Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2014

Brevet Νεμέας και πρόγραμμα Κυριακής

Έφτασε λοιπόν η ώρα για το 1ο Brevet της χρονιάς.

Σάββατο 25/01

Ελευσίνα-Νεμέα-Ελευσίνα.
Το ραντεβού μας θα είναι στην εκκίνηση.
Η διαδρομή των 200 χιλιομέτρων είναι σχετικά εύκολη από πλευράς υψομετρικών, ξεκινάει με μία μικρή ανάβαση από την Ελευσίνα προς τη Μάνδρα, και σκαρφαλώνει μέχρι το Μελετάκι.

Ακολουθούν μπόλικα χλμ με ευθείες και μικρά ανηφοράκια τα οποία αν δεν προσέξετε θα σας απορροφήσουν δυνάμεις τις οποίες πιθανότατα θα χρειαστείτε στην επιστροφή.
Αφού φτάσετε στην Αρχαία Κόρινθο θα έχετε λίγα ''ήπια'' υψομετρικά μπροστά σας, λίγο κατηφόρα και τελικά μία ακόμα μικρή ανάβαση μέχρι το κοντρόλ της Νεμέας. 

Κατά την αναχώρησή σας να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί στο δρόμο μιας κι εκτός από σχάρες ομβρίων, λακούβες, απότομες στροφές και κατηφόρα, έχει και μπόλικες υγρασίες ... στοιχεία τα οποία ''συνωμοτούν'' για να απολέσετε την πρόσφυση με τα γνωστά επακόλουθα...

Μόλις με το καλό ξαναπιάσετε το (μηδενικό) υψόμετρο της παραλίας σας μένουν καμιά 70ριά χλμ τα οποία συμφέρει να τα κάνετε γκρουπαρισμένοι, μιας και ο νόμος του Μέρφυ λέει ότι πάντα φυσάει κόντρα.

Μετά από 180 συνολικά χλμ στο περίπου, η Κακιά Σκάλα θα είναι το κερασάκι στην τούρτα. Μασάνε όμως τα κομάντα? - Όχι! Ξεπεράστε τη, σφραγίστε την κάρτα σας ξανά στην Ελευσίνα και ''χτυπήστε'' ένα λουκούλιο γεύμα αποκατάστασης!
Καλό δρόμο και πάντα με ασφάλεια!

Ο καιρός αναμένεται βροχερός σύμφωνα με όλα τα μετεωρολογικά μοντέλα.
Άρα, αδιάβροχο, καλύματα παπουτσιών, φτερά, και λοιπά αξεσουάρ είναι καλό (έως απαραίτητο) να υπάρχουν.

Παρακάτω είναι το link της διαδρομής από το περσινό brevet. Μπορώ με ευκολία να σας διαβεβαιώσω ότι και φέτος θα είναι η ίδια διαδρομή.



***Όσοι δεν πάνε στο brevet μπορούν να συναντηθούν στις 08.30 στο Ble (αν δεν βρέχει) με προορισμό την Ανάβυσσο.



Κυριακή 26/01
Ο καιρός αναμένεται για ακόμη μία μέρα βροχερός.
Να ξαναδώσουμε ένα ραντεβού (αυτή τη φορά) στις 09.00 στο Ble με κατεύθυνση Σαρωνίδα.




54 σχόλια:

  1. Κάρτα έχω.
    Η λογική λέει κάτσε σπίτι και κάνε κανά ΜΤΒ. - Που να τρέχεις τώρα στους Ελληνικούς κωλόδρομους με βροχή για 200χλμ?
    Τελικά η βροχή είναι σίγουρη ή η ΕΜΥ θα μας σκίσει πάλι?
    Απ την άλλη γουστάρω brevetοκαταστάσεις...
    Τι να κάνω τελικά γιατρέ μου?

    Το βρήκα!
    Θα δώσω στο εαυτό μου μία μικρή παράταση και θα αποφασίσω το βράδυ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ο γιατρος λεει να ερθεις και να αφησεις τα σοτα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Να'ρθουμε ρε χρηστάρα αλλά άμα είναι να μας βγάλει τον αδόξαστο!!!!!
    Τέλος πάντων κ'εγώ με τον zaf είμαι και θα αποφασίσω το βράδυ αλλά θα με παρακινήσει πολύ και η γνώμη σας γι'αυτό γράψτε όλοι που έχεται αποφασίσει να κατέβεται.
    Εντωμεταξή η βροχή ξεκινάει στης 8:00 το βράδυ και θα βρέχει μέχρι της 2:00 το πρωϊ, έτσι λένε όλες οι προγνώσεις και αύριο θα παίξει ήλιος και βροχή.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. κάρτα πήρα (... έφτυσα αίμα για να την πάρω...!!!),
    είναι το 1ο της χρονιάς,
    σε λίγο θα πέφτει 2πλή παντόφλα και μάλλον δύσκολα θα κάνω άλλα,
    σίγουρα θα έχει καλή παρέα στην εκκίνηση,
    μάλλον θα ξεκινήσουμε χωρίς βροχή,

    ... όλα αυτά μου λένε "έλα μέχρι την εκκίνηση, κόψε διαθέσεις και καιρό και κέφια κλπ και βλέπουμε..."

    ε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν είναι αυτό που φαντάζομαι τότε χαλάλι η διπλή παντόφλα Πέτρο.

      Διαγραφή
  5. Λοιπόν, μετά από μελέτη όλων των προβλέψεων και δεδομένου ότι πλέον απέχουμε μόλις 24 ώρες από το brevet, οι εκτιμήσεις μου είναι οι εξής:
    1. Όποιος κατέβει πρέπει να είναι αποφασισμένος να βραχεί μάλλον αρκετά (το πόσο αρκετά παίζει), καθότι ακόμα και να έχει καλό καιρό τουλάχιστον από τον ουρανό, σε μεγάλα διαστήματα, όλες οι προγνώσεις συμφωνούν ότι από κόρινθο και πάνω θα βρέχει.
    2. Άσχετα με το πόση ώρα θα βρέχει από πάνω, το σίγουρο είναι ότι η βροχή από κάτω (από το δρόμο δηλαδή και με λάσπη), θα είναι πολύ περισσότερη. ΄Αρα το έργο για κάποιον που δεν έχει φτερά θα είναι ακόμα δυσκολότερο.
    3. Οι δρόμοι θα είναι σε μεγάλο βαθμό βρεγμένοι, άρα επικίνδυνοι, με έμφαση στην κατάβαση από Μελετάκι και από Νεμέα. Στη δεύτερη, ο δρόμος είναι επικίνδυνος σε ορισμένα σημεία και χωρίς να βρέξει, πόσο μάλλον τώρα που θα είναι παντού βρεγμένος, καθότι στα ορεινά της Νεμέας δείχνει την μεγαλύτερη σε διάρκεια βροχόπτωση.
    4. Επειδή θα έχει βροχή και γλυστερούς δρόμους, ξεχάστε τους ρυθμούς που ξέρατε, άρα είναι πιθανόν να σας πιάσει νύχτα και χωρίς να πάθετε κάποια ζημιά. Άρα, είναι απαραίτητα τα φώτα και το ανακλαστικό γιλέκο.
    Για όλους τους τους παραπάνω λόγους, σύν ότι από την τετάρτη είμαι κρυωμένος (λίγο αλλά όχι για να βγώ και να βραχώ και να μείνω βρεγμένος για αρκετή ώρα), πλην εξαιρετικού απροόπτου (95%), δεν θα κατέβω αύριο.
    Τώρα για εντός έδρας το σάββατο ο καιρός όπως και την κυριακή, προβλέπεται αρκετά στεγνός (δεν είμαι απόλυτος), αλλά το σάββατο θα φυσάει μάλλον αρκετά σε αντίθεση με την κυριακή που ο αέρας θα είναι λιγότερος (αλλά αυτό δεν είναι τόσο σημαντικό).
    Εν κατακλείδει θα δραστηριοποιηθώ ποδηλατικά ΕΝΤΟΣ των τοιχών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Οσο ζω,ελπιζω να αλλαξει κατι οποτε θα αναμενω μεχρι τις πολυ πρωτες πρωινες ωρες.Ξενερωνω απιστευτα με τον καιρο αλλα δε θελω με τιποτα να φαω ολη τη λασπουρια που φαγαμε και στην Κορινθο (το χαλια κομματι του Αγιου Βασιλειου θα ειναι εκει) και δε θελω να ειμαι με την ταυτοτητα στο στομα με γλυστρες κτλ.

    Ειδομεν....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Θα επαναλάβω αυτό που σας είπε και ο Vagtas την Τετάρτη:

    - Το Σάββατο έχετε brevet! Φυσικά και θα πάτε, φυσικά και θα περάσετε καλά!
    - Εννοείται ότι θα είστε προσεκτικοί στο δρόμο, με την πρόσφυση.
    - Ότι βρέχει, θα το προσέξετε τα πρώτα 5 λεπτά. Μετά, θα το αγνοήσετε και θα περάσετε super. Έτσι κάνουν οι μπρεβετάδες! Και σας θυμίζω το Rule #9 (velominati)!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Σίγουρη βροχή σημαίνει σίγουρη απουσία για μένα...Κρίμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Εγώ συμφωνώ με το Φραγκίσκο!
    Και θα πάω και θα προσέχω και θα περάσω καλά και κατά 99,9% θα... βραχώ! (εξάλλου μου ξανασυνεβη στο ίδιο σχεδόν μέρος πριν δυο μήνες...)
    Με όσους τελικά το αποφασίσουν, θα τα πούμε το πρωί στην Ελευσινα κατά τις 7.15 :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Άντε ελάτε! Πάρτε το απόφαση
    (να με βοηθήσετε και στον προσανατολισμο που δεν είναι το δυνατό μου σημείο...:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Θα παω,και αν πεσουμε σε καταιγιδα ο προαστιακος διπλα ειναι.
    Δεν χασουμε το τροπαιο ουτε ντροπη ειναι.
    Καλα χιλιομετρα να εχουμε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Πρώτα ο Θεός, θα πάω.
    Οι δύο ρόδες μας φέρνουν κοντά στη φύση, και η βρώμα από τα λασπόνερα είναι μέρος του φυσικού περιβάλλοντος της κομψής μηχανής που ονομάζεται "ποδήλατο δρόμου".
    Μειώστε την πίεση στα ελαστικά, φορέστε ό,τι βρόχινο εξοπλισμό διαθέτετε, όχι απαραίτητα τον πιο ζεστό, θυμηθείτε να φρενάρετε από πέρυσι, πατάτες μόνο στην ισιάδα και την ανηφόρα, στρίβετε όρθιοι, και τη ανταμοιβή θα έρθει στην επιστροφή. Με την βόηθεια του Θεού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. συνδεδεμένος με το προφίλ της κόρης..
      όπως και ο Pit, η βροχή μου τα χαλάει.

      Διαγραφή
  14. Εγώ 100% εκτός. Σας εύχομαι να πάτε και να γυρίσετε ασφαλείς και με χαμόγελο στο στόμα.
    Για να πάρετε όμως τα μέτρα σας, γιατί η πρόβλεψη είναι καλύτερη της θεραπείας, σας αντιγράφω το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού που εξέδωσε η ΕΜΥ το πρωί.

    ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗΣ ΚΑΙΡΟΥ

    ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗ ΘΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΒΡΑΔΙΝΕΣ ΩΡΕΣ ΣΗΜΕΡΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ (24-01-2014) ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΔΥΤΙΚΑ ΜΕ ΚΥΡΙΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΙΣ ΙΣΧΥΡΕΣ ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΕΙΣ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΟΡΕΙΝΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΗΜΙΟΡΕΙΝΑ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΒΟΡΕΙΑΣ ΧΩΡΑΣ.

    ΠΙΟ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ:

    1. ΣΗΜΕΡΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ (24-01-2014) ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΙΣΧΥΡΕΣ ΠΡΟΒΛΕΠΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΒΡΑΔΙΝΕΣ ΩΡΕΣ ΣΤΟ ΙΟΝΙΟ, ΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ, ΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ ΚΑΙ ΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ. ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΝΥΧΤΑΣ ΤΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΘΑ ΕΠΕΚΤΑΘΟΥΝ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΧΩΡΑ. ΧΙΟΝΙΑ ΘΑ ΠΕΣΟΥΝ ΣΤΑ ΟΡΕΙΝΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΕ ΗΜΙΟΡΕΙΝΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ.ΟΙ ΑΝΕΜΟΙ ΘΑ ΠΝΕΟΥΝ ΑΠΟ ΝΟΤΙΕΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ 7 ΜΕ 8 ΜΠΟΦΟΡ.

    2. ΑΥΡΙΟ ΣΑΒΒΑΤΟ (25-01-2014) ΙΣΧΥΡΕΣ ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΘΑ ΕΚΔΗΛΩΘΟΥΝ ΚΑΤΑ ΔΙΑΣΤΗΜΑΤΑ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΣΤΟ ΙΟΝΙΟ, ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΝΗΣΙΩΤΙΚΗ ΧΩΡΑ. ΧΙΟΝΙΑ ΘΑ ΠΕΣΟΥΝ ΣΤΑ ΟΡΕΙΝΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΕ ΗΜΙΟΡΕΙΝΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ. ΟΙ ΑΝΕΜΟΙ ΘΑ ΠΝΕΟΥΝ ΝΟΤΙΟΙ ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 8 ΚΑΙ ΠΙΘΑΝΟΝ ΠΡΟΣΚΑΙΡΑ 9 ΜΠΟΦΟΡ.

    3. ΜΕΘΑΥΡΙΟ ΚΥΡΙΑΚΗ (26-01-2014) ΙΣΧΥΡΕΣ ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΘΑ ΕΚΔΗΛΩΘΟΥΝ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΚΥΡΙΩΣ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΚΑΙ ΝΟΤΙΑ ΧΩΡΑ. ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΕΙΣ ΠΡΟΣΚΑΙΡΑ ΙΣΧΥΡΕΣ ΘΑ ΣΗΜΕΙΩΘΟΥΝ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΟΡΕΙΝΑ, ΣΤΑ ΗΜΙΟΡΕΙΝΑ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΧΩΡΑΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΕ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΜΕ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΟ ΥΨΟΜΕΤΡΟ ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ. ΣΤΑΔΙΑΚΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΒΟΡΕΙΑ ΘΑ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΟΥΝ ΒΟΡΕΙΟΙ ΑΝΕΜΟΙ 7 ΜΕ 8 ΜΠΟΦΟΡ ΕΝΩ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΘΑ ΣΗΜΕΙΩΣΕΙ ΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΑΙΣΘΗΤΗ ΣΤΑ ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΚΑΙ ΒΟΡΕΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Θα κατέβω Ελευσίνα σε βρόχινη έκδοση και βλέποντας και κάνοντας....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Εχω ξενερώσει αφάνταστα,είχα τρελή όρεξη για να γράψω χιλιόμετρα αλλά μετά τις προβλέψεις αποφάσησα να απέχω.
    Αυτό που μου τη δίνει πολύ δεν είναι τόσο η βροχή αλλά ότι θα είμαι στην τσίτα συνέχεια και δεν το απολαμβάνω,είναι ταλαιπωρία.
    Γι'αυτό μάλλον θα βγώ το πρωϊ στο μπλέ για μια σαρωνίδα να έρθω στα ίσια μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Τελικά πόσοι μαζευόμαστε?
    Ο Κλέους τι λέει?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Εμένα τελικά προ 2 ωρών περίπου επιβεβαιώθηκε η αποχή μου.
    Λίγο το βρέξιμο, περισσότερο η ανασφάλεια στο Ελληνικό οδόστρωμα, και πολύ περισσότερο (τελικά) ένα εξαιρετικά βαθύ κόψιμο που κατάφερα στον αριστερό αντίχειρα με ένα ξυράφι. (Μιλάμε για πολύ αίμα - κάτι σε ταινία τρόμου).

    Όλα τα παραπάνω τελικά συνηγορούν στο να μην εμφανιστώ αύριο το πρωί στην Ελευσίνα.
    Θα κάνω ένα 2ωρο ΜΤΒ στον Υμηττό (που είναι και σε απόσταση ασφαλείας σε περίπτωση που ανοίξει η πληγή) για να σβήσω την κάψα για χλμ.

    Εύχομαι να μη φάτε τελικά ούτε σταγόνα και να έχετε καλούς δρόμους!
    Καλή διασκέδαση!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Εγώ επειδή έχω ένα κρυολόγημα σε εξέλιξη, δεν θα βγώ ούτε αύριο παραλία. Προγραμματίζω όμως αν είμαι καλά την Κυριακή να κατέβω.
    Θα τα πούμε αύριο το απόγευμα προς βράδυ.
    ΚΑΛΟ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΗ ΔΡΟΜΟ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΝΕ ΑΥΡΙΟ ΝΕΜΕΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Tελικα φαγαμε ψιχαλα απο Μ.Πευκο εως Ελευσινα.
    Ηταν σουπερ σημερα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Μόλις ήθελα να ρωτήσω τί έγινε σήμερα!
    Μπράβο τελικά στους τολμηρούς που το κάνανε και τους έκανε τη χάρη ο καιρός και το απόλαυσαν.
    Για άλλη μια φορά όλες οι προγνώσεις πέσαν έξω,κατά τα άλλα κανείς το πρωϊ στο μπλέ μόνος ήμουνα άρα μάλλον θα πήγαν όλοι στο μπρεβέ,για αύριο δεν βλέπω να κατεβαίνει κανείς μιας και δίνει καταιγίδες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Βροχη βάλαμε και στις τσέπες ,αλλα το ευχαριστηθήκαμε ,πολλές απουσίες απο τους ble ...

    Θα τα πούμε στην πίτα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. δεν εκανε καμια χαρη ο καιρος :-) καταρακτωδης βροχη απο Νεμεα εως και Λεχαιο. ποτισαμε μια χαρα, αλλα το περμεναμε. Ολοι γυρισαμε σωοι. Ηταν ενα μπρεβε σε ... αλλες συνθηκες. Ευχαριστω τα παιδια, Πετρο, Λευτερη, Δημητρη, Ραφ και τους αλλους που δεν θυμαμαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Μαλλον αυτοι που εφυγαν αργοτερα την εφαγαν καλα στο κεφαλι!!
    Για εμενα ηταν το πιο μοναχικο μπρεβε που εχω κανει.205 km σολο πορεια. Σφραγισα λιγο πριν της 07:30 και εφυγα μονος Στο δρομο περασα καμια 20αρια ποδηλατες με σκοπο το πρωτο σβελτο γκρουπ που θα με πιασει να κολησω .Στο πηγαινε ειχε πολλα μποφορ κοντρα ,Νεμεα εως και Σουληναρι ο δρομος ηταν νοπος και καπου καπου λασπουρια.Τα km περναγαν πουθενα καπιο γκρουπακι.Αποτελεσμα εκανα σεφτε σε ολα τα κοντρολ,στην Ελευσινα χαθηκα,εφαγα 5 λεπτακια να βρω την παραλια.Φτανω στο τερμα δινω την καρτα τσουπ να και ο Παναγιωτης με ενα γκρουπ πισω του!!
    Αντε και του χρονου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Μπράβο παιδιά για την εμπειρία σας και που είστε όλοι καλά.
    Σήμερα δεν βγήκα λόγω του κρυολογήματος. Τώρα για αύριο ψήνομαι για τις 09.00 αλλά
    να δω τις προγνώσεις λίγο αργότερα. Αλλιώς πάλι προπονητήριο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Ευτυχώς πείρα αλλη μια απουσία! Μπράβο σε αυτούς που το τόλμησαν! Περικλή με ξαφνιάζεις αλλού σταματάς με βροχη και αλλού ξεκινάς βρεγμένος...?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Ήταν ένα από τα πιο γλυκά μπρεβετακάκια από τα λίγα που έχω κάνει. Η διαδρομή χωρίς συγκινήσεις, αλλά τα ιδιαίτερα στοιχεία του σημερινού το έκαναν ιδιαίτερο:
    Η βροχή από την είσοδο στη νεμέα ως την κινέτα (αν θυμάμαι καλά) κρατούσε καλά και μας έδωσε την αίσθηση της περιπέτειας, αφού πλατσουρήσαμε για τα καλά στα νερά και τη λάσπη. Σχεδόν όλοι φορούσαμε πάνω μας φτερά και πούπουλα, και τουλάχιστον εγώ τα εκτίμησα σήμερα.
    Η συνάντηση με τον παλιό μπρεβετοπατέρα στράτο, η βοήθειά του για να αλλάξω τη μπροστινή σαμπρέλα όταν σφηνώθηκε ένα κομματάκι γυαλί στο λάστιχο, από κάποια θραύσματα που βρίσκονταν λίγο πριν να ανηφορήσουμε προς χιλιομόδια. Στο ίδιο σημείο σταμάτησαν κι άλλοι με το ίδιο πρόβλημα. Χάρηκα την κουβέντα μας και τον ευχαριστώ για τη συντροφιά.
    Το δεύτερο μισό του μπρεβέ, αυτό με τον ευνοϊκό άνεμο, που μας χρωστούσε από το πρώτο, που μας κόντραρε σταθερά, είχα τη χαρά να οδηγήσω με τους παλιούς μου φίλους, τον παλιό κορμό των μπλέδων, που μαζί τους έκανα τα πρώτα σοβαρά χιλιόμετρα πάνω στο ποδήλατο. Ο αντιπρόεδρος εξακολουθεί να λέει πως θα με δείρει, πάντως.
    Σήμερα φάνηκε πως κάποιο κύριοι μεταξύ μας (δε θα πω ονόματα) έχουν δυναμώσει σημαντικά σε σχέση με αυτό που ήξερα γι'αυτόυς. Με γερά πατήματα και αντοχή. Συνέχεια μέσα στο γκρουπ, φρέσκοι.
    Ο μαν οφ δε ματς, όμως, ήταν αναμφίβολα ο ράφας. Συνοδηγός στην κεφαλή του τραίνου σε ρόλο ατμομηχανής, πιο δυνατός και στην κακιά σκάλα, και με την ευαισθησία να καθυστερήσει όσο χρειαζόταν για να φέρει στον τερματισμό όσα παιδιά έκοψαν ρυθμό στα τελευταία είκοσι χιλιόμετρα.
    Και στα επόμενα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Πράγματι ήταν μια πολυ ωραία εμπειρία και νομίζω κανείς απο τους συμμετέχοντες (με εξαίρεση το Γιάννη που είχε μηχανικό πρόβλημα και τελικά εγκατέλειψε) δεν το μετάνιωσε!
    Ο καιρός μας έκανε τη χάρη ως τις 12 το μεσημέρι που είχαμε καλύψει τα πρώτα 100 χλμ. Μετά φχαριστηθηκαμε βροχή! Το γκρουπ όμως ήταν δυνατό, ενωμένο και αποφασισμένο. Ετσι και περάσαμε καλα και τερματισαμε σχετικά γρήγορα.
    Ενα μεγάλο ευχαριστω σε όλη την ομάδα, τους Περικληδες, τον Κόσμο, τον Ραφα, το Σταύρο, τον Πέτρο, το Λευτέρη , το Γιάννη ( συγχωρεστε με εάν κάποιον ξεχναω) για την παρεα, τη βοηθεια και την καθοδήγηση στα δύσκολα σημεία (που ήταν αρκετά!)
    Για τους "οδηγούς" που τράβηξαν την ομάδα το μεγαλύτερο διάστημα τα είπε ο Κόσμο (αλλα δεν είπε οτι και αυτός τράβηξε για παρά πολυ ώρα)!
    Εντέλει, μια πολυ ωραία εμπειρία και το πρώτο μου "Ble" brevet!
    Thank you guys!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. μπράβο σε όλους!! αποκλείεται να περνάγατε καλύτερα στο σπίτι.
    αύριο λέω να βγω κανένα 2ωρακι, αλλά επειδή είναι όλα φλου τελευταία δεν δίνω ραντεβού, αν σας δω σας είδα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Πολλά μπράβο σε όλους!!!!

