Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2011

Βραδινή Τετάρτης

Τώρα που ολοκληρώθηκε η "διαβούλευση" περί ρυθμού, ασφαλείας, κλπ.
Και με την προϋπόθεση ότι κάτι πρωινές ψιχάλες που είδα, δεν θα χοντρύνουν...
Στις 19:00 θα ξεκινήσουμε από το Ble και θα πάμε μέχρι την Ανάβυσσο.
Θα είμαστε ένα group, πειθαρχημένο και προσεκτικό.
Οι λιγότερο έμπειροι σε κίνηση σε group και οι λιγότερο έμπειροι στις συνήθειες της παρέας είναι ευπρόσδεκτοι. Θα αισθανθούν καλύτερα αν μείνουν προς το πίσω μέρος του group.
Μην ξεχνάμε:

  • Φώτα (σταθερά - όχι αναλάμποντα) και ανακλαστικά γιλέκα όλοι.
  • Σινιάλα προς τους πίσω στις λακούβες, στα εμπόδια, στο ορθοπέταλο, στις αλλαγές πορείας και σε οτιδήποτε ασυνήθιστο. 
  • Επιτρέπεται άνοιγμα ρυθμού (αν κάποιος το επιθυμεί) και σπάσιμο σε μικρότερα group (όχι όμως εγκατάλειψη κάποιου μόνου του), στην επιστροφή, από την ευθεία της Βάρκιζας μέχρι και τη Λίμνη Βουλιαγμένης. 
  • Ανασυγκρότηση (στην επιστροφή) στη Λίμνη Βουλιαγμένης για όλους.
Όσοι δεν έχουν διαβάσει θεωρία, να κάνουν μια καλή επανάληψη ;-) 

ΥΓ: Θα (προσπαθήσω να) φέρω μαζί μου δυο (2) μπλούζες. Του Γιάννη (Θεανό) και του Πέτρου (PIT). Πέτρο, μόνο η καλοκαιρινή σου είναι έτοιμη. Τη χειμωνιάτικη σου θα την έχει έτοιμη ο Κοβάνης σε καμιά βδομάδα.


22 σχόλια:

  1. Θα είμαι μαζί σας απόψε με πολλή χαρά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πράσινος και με πολύ χαρά και εγώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΠΑΡΟΝ, με καλή διάθεση, με πολλά φωτάκια και με χώρο για την παραγγελία από Νίκο.....
    [Φράνκι μην φέρεις τίποτα για μένα]

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. χαρούμενα αγόρια....ήρθε το δέμα από το χωριό (Γερμανία) με τρεις ντενεκέδες λάδι δύο κιλά φέτα και κάτι άλλα πραγματάκια που έχουν παραγγείλει οι: Πέτρος, Πέτρος, chris και Τάσος. Θα κατεβάσω αυτοκίνητο που θα παρκάρω κοντά στο Μπλε και στην επιστροφή με το καλό θα σας μοιράσω το λάδι....
    Φιλιά στη μούρη τα λέμε το βράδυ......
    Αν κάτι μου τύχει και δεν έρθω στη βόλτα θα είμαι σε κάθε περίπτωση γύρω στις 10 στο μπλε απέναντι(θα μιλήσω με πέτρο στο τηλέφωνο)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. θα ερθω και εγω παιδια θα τα πουμε απο κοντα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Νίκο, αν δεν έρθεις για την βόλτα ΜΗΝ ΕΡΘΕΙΣ ΚΑΘΟΛΟΥ.
    ΔΕΝ ΣΕ ΘΕΛΟΥΜΕ....
    .
    .
    .
    και τα πράγματα στα χαρίζουμε.... (αφού δεν τα έχουμε πληρώσει ακόμα ...χεχεχε...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ερχομαι να παραλάβω με ανυπομονυσία...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ενημερωση σε real time:

    Ακτινες σπασμενες δυο. Στοπ. Ζαντα κολλημενη στο πηρουνι στοπ. Τρωω κοκορετσι στα βλαχικα περιμενοντας να με περιμαζεψουν. Εξοχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αυτό θα πει "επεισοδιακή βόλτα" :-)
    Ο Γιάννης στα βλάχικα τρώει κοκορέτσι!
    Ο Τάσος είχε φούιτ στα πρώτα 5 λεπτά. Μίλησα με τους εμπειρότερους και συμφωνήσαμε ότι το σωστό ήταν να φύγει το γκρουπ και να μείνουν μόνο κάποιοι να βοηθήσουν τον Τάσο. Έμεινα μαζί με Νίκο, Γιάννη και Χρήστο.
    Το κυρίως γκρουπ είχε απ' ότι έμαθα και μια πτώση, ευτυχώς χωρίς δυσάρεστες προεκτάσεις. Είπαμε, θέλει προσοχή!
    Το μικρό δικό μας γκρουπ πήγε μέχρι Σαρωνίδα. Είχαμε σκοπό να περιμένουμε το κυρίως γκρουπ, αλλά αρχίσαμε να κρυώνουμε και φύγαμε.
    Τελικά ενωθήκαμε με το πρώτο κομμάτι του κυρίως γκρουπ, λίγο μετά την ανασυγκρότηση στη Λίμνη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ευχαριστώ τους φίλους που έμειναν μαζί μου για παρέα μετά το φουίτ.
    Τελικά είχα δεν είχα, το έσπασα στα δύο το group σήμερα!

    Δεν πειράζει την επόμενη Τετάρτη θα πάμε όλοι μαζί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Μην φοβάστε ευχαριστήθηκε σπάσιμο χθές.
    Μέχρι την Βάρκιζα μπόρεσα να το κρατήσω..., παραβαίνοντας την υπόσχεση που έχω δώσει στον εαυτό μου να μην επεμβαίνω.

    Αλλά στα λιμανάκια έγινε ο απόλυτος χαμός.
    Όσο γιά ανασυγκρότηση πήξαμε στις ανασυγκροτήσεις...
    Περίμενα ένα 10λεπτο στα φανάρια με την Βάρης-Κορωπίου ψάχνοντας τον Αλέκο ή άλλους που είχαν μείνει και τελικά επέστρεψα μόνος, συναντώντας διάφορους σκόρπιους εδώ κι εκεί.

    Τα ξαναλέμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Τελικά μ,ε όλο αυτό το χαμό εχθές, έμεινε ένα σημαντικό ερώτημα χωρίς απάντηση.

    Γιάννη, ήταν καλό το κοκορέτσι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Για κάποιο λόγο χθες κάτι δεν μου άρεσε. Και δεν εννοώ αυτό που συνέβει στο Τάσο και μπορεί να συμβεί στον κάθένα από εμάς...
    Η επισήμανση του Παναγιώτη ότι πλέον, κάποιοι κανόνες που έχουν βάλει τα παιδιά που έφτιαξαν αυτή την ομάδα, και εμείς που ενταχθήκαμε αργότερα τους ακολουθούμε, "σβήνουν" από Τετάρτη σε Τετάρτη, είναι γεγονός. Και δυστυχώς κάνει τα ιδρυτικά μέλη των μπλέ να νοιώθουν αρχάριοι επισκέπτες στην βόλτα που οι ίδιοι έφτιαξαν.
    Δεν έχω καμιά διάθεση να γίνω γραφικός και σε κάθε περίπτωση παίρνω το θάρρος να γράψω τη γνώμη μου γιατί απλά θεωρώ ότι είμαι πλέον μέλος αυτής της ποδηλατικής παρέας. Παρέας που έχει σεβασμό για τον συναθλητή, σταματά όταν κάτι απρόβλεπτο συμβαίνει, δεν αφήνει πίσω κανέναν μόνο του και όταν λέμε ότι στη επιστροφή γίνεται ανασυγκρότηση στη Βουλιαγμένη...το κάνει....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Κοκορετσάκι στη Βοσκοπούλα καλούτσικο, το διπλό γαλακτομπούρεκο όμως στο Πρώτο (απέναντι) απόλαυση.

    Ηρθε και η 80ετής μανούλα μου και με περιμάζεψε -οδηγεί ακόμα - όπως τον παληό καλό καιρό που με κυνήγαγε με τα μπικουτί στους δρόμους του Φαλήρου (έγώ χανόμουν με το ρόζ Mercier) κι έτσι αναβίωσαν παλιές ευτυχισμένες οικογενειακές στιγμές.

    Τελικά έχουν και οι ατυχίες την γοητεία τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Δυστυχώς δεν μπορώ παρά να συμφωνήσω με τον Νίκο surfer αν και το αρχάριοι επισκέπτες είναι λίγο βαρύ.

    Αν και είμαι λίγο καιρό με τους μπλέδες και δεν βγαίνω συχνά πιστεύω πως σιγά σιγά με την προσθήκη πολλών ποδηλατών με μεγάλη διαφορά δυναμικότητας αλλοιώνεται η ταυτότητα.

    Θα πρότεινα στον Φραγκίσκο να σκεφθεί λίγο για την συνέχεια (δηλαδή εαν οι μπλέδες απορροφήσουν όλο το γκρουπ, εαν το στυλ θα ειναι περισσότερο γρήγορο η εαν θα είναι πιό χαλαρό, εαν οι μπλέδες θα κινούνται όλοι μαζί στο peloton και ασε τους άλλους να ξιφουλκούν,τι γίνεται με την ασφάλεια αφού 30 ποδήλατα πελοτον νυχτα θελει και αυτοκίνητο απο πίσω, κλπ )και να συζητηθούν κάποια πράγματα στον καθιερωμένο σαββατιάτικο καφέ στη Σαρωνίδα.

    Παραθέτω τα παραπάνω με όλο το θάρρος αφού κι εγώ είμαι από τους τελευταίους (και όχι τόσο συχνός) στο κλάμπ οπότε η γνώμη μου λίγο μετράει.

    Φιλικά
    Μεταλλωρύχος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Και εγώ θα συμφωνήσω με τον Νίκο και θα ήθελα να πω ότι στους 6 μήνες περίπου που βγαίνω με τους Ble δεν είχε ανοίξει μύτη και στις τελευταίες 2 βόλτες είχαμε 2 πτώσεις.

    Το group έχει μεγαλώσει πολύ, τιμωρεί τους αργούς που μένουν πίσω και είναι επικίνδυνο για αυτούς που δεν έχουν μάθει να κινούνται με τόσο πολύ κόσμο.

    Κατά τη γνώμη μου θα πρέπει να σπάσει σε περισσότερα γκρουπ (ίσως 2 γκρούπ των 12-14 ατόμων) που θα κινούνται σε μικρή απόσταση μεταξύ τους (100 μέτρα)

    Επειδή αν συνεχίσούμε έτσι φοβάμαι ότι θα έχουμε και άλλες πτώσεις καλό θα είναι στην επόμενη βόλτα να γίνουν κάποιες αλλαγές στο τρόπο κίνησης του group.

    Αυτά από μένα με όλο το σεβασμό.


    PS:Οι καινούριες μπλούζες είναι πάρα πολύ ωραίες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Είναι προφανές, ότι ΜΙΑ εβδομαδιαία βόλτα, από ΜΙΑ παρέα (Ble Cycling Club), ΔΕΝ μπορεί να είναι τα πάντα ταυτόχρονα. ΔΕΝ μπορεί δηλαδή να είναι προπόνηση γρήγορων, ενσωμάτωση καινούριων, κλπ. Άρα πρέπει να έχει ξεκάθαρο (όσο γίνεται) χαρακτήρα.

    Είναι επίσης προφανές ότι όλοι είμαστε μεγάλα παιδιά (ευτυχώς ακόμα παιδιά ;-)) και πρέπει να αισθανόμαστε υπεύθυνοι ΟΧΙ ΜΟΝΟ για τους εαυτούς μας, αλλά και για τους ανθρώπους που είναι γύρω μας, που μας κάνουν παρέα, που τους διαλέξαμε και μας διάλεξαν να κάνουμε μαζί ποδήλατο.

    Ο χαρακτήρας του Ble Cycling Club είναι δεδομένος: Κάνουμε ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ποδηλασία μεγάλων αποστάσεων.

    (Κατά την ταπεινή μου γνώμη, όταν κάποιος "οργανισμός" έχει "κρίση ταυτότητας" (όλοι οι οργανισμοί το παθαίνουν από καιρό σε καιρό, αυτό συμβαίνει και σε μας αυτή την περίοδο), πρέπει να ανατρέχουν στις ΒΑΣΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ και στους ΒΑΣΙΚΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ τους. Συνήθως, εκεί βρίσκονται οι απαντήσεις.)

    Πρότασή μου λοιπόν είναι (αλλά θα επανέλθω αναλυτικότερα) ότι η συγκεκριμένη βόλτα του BCC δεν πρέπει να προσπαθήσει να είναι "τα πάντα" για "όλους". Ο τρόπος για να γίνει κάτι τέτοιο δεν είναι δύσκολος. Πιθανώς κάποια άλλη μέρα, η ίδια παρέα, να κανονίζει κάποια άλλου τύπου βόλτα/προπόνηση. Αλλά οι Τετάρτες, βολεύουν (κάποιους) για μια ωραία (κάποτε χαλαρή - κάποτε λίγο πιο σβέλτη), αερόβια, τρίωρη βόλτα, σε BREVET ρυθμούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Φραγκίσκο,

    LIKE LIKE LIKE !!!

    Ένα ταξίδι στο εξωτερικό δεν μου επέτρεψε να παρευρεθώ στην βόλτα της Τετάρτης.

    Κατά την γνώμη μου ατυχήματα πάντα θα υπάρχουν. Μπορεί για ένα χρόνο να μην συμβεί τίποτα και σε 2 εβδομάδες να συμβούν τα πάντα. Θα συμφωνήσω με τον Φράνκι. Πρέπει πρώτα από όλα ο καθένας σαν μονάδα να ακολουθεί πιστά τους κανόνες. Να διαβάσει την θεωρία και να μαθαίνει από τους παλαιούς. Τα ατυχήματα προκαλούνται συνήθως για αυτό το λόγο και όχι λόγω μεγέθους του group.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Είχα το δίλλημα. να μείνω πίσω με το γκρουπ της συμπαράστασης στο Τάσο 'η να μη μείνω?
    Τελικά το σχεδόν πάντα αλάθητο ένστικτό μου. με διέψευσε...κοινώς την πάτησα.
    Δεν είχα σκοπό να σχολιάσω τις αρνητικές ενδόμοιχες σκέψεις, αλλά με χαμόγελο ικανοποίησης, μιας και ταυτίζονται απόλυτα με τα γραφόμενα από όλους, συνυπογράφω το απόλυτο μπάχαλο της χθεσινής βόλτας (κατά την επιστροφή από Βάρκιζα) , με σκαμπανεβάσματα ρυθμού,(για τους πίσω),απουσία ανασυγκρότησης, ανομοιογένεια και ψιλογκρίνια...
    Μάλλον χειρότερα από άλλες βόλτες όνειρο, αλλά πάντα καλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Παιδια τι γινεται κι εχει πέσει σιωπή?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Σε λίγα λεπτά καινούριο post! Don't worry!

    ΑπάντησηΔιαγραφή