που έχει δημιουργηθεί, για το οποίο όμως είμαι πεπεισμένος ότι τα ιδρυτικά μέλη του club ως άξιοι θεματοφύλακες θα το διατηρήσουν.
    Θα επιθυμούσα διακαώς από "εντός ζώνης" που είμαι τώρα να γίνω "εντός σχεδίου" και στο πρώτο άνοιγμα για νέα μέλη που θα κάνεται, να είμαι και εγώ στα πλάνα σας.
    Παρακολουθώ τις δραστηριότητές σας και με την πρώτη ευκαιρία θα τα ξαναπούμε από κοντά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Λαμβάνων έναυσμα εκ του υστάτου σχολίου του συμπαθεστάτου στρατιωτικού Αλεξίου επιθυμώ όπως εξάρω το γλαφυρόν και άρτιον της γραφής ορισμένων εκ των κυανών, εις σημείον τέτοιον που θα επιτυγχάνετο ευκόλως φιλολογική συζήτησις επί της παραλιακής λεωφόρου εν ώρα προπονήσεως.

    Περίτρανος απόδειξις του "νους υγιής εν σώματι υγιεί".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αγαπημένοι μου φίλοι, συναγωνιστές και συμποδηλάτες.

    Σας παρακολουθώ στενά και βλέπω με χαρά μου με πόση στοργή και αγάπη μιλάτε για το Club.
    Δυστυχώς ή πολή (χαζο)δουλειά δεν μου επιτρέπει να είμαι πιο ενεργός στο blog αν και οι απόψεις μου συμπιπτουν απόλυτα με τους περισσότερους.

    @TriAlex Ευχομαι γρήγορα περαστικά για τον άνθρωπό σου.

    Πάντα δικός σας
    Τάσος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. αφού το παρόν θέμα πήρε τέτοιο προσανατολισμό... ας καταθέσω και εγώ μια πρόταση:
    Εφόσον ο κύριος σκοπός της παρέας είναι και η προώθηση των μεγάλων αποστάσεων (brevet ή ότι άλλο)... καλό θα ήταν να συνεχίσουμε το "ψηστήρι" που ήδη έχω ξεκινήσει (δουλεύω υπόγεια και υποχθόνια...χεχε...) για προσέλκυση "νέων" στις "χαρές" των μεγάλων αποστάσεων (βλέπε ΤΚΑΝΤ κλπ κλπ).
    Κοινώς, να μην πονάει μόνο ο δικός μας κ*λος αλλά και άλλων.... χεχεχε.

    Όταν με το καλό φτιάξει ο καιρός, θα πρέπει να διοργανώσουμε κανα δυο μεγάλες (αλλά με ΑΛΛΟ ρυθμό) βολτονήσεις, ώστε να έρθουν ΝΑ ΔΟΚΙΜΑΣΟΥΝ ΤΗΝ ΓΛΥΚΑ ποδηλάτες που βλέπουν carbon κούρσες και τρομάζουν.....
    Έχω μερικούς τέτοιους ....σε χαμηλή φωτιά.....

    Για το άλλο, για την βόλτα με τα κοψίδια.... δηλώνω "ήδη προπονημένος"..... Με το τάντεμ έχουμε πάει Καλύβια.... και γυρίσαμε.... (πεθάναμε.... πολύ φαί....). Αξίζει να δοκιμάσουμε κάτι αντίστοιχο.... στα πλαίσια ΕΙΔΙΚΗΣ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗΣ....χεχεχε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όταν λες με ΑΛΛΟ ρυθμό τι εννοείς μεσιέ Πετράν?
      Όσοι τελικά τη γλυτώσαμε στη Νεμέα και δεν αφήσαμε κανά γόνατο ως σουβενίρ, να το αφήσουμε στην επικείμενη βόλτα?

      Διαγραφή
  10. Αγαπητέ εν Χριστώ Ιωάννη, μου επιτρέπεις να συμπληρώσω...
    "νους υγιής εν σώματι υγιεί"
    Anima Sana In Corpore Sano (ASICS)
    Τυχαίο? δεν νομίζω!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να και κάτι που έμαθα σήμερα (ότι τα παπούτσια έχουν πάρει το όνομά τους από αυτό - το επαλήθευσα και από το wikipedia). Εύγε TriAlex!

      Διαγραφή
    2. Έχει δικιο ο Λιακοπουλος, όλα απο τους Έλληνες !!!!

      Διαγραφή
  11. Αφήστε τα ρητά και προτινετε κάτι καλο για αύριο.

    Το τρακοσαρι πλησιάζει επικίνδυνα ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΑΛΛΟΣ ρυθμός, εννοώ ΧΑΛΑΡΟΣ κάργα brevetάδικος ρυθμός που θα μπορούν να ακολουθήσουν ποδηλάτες σαν τον ΤΚΑΝΤ (γράφουν πολλά πολλά χλμ, αλλά με πχ τρεκκιν ποδήλατα και με χαλαρό ρυθμό).
    Είπαμε πάμε για ψήσιμο σε χαμηλή φωτιά, όχι για καρβούνιασμα.
    Να προσελκύσουμε κόσμο πάμε, αλλιώς μένουμε στα αυγά μας και γινόμαστε ΜΟΝΟΙ μας τούμπανα....

    Για αύριο, απλό κλασσικό ΠΡΩΙΝΟ Σούνιο .... (πχ εκκίνηση 8.00 από ΜΠΛΕ) ΜΕ ΣΟΥΠΕΡ ΣΤΑΘΕΡΟ ΡΥΘΜΟ (νομίζω κάτι τέτοιο θα χρειαστούμε στο 300αρι).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Για το Σαββάτο μαύρος.
    Για την Κυριακή έχω 'ψηθεί' επικίνδυνα για το Μαρκόπουλο...
    Κάτι μου λέει ότι θα έχει πολύ μπλε φανέλα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Έχω πει και θα το ξαναπώ πως αν μπορώ να βοηθήσω σε κάτι αυτό το φιλόξενο κλαμπ πολύ ευχαρίστως.
    Αυθαίρετα θα πω πως μπορώ για παράδειγμα, να γίνω συνδετικός κρίκος με τον Σερ Χάρη Πλέγα σε ότι αφορά θέματα των Μπρεβέ. Δουλεύω αρκετά κοντά στο μαγαζί του και μπορώ να εξυπηρετήσω κάποιες ανάγκες μας. Βέβαια πρέπει να υπάρχει και η σύμφωνη γνώμη του ΧΠ για να γίνει αυτό...οπότε το κουβεντιάζουμε κάποια στιγμή...
    Όσο για το αν επιθυμώ κι εγώ να γίνω επίσημα μέλος...ούτε κουβέντα.

    Κατά τ άλλα το 300άρι πλησιάζει(όπως είπε κι ο Περικλής) και πρέπει να ετοιμαζόμαστε.

    Σε ότι με αφορά, θα αλλάξω λίγο το στυλάκι μου και θα προσπαθήσω να εφαρμόσω ένα πιο απλωτό και ήπιο πρόγραμμα προπόνησης με σκοπό να προστατέψω το γόνατό μου.
    Οπότε αν αποφασίσετε προπονήσεις με πολλά υψομετρικά, δύναμη, ή προπονήσεις με υψηλές μέσες ταχύτητες θα μου επιτρέψετε ή να μην ακολουθώ ή να μένω πίσω.
    Δυστυχώς δεν είμαστε πια 20άρηδες και οι τραυματισμοί δεν περνάνε σε 3-4 μέρες... Οπότε προσέχουμε για να έχουμε.
    Έχω ενθουσιαστεί κι εγώ, και με την παρέα και με την ποδηλασία. Για να συνεχίζω όμως να έχω/κάνω και τα 2, πρέπει να ρίξω λίγο στροφές στη μηχανή και να ανεβάσω περιστροφές στο cadence!

    Τα λέμε αύριο με το καλό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @DimZaf: Είναι πολύ βολικό που είσαι κοντά στο μαγαζί του Χάρη. Θα σε "εκμεταλλευτούμε" για κάρτες κ.ά.! (Πίστεψε με, ο Χάρης δεν θα έχει καμία αντίρρηση γι' αυτό!)

      Διαγραφή