    Υγ: ενημερώστε για την πίτα, ώστε να προγραμματίσουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Το πρώτο πιο βρόχηνο μπρεβέ που έχω κάνει!! Το steamer fairing έκανε πολύ καλή δουλειά στην βροχή όπου δέ έβαλα αδιάβροχο στα πόδια και έμεινα στεγνός. Και εγώ οπως ο Αντώνης έφυγα 07:30 περίπου και το έκανα μόνος , μόνο τον γιατρό είχα παρέα για 20 χιλιόμετρα στην επισροφή μέχρι την κακιά σκάλα. Πολλά νερά, πολλά φρένα και αέρας οι εντυπώσεις μου σε αυτό το μπρεβέ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Δε μασαει η ομαδα λεμεεεεεεεεεεεεε!Η χρονια ξεκινησε οπως ακριβως εκλεισε στην Κορινθο αλλα με σαφως λιγοτερη λασπη και καλυτερο δρομο!Η παρεα εξαιρετικη,και καπου βρισκομασταν ολοι μαζι,καπου σπαγαμε και ξανα μανα!Ο μεγαλος ατυχος ο Γιαννης,με την πτωση ακριβως πισω μου και μετα με σπασμενο νυχι δυστυχως!

    ΥΓ)Ειδα σε καποιες φωτο στο φβ Ζουβελο και Γιατρο νομιζω...Μυστικη εκαναν αυτοι και δεν τους ειδαμε πουθενα????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Καλά δεν τρέξατε και λίγοι...μπράβο σας !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Οχι δε ήταν μυστική. Γιατρός (Chrisman), Zouve και υποφαινόμενος σφραγήσαμε αργά (μετά τις 08¨00. Ολα πήγαν καλά και περάσαμε πολύ ωραία.
    Προσωπικά πιο πολύ με ταλεπώρησε ο αέρας παρά η βροχή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Κι εσυ τεκνον Τασε!Μπραβο παιδια!Σημασια εχει οτι το βαλαμε κατω και το ξεκοκκαλισαμε! :))))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Ρε συ Τάσο, δεν είχατε γράψει τίποτα, δεν είχατε πεί τίποτα... κανείς δεν ήξερε τίποτα....
    Η αλήθεια είναι ότι είδα κάπου μια φωτό και με προβλημάτισε πολύ... "Είναι ο Τάσος, δεν είναι???"
    Ρε σεις, νίντζα-ΜΠΛΕ ποδηλάτες το παίξατε?
    Γιατί δεν είχατε ενημερώσει να πηγαίναμε παρέα όλοι μαζί?
    ΑΑααχχΧΧ...

    Όντως, στο πήγαινε ο αέρας ήταν ζόρι, αλλά η βροχή στην επιστροφή ήταν τα ίδια και χειρότερα.... Ούτε φτερά, ούτε πούπουλα δεν κάνουν κάτι ουσιαστικό. Πάλι χάλια έγινα από πάνω ως κάτω, πάλι το ποδήλατο πρέπει να μπει στο μούσκιο 1-2 μέρες....
    Και είχαμε από την μια τον Κλέους να μας πρίζει για τα παπαριασμένα πόδια του και από την άλλη τον Περι να μας λέει για αδιάβροχες κάλτσες.... Ουχαχαχαχα....χαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αποφασίστηκε τελευταία στιγμή.
      Ελπίζαμε ότι θα σας δούμε στο σφράγισμα αλλά λίγο το οτι εσείς σφραγίσατε νωρίς, λίγο το οτι αργήσαμε λιγάκι εμείς, δεν συναντηθήκαμε.
      Οπως και να έχει δεν θα ήθελα να επιβάλλω τον (αργό) ρυθμό μου σε περισσότερα από δύο άτομα. :-)

      Διαγραφή
    2. Ο Πέρι και οι Assos κάλτσες του...
      Κορυφαία ιστορία...!!!!

      Διαγραφή
    3. μπα μαπα το καρπουζι,τελικα αν βρεχει δεν σε ζωζει τιποτα.....

      Διαγραφή
    4. Συγχαρητήρια σε όλους τους τερματήσαντες. Ευχαριστώ όλη τη παρέα για τη συμπαράσταση. Από το 84 μέχρι τη Νεμέα με μετέφερε ο Φωτογράφος. Η λύση για την επιστροφή από Νεμέα δεν ήταν και τόσο εύκολη. Η οδηγάρα του λεωφορείου δεν σταμάτησε μάλλον για να μη λερώσει το όχημα, ο Φωτογράφος ήταν συνοδός δυο μπρεβετάδων που στόχο είχαν τερματισμό στο δωδεκάωρο, ο Τσίγκας ήταν φουλ σε υλικά, το ταξί κόστιζε ένα κατοσταρικάκι ίσα δυο τιμόνια απ'τον κινέζο δηλαδή. Κι' ενώ έψαχνα για λύση κατά μόνας, βρέθηκαν ακόμη δυο παλικάρια και μια κυρία με παρόμοια προβλήματα. Μας ανέλαβε ο Δημήτρης του καφέ-μπαρ στο κοντρόλ. Φορτώσαμε τα τέσσερα ποδήλατα στην καρότσα του σούπερ αγροτικού του, επιβιβαστήκαμε στο όχημα, και κατά τις τρισίμιση ήμασταν στον τερματισμό!! Ζωάρα δηλαδή. Ε, πως να μην αγαπάς τα μπρεβέ μετά!!

      Ωστόσο έχω μια απορία. Κάνα-δυο αυτοκινητάκια, ας πούμε ένα στο 50 και ένα στο 150, για να καλύπτουν τέτοιες περιπτώσεις, θα'ταν αντίθετα στους μπρεβετάδικους κανονισμούς?
      Όσο για μένα έχω κάνει λίστα για την επόμενη φορά:
      - όχι προγραμματισμένο ταξίδι μετά το μπρεβέ
      - δυο σαμπρέλες
      - νυχάκι ντεραγιέ
      - εξωλκέας αλυσίδας
      - quick link
      - συρματόσχοινο
      Προφανώς η λίστα μένει ανοιχτή, αν ήταν όλα προβλέψιμα, δεν θα'χε και πολύ ενδιαφέρον.

      Διαγραφή
    5. Γιάννη, κατ' αρχήν συγχαρητήρια γιατί από το χιούμορ της περιγραφής σου, καταλαβαίνω ότι έχεις πιάσει το νόημα (των brevet) 100%!

      Στην ερώτησή σου, νομίζω ότι είναι σίγουρα ενάντια στo πνεύμα των κανονισμών... Ίσως να μην είναι ενάντια στο "γράμμα".

      Όσον αφορά τη "λίστα" σου, να σου πω (χωρίς να θέλω να το "παίξω" έξυπνος) ότι έχω μέσα στο τσαντάκι μου, ΟΛΑ όσα αναφέρεις, ΠΑΝΤΑ (και μερικά ακόμα...) :-)

      Διαγραφή
    6. Ειναι τόσα πολλα που μπορούν να συμβούν ώστε να πάθεις την ζημιά που ειναι δύσκολο να τα προβλέψεις

      Βλέπε πτώση και σπάσιμο νυχιού (Γιαννης)

      Πτώση και σπάσιμο τροχού (Σπυρος)

      Άρα μαζι με ολα τα αλλα θέλει και αρκετή τύχη το τσαντακι !!

      Διαγραφή
    7. Συμφωνώ με Περικλή. Το τσαντάκι θέλει και τύχη.

      Ο Ράφα στο 600άρι πήγε να μείνει. Aπό τι? --Από χαλασμένο κολάρο παλουκόσελου. !!


      Εγώ πριν από μερικές βδομάδες ακινητοποιήθηκα. Από τι?
      Από σπασμένο pulley στο ντεραγιέ.

      Βράστα...

      Διαγραφή
  38. υπάρχει και άλλη λύση... σε ένα γκρουπάκι, που έχει αποφασιστεί ότι θα κινηθεί μαζί, μέχρι τον τερματισμό, το φορτίο μοιράζεται.
    πχ ένα κουβαλάει και ένα έξτρα ελαστικό, κάποιος κουβαλάει boot tyre μπαλώματα, ένας εξολκέα, άλλος συρματόσχοινα κλπ κλπ.
    Αφού πάμε που πάμε γκρουπάκι, δεν είναι κάτι σπουδαίο να οργανωνόμαστε κε των προτέρων με όλα τα απαραίτητα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Όπως σωστά περιγράφετε, υπάρχουν ζημιές που σηκώνουν επισκευή (όπως αυτή που έπαθε ο Γιάννης) και άρα το "τσαντάκι" δίνει λύση, άλλα υπάρχουν και άλλες (όπως αυτές που περιέγραψε ο Δημήτρης και ο σπασμένος τροχός του Σπύρου προχθές) οπου ότι και αν έχεις μαζί σου δεν επισκευαζονται επί τόπου.
    Για αυτές τις περιπτώσεις, εγώ θα συμφωνήσω με το Γιάννη και θα πω ότι ένα τουλάχιστον αυτοκίνητο ανάγκης χρειάζεται για να μαζέψει τους παθόντες από το σημείο που βρίσκονται και να τους αφήσει στο κοντινότερο τρένο, λεωφορείο ή οτιδήποτε άλλο.
    Το ίδιο αυτοκίνητο θα μπορεί να καλύψει και μια (απευκταία) περίπτωση τραυματισμού.
    Μακριά από μας όλα αυτά, άλλα η πρόληψη είναι καλύτερη από τη θεραπεία...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Μωρέ καλά έχω σκεφτεί εγώ να φτιάξω τρέίλερ και να τα πετάω όλα μέσα,και τον φίλων μου τα πράγματα,νταλικέρης σωστός!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. αγαπητοί μου φίλοι,
    όπως όλοι γνωρίζετε, βοήθεια εκτός των σημείων ελέγχου (controls) σε μπρεβέ των BRM δεν μπορεί να δοθεί. Δεν επιτρέπετε από τους κανονισμούς. Σε άλλου είδους διοργανώσεις μπορούν να γίνουν άλλου είδους πράγματα. Οχι όμως σε brevet.
    Βεβαίως και επιτρέπετε να υπάρχει service στο κοντρόλ (γενικό από τον διοργανωτή ή ατομικό για τον συμμετέχοντα). Αλλά αυτό είναι στη διακριτική ευχέρεια του διοργανωτή. Και για να σας πω και την άποψή μου δεν είναι πάντα εύκολο (είναι μάλλον πολύ δύσκολο).
    Οι περισσότεροι από εμάς γνωρίζουμε το τι τράβηξε ο αντιπρόεδρος μας στο περασμένο PBP, όταν του έσπασε ακτίνα ανάμεσα σε 2 κοντρόλ. Στο PBP υπήρχαν φουλ εξοπλισμένα service σε κάθε σημείο ελέγχου.
    Αλλά τι γίνεται εάν έχεις ζημιά ανάμεσά τους; Ρωτήστε τον αντιπρόεδρο να σας πει.
    Νομίζω ότι αυτό που μας χρειάζεται για να μην ρίχνουμε ευθύνες εκεί που δεν πρέπει, είναι να κατανοήσουμε (καλά και απόλυτα) τους κατά άλλα απλούς, κανονισμούς των brevets.
    Ετσι είναι σίγουρο ότι θα στενοχωρηθούμε όταν μας τύχει η αναποδιά, αλλά σε καμιά περίπτωση δεν θα πρέπει να ψάξουμε την αιτία μακρύτερα από εκεί που βρίσκεται..
    μερσί που λένε και οι Γάλλοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Με καλυψε ο Χρηστος ,ηθελα να γραψω πολλα αλλα ειναι αργα και ειμαι κουρασμενος...

    το να υπαρχει αυτοκινητο αναγκης σε ενα brevet περα απο οτι δεν το επιτρεπουν οι κανονες των brevet,περα απο οτι χανεται το νοημα της αυταρκειας και το πως θα νικησει το μυαλο τον πονο που δεχεται το κορμι σου απο την καταπονηση..

    θα ηταν ο καλυτερος συμμαχος για να εγκαταληψεις και χωρις μηχανικη βλαβη στην πρωτη δυσκολη ας πουμε ανηφορα

    και πιστεψε με οταν ανεβαινα τον Παρνασο στο brevet των Δελφων παρακαλαγα να περασει ο Κουκος με το αυτοκινητο για να με μαζεψει

    ευτυχως για την ικανοποιησει του Εγω μου (εκ των υστερων ) ο Σπυρος φανηκε οταν ειχε τελειωσει ο γολγοθας...

    brevet και ταλαιπωρια πανε μαζι και μονο αν το εχετε καλα στο μυαλο σας θα περνατε υπεροχα

    τελικα εγραψα πολλα!!!


    ΥΣ
    Περασαμε υπεροχα με junior και Ραφαιλακη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Εντάξει λοιπόν! Ευχαριστούμε για τις διευκρινήσεις και πάμε γερά για το επόμενο!
    Επειδή θα λειπω εξωτερικό, τα λέμε την Κυριακή!
    ΥΓ. Πράγματι περάσαμε εξαιρετικά το Σάββατο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. ...το να υπάρχει αυτοκίνητο ανάγκης....
    ''''θα ηταν ο καλυτερος συμμαχος για να εγκαταληψεις και χωρις μηχανικη βλαβη στην πρωτη δυσκολη ας πουμε ανηφορα '''

    Ο Περικλής τα είπε όλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτά να τα πεις σε κάτι (ΠΑΛΗΚΆΡΙΑ)που γράφουν στο cyclist και θέλουν πάνω στο ποδήλατο να τους βάλουν και τη μάνα τους να τους δίνει το αυγό τους!!!!!
      Ασθενοφόρα,αυτοκίνητα συνοδείας και τα ρέστα.
      Μήπως θέλετε και την πετρουλάκη να σας κάνει γιόγκα;
      Ρε ούστ απο'δώ.
      Σωστοί όλοι οι προλαλήσαντες!

      Διαγραφή