Αποποίηση Νομικών Ευθυνών

Παρόλο που μας αρέσει να εστιάζουμε στο ποδήλατο και να μην ασχολούμαστε με τυπικά και βαρετά θέματα, υπάρχουν κάποια ζητήματα που προκύπτουν από το γεγονός ότι η παρέα μας έχει πλέον αποκτήσει συγκεκριμένη (νομική) υπόσταση και μορφή. Κι επειδή ακριβώς αυτό που θέλουμε είναι να κάνουμε ποδήλατο και όχι να βρεθούμε μπλεγμένοι, πρέπει να "καλύψουμε" κάποια βασικά θέματα.

Είναι σαφές ότι προσπάθεια όλων μας είναι να ασκούμε το αγαπημένο μας χόμπι υπό συνθήκες πλήρους ασφάλειας, με μηδενικούς κινδύνους και να είμαστε πάντα υγιείς και ασφαλείς. Παράλληλα, είμαστε υποχρεωμένοι, ως Μπλε Ποδηλατοτουριστική Λέσχη Ελλάδος να ζητήσουμε από όλους όσους συμμετέχουν στις εκδηλώσεις μας, να διαβάσουν και να αποδεχτούν το πιο κάτω κείμενο. Από σήμερα, λοιπόν, θεωρούμε ότι ΟΛΟΙ (είτε είναι μέλη της Λέσχης είτε απλά συμμετέχουν σε κάποια από τις εκδηλώσεις, προπονήσεις κλπ. που οργανώνει η Λέσχη) έχουν διαβάσει και αποδεχτεί το συγκεκριμένο κείμενο.


ΔΗΛΩΣΗ  ΓΙΑ ΠΡΟΠΟΝΗΣΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ «ΜΠΛΕ»

Γνωρίζω ότι η ποδηλασία μεγάλων αποστάσεων, η οποία λαμβάνει χώρα σε δρόμους με ανοικτή κυκλοφορία και εγκαταστάσεις ανοικτές στο κοινό, είναι μια δραστηριότητα που ελέγχει τα όρια της σωματικής και πνευματικής αντοχής. Υπέρβαση αυτών των ορίων μπορεί να επιφέρει σοβαρό τραυματισμό, απώλεια περιουσίας ή ακόμα και θάνατο. Ενδεικτικά (και όχι περιοριστικά ) οι κίνδυνοι προέρχονται από το φυσικό περιβάλλον, τον καιρό, τις θερμοκρασίες, την κίνηση άλλων οχημάτων, τις αντιδράσεις άλλων ανθρώπων, τη φυσική κατάσταση των αθλητών, κλπ. Ελλιπής ή ελαττωματικός εξοπλισμός, δικός μου ή άλλων συμμετεχόντων ποδηλατών, μπορεί επίσης να οδηγήσει σε δημιουργία κινδύνου.
Αποδέχομαι πλήρως την ευθύνη για κάθε τραυματισμό, ατύχημα ή απώλεια περιουσίας που μπορεί να προκληθεί κατά τη συμμετοχή μου σε βόλτες, προπονήσεις ή διοργανώσεις της Μπλε Ποδηλατικής Λέσχης Ελλάδος, συμμετέχω με πλήρη γνώση αυτών των πιθανών κινδύνων και  παραιτούμαι από οποιαδήποτε απαίτηση από τη Μπλε Ποδηλατική Λέσχη Ελλάδος, χορηγούς και οποιονδήποτε εμπλέκεται άμεσα ή έμμεσα με τη διεξαγωγή των παραπάνω δραστηριοτήτων.
Σε περίπτωση οποιουδήποτε ατυχήματός μου, σωματικών βλαβών ή ακόμα και θανάτου, η Μπλε Ποδηλατοτουριστική Λέσχη Ελλάδος δε φέρει καμία ευθύνη.
Δηλώνω ότι είμαι άνω των 18 ετών, έχω πρόσφατα υποβληθεί σε ιατρικό έλεγχο κατάλληλο για τη δραστηριότητα της ποδηλασίας μεγάλων αποστάσεων, είμαι υγιής, έχω τη σωματική ικανότητα και έχω προπονηθεί κατάλληλα για μία τέτοια αθλητική δραστηριότητα.
Δίνω τη συγκατάθεσή μου για τη λήψη φωτογραφιών μου και βίντεο κατά τη διάρκεια της ποδηλατικής δραστηριότητας και άλλων συναφών δραστηριοτήτων καθώς και για κάθε νόμιμη χρήση αυτών, από τη Μπλε Ποδηλατοτουριστική Λέσχη Ελλάδος και τους χορηγούς, χωρίς να έχω καμιά οικονομική απαίτηση.


8 σχόλια